Rozważania transferowe (dyskusja)

Klauzula 50 baniek i jest nasz

No dzisiaj to się chłopak nie popisał

Gomez jest do wyjebania, a Hujsen jest za mlody chociaż to zawodnik do obserwowania i jest utalentowany.

A i Hujsen to ma skuteczność gry w powietrzu na poziomie 55 procent. Konate w jego wieku miał 90 procent. Matip w sezonie mistrzowskim 90 procent. A tak ogólnie to stoperzy w Liverpoolu muszą mieć gdzieś tak 80 procent. Hujsen to oczywiście młody zawodnik i jeszcze się rozwija.

1 polubienie

Szczerze? To ten Gomez niech już sobie poszuka klubu. Tutaj już poziomu wyżej nie przeskoczy ze względu na zdrowie. U nas potrzebna jest wysoka intensywność przez cały sezon. Gomez nie jest w stanie tego dać. Tak naprawdę to potrzebujemy 2 ŚO. Van dijk, Ibou, Quansah, nowy, nowy.
Latem chyba czeka nas przebudowa obrony. Nowy PO i LO, środek myślę, że bez zmian, Dijk i Ibou. Nie wyobrażam sobie odejścia któregoś z nich. Więc w idealnym świecie potrzeba nam 4 obrońców, def pomocnika w miejsce Endo, oraz napastnika za Nuneza. Jak Diaz odejdzie to również w jego miejsce kogoś. Czy jesteśmy w stanie to ogarnąć w 1 okienko patrząc w przeszłości co się działo? Wątpię.
Wejdziemy w nowy sezon z nowymi problemami…

@Kratos, Kolego, a gdzie ja napisałem, że mamy mieć 5 równorzędnych? 5 obrońców to jest minimum. Dijk jak to Dijk, zagra cały sezon, Ibou to ibou, Quansah jest młody, więc ja bym postawił jako 5 obrońce kogoś starszego doświadczonego, taki ktoś jak Endo, tylko do środka obrony. I drugi nowy nabytek to ktoś już w miejsce Van Dijka do pary z Ibou. Zresztą o czym ja piszę, to mrzonki są.
Ty tak serio z tą linią obrony?? Przecież to już w październiku być może nie będzie kim grać… Jak ma tylko 1 przyjść, to Gomez i Quansah muszą zostać.

Co odwalił? Bo takie opinie tez się przewijają

Gomez nie ma tu przyszlosci. To polamaniec. Non stop wiecznie lapie kontuzje.

Licze na to ze tresci zwiazane z nowym obronca nie sa podyktowane odejsciem Virgila oraz Konate. Oni beda dalej przez kilka lat glownym ogniwem w defensywie. Zanim Hujisen czy inne obronca stana sie kluczowi to mina co najmniej 2 sezony.

1 polubienie

Połamaniec i elektryk. Co z tego, że zagra dwa dobre mecze jak w następnym odwali coś grubego

1 polubienie

To tez. Ale gdyby byl chociaz zdrowy to mozna bylo na nim polegac. Przeciez nie byl tez Mustafim. Ale nie mozna w dluzszej perspektywie liczyc na Gomeza. Gosc w kazdym sezonie lapie co chwile urazy.

1 polubienie

No nie przesadzajmy, ja wiem że młody, nawet daję w lidze ale my tu pół środków nie potrzebujemy, z Ipswich moze sobie odejść śmiało do jakiegoś Crystal Palace czy Fulham, Liverpool to za niego o wiele wysokie progi.

1 polubienie

Dwóch CB? Żaden klub nie ma takiego luksusu, żeby mieć 5 równorzędnych obrońców, bo zaraz któryś będzie miał pretensje o brak gry. Nie spodziewam się kupna dwóch nowych, bo będzie za dużo.

Osobiście bym się Gomeza nie pozbywał. Ze zdrowiem różnie, ale potrafi łatać dziury i to jego wielką zaleta.

Według mnie linia obrony w następnym sezonie:

CB: Dijk, Konate, Gomez, Nowy. Quansah wypożyczenie
RB: Bradley, nowy
LB: Nowy, Robbo
GK: Ali, Mama, Jaros

Coś ostatnio się pojawiło info o zainteresowaniu Lukeba, podobał mi się na młodzieżowym Euro 2 lata temu. Niezły w rozegraniu lewonozny, ale stosunkowo niski i słaby w powietrzu.
Do tego pewnie będzie strasznie drogi.

Jeśli szukamy rzeczywiście kogoś dobrego powietrzu i w wieku jak zwykle 23-25, to może Nathan Collins. Kawał chłopa, 2001 rocznik ponad 64% wygranych główek. Gra 100% minut w lidze, w tym sezonie. Niski kontrakt - około 30k
Jako 3ci obrońca wydaje się niegłupia opcja. Pewnie może być lepszy, a już jest jednym z solidniejszych w lidze.

@Kratos 62,7%, ale wątpię, żebyśmy brali zawodnika Evertonu😅

A jak to wygląda w przypadku Brathwajta?

Komicznie wyglądająca ,mijanka" z piłką we własnym polu karnym przed golem Cunhy

1 polubienie

Liverpool tego sezonu będzie dysponował potężnym budżetem transferowym i płacowym, bo po sezonie zwalnia się około 1mln funtów tygodniowki. Bukayo Ayoyinka Temidayo Saka po tym sezonie wejdzie w dwa ostatnie 2 lata kontraktu i to prawie ostatni dzwonek dla Arsenalu na zarobienie naprawdę dobrych pieniędzy. Jak wiadomo w Arsenalu nie ma już dyrektora sportowego, który pomogl Artecie wejść do top4, a od tego sezonu zacznie się równa pochyla bez tego dyrektora. Dla Saki byłby to również naturalny przeskok do silniejszego zespołu z inteligentnym trenerem, genialnym zarządem i jasną przyszłością. Na jego miejscu nie czekałbym długo z decyzją.

Ty tak na poważnie, czy trollujesz? Szansa na Sake jest porównywalna z Mbappe i Bellinghamem. Nie wiem czy nie zdajesz sobie z tego sprawy, czy po prostu prowadzisz jakąś dziwną tutaj propagandę :sweat_smile:

@Spectre jak Arsenal pod względem potencjału kadry znacznie nas przewyższa, masz tam pełno młodzików, co już prezentują wysoki poziom. U nas jak wyjmiesz trójkę, której kończą się kontrakty i robi się ciepło. Poza tym on jest wychowankiem i jest tam wielbiony, więc jak odejdzie to raczej jakiś Real, czy Barca, jeśli w ogóle odejdzie.

4 polubienia

No nie do końca. Saka jeśli chce coś wygrać to odejdzie z Arsenalu. Tak bylo ze Sterlingiem u nas.

1 polubienie

Saka nie przedłużyłby kontraktu tylko o 4 lata gdyby było inaczej. Jest niepewny projektu, bo widzi, że Arteta to The bill.

To i tak jeszcze 2 lata kontraktu zostaje, może specjalnie na 4 podpisał, bo ma pensję niespecjalną, więc liczy na tą podwyżkę teraz, jak wejdzie w ostatnie 2 lata.
Ma około 200k na zawodnika tego kalibru to robi się już mało. Pewnie dostanie teraz z 300 i kolejne 4-5 lat. Przynajmniej ja bym to widział raczej w takiej kategorii, niż w kategorii, że planuje odejść.
Przecież nawet jakby chciał odejść w lato to za mniej niż 150mln by nie było o czym nawet rozmawiać.
Myślisz, że realnie jesteśmy tyle w stanie wyłożyć za jednego zawodnika?

A po co Saka miałby przechodzic z klubu z Londynu do prowincjonalnego robotniczego Liverpoolu, skoro nie będzie tu zarabiał znacząco więcej, ani nie będzie miał znacząco większej szansy na trofea w długim terminie?
Jedyne gdzie on może przejść to Real/Barcelona/City/Bayern

Bo:

• nasza marka jest większa,
  • zdobywamy trofea,
  • jesteśmy lepsi,
  • jestesmy z United najbardziej utytułowanym klubem w Anglii i jednym z najbardziej na świecie?

To tak jakby zawodnik chciał przejść z Napoli do Juventusu. Naturalna kolej rzeczy. My nie mamy jakichś zatargów z Arsenalem, już handlowaliśmy.

A Liverpool to jaka to prowincja? Światowa metropolia. Istotne miejsce komunikacyjne, miasto artystów z wieloma miejscami kultury? To nie jest Legnica.

ani nie będzie miał znacząco większej szansy na trofea w długim terminie?

Mój ulubiony cytat. A co Arsenal zdobył przez ostatnie lata, a co zdobył Liverpool? Przecież to przepaść.

2 polubienia