Rozważania transferowe (dyskusja)

Odnośnie tej dyskusji o wzroście napastnika. Dyskusja o przydatności napastnika po samym wzroście jest bez sensu. Liczą się zwrotność, siła, szybkość. Poniżej kilka przykładów. Nawet jeżeli gdzieś się pomyliłem, to niczego to nie zmienia, zawsze może ktoś znaleźć lepszy przykład.
Henry - wysoki i szybki, niezbyt silny, bardzo zwrotny, słaba gra głową
Torres - średni wzrost, szybki, dość silny, dość zwrotny, dobra gra głową
Haland - bardzo wysoki, szybki, silny, mniej zwrotny, dobra gra głową
Messi - niski, szybki, dość silny, bardzo zwrotny, nieznana gra głową
Nunez - wysoki, szybki, nie do końca wiem jak silny, średnio zwrotny, o głowie może nie będę pisał
Ibrahimović - bardzo wysoki, niezbyt szybki, bardzo silny, zwrotny, niezła gra głową
Bez sensu pogrupować ich po samym wzroście.

Trochę odleciałeś, a nawet bardzo.

Zwłaszcza, gdy porównamy to z tym :wink:

Trochę odleciałeś, a nawet bardzo.

Dimarco, nieoczywisty bo raczej nigdy Interu nie opuści i nigdy nie było żadnej plotki. Drugi bardziej nieoczywisty Mainoo z United

Arda Güler :money_mouth_face: Wybrał siedzenie na ławce w Realu, szkoda, bo mógł w jakimś słabszym zespole grać pierwsze skrzypce. Tak zostaje w cieniu kolegów, którzy są pewniakami do pierwszej 11.

1 polubienie

Teraz będzie gadka, że dobrze grają pod nim to transfery niepotrzebne xdd

3 polubienia

Lol. Chłop dba o to żeby w ekipie która będzie miał do końca sezonu była dobra atmosfera co przełoży się na jak najlepsze wyniki, a tu krytyka.

Ludzie przecież to co mówią do mediów działacze/sztab to nie jest prawda!! Oni mówią to co jest najlepsze dla klubu!! Myślicie że po tym pudle Darwina slot nie chciał go zaje…

Oczywiście ale powiedział że jest zły bo źle pracował. Efekt będzie tego taki że skoro nunez przez 3 lata nie nauczył się trafiać na pusta to już tego nie zrobi, ale zapamięta że żeby dostawać szansę musi zapiera…

Mówicie tak jakby w zeszłe lato klub nie wydał na wzmocnienia prawie 200m. Jasne ja wiem że mu nagle nie będziemy city które sobie na jakiegoś Uzbeka czy innego Kazacha daje 45 m, ale w to lato napewno wydamy sporo siana.

Jakie to będą wzmocnienia to ciężko powiedzieć, ale nasi celują w graczy którzy są świetni o za odp pieniądze. Mysle więc że dwojka z bourmouth czyli kerkez i hujisen do nas dołączy. Napewno też napastnik. Myślę że b dzie to Cunha albo isak.
I pewnie że dwóch utalentowanych graczy za grosze jak sep czy eliott.

2 polubienia

Messi może niezbyt silny ale mega ciężki do wywrócenia przez nisko osadzony środek ciężkości. Nieraz dużo wysokich obrońców jak chciało go przepchnąć wywracalo się a on biegł dalej.

2 polubienia

Przypominam, że do końca sezonu zostały 3 miesiące, a nasz kapitan, wice kapitan i najlepszy zawodnik ofensywny nadal nie mają nowych kontraktów

4 polubienia

Akurat tego nie wiesz :wink:

To oficjalnie nie mają podpisanych, czyli niemal ze 100% pewnością można to uznać za prawdę.

No to podsumowuje ta “dyskusje”. Nie chce mi sie dyskutowac z chochołami Everlasta w stylu “aha no to pewnie chcesz u nas Grzegorza Rasiaka bo ma 190cm wzrostu co heheehehe?”. To, ze wieksze sukcesy zazwyczaj osiagali u nas niscy napastnicy spowodowane jest tym, ze my praktycznie nie kupowalismy dobrych wysokich napastnikow. Torres to byla marka i odpalil, Stu to bylo mile zaskoczenie, ale juz w Chelsea pokazywal, ze potrafi swietnie pograc. Natomiast jak przychodzil jakis Benteke czy Carroll to wszyscy praktycznie pukali sie po czole i slusznie. xD To, ze nie odpalili nie bylo zadna niespodzianka. A slabo grali nie dlatego, ze mieli XXX wzrostu tylko dlatego, ze nie umieli grac w piłke. xD Dlatego wlasnie np. Isaka fajnie by bylo zobaczyc u nas, ale Chrisa Wooda czy Rickiego Lamberta to moze niekoniecznie. Bo zeby grac w topowym klubie i strzelac bramki poza wzrostem trzeba miec jeszcze inne walory - po prostu trudniej o takiego pilkarza. W przeciwienstwie do drewnianych zespolow gdzie taki Lambert czy inny Carroll mogli sie wykazywac bo gralo sie “pod nich”.

Gdyby nie to że obaj dość regularnie mówili że uwielbiają Liverpool to byłbym pewien że są już po za klubem. W tej sytuacji sam nie wiem jak się to rozwiąże. Podobna syt z Arnoldem. Gdyby nie to że jest wychowankiem już dawno spiralnym go na straty. Sytuacja strasznie stresująca dla nas kibiców

1 polubienie

Hughes to ma za zadanie szukać perełek po 40 50 mln euro czego również i ja od niego oczekuje, a nie jakichś gwiazdek po 150 mln. Juz pomijam, że żadne poważne źródło o nim nie pisało w kontekście Liverpoolu.

Co sądzicie o Delapie? Mi się bardzo podoba ten napadzior, chętnie bym go zobaczył w LFC. A ewentualny transfer byłby w stylu FSG

Poproszę w letnim okienku Cunhe jako spóźniony gwiazdowy prezent. Gość ma mega formę :fire:

2 polubienia

No ja sie właśnie zastanawiam kto bylby dla nas lepszy i kto ma wyzszy sufit. Isak czy Cunha. Ja jakoś poszedlbym za Szwedem.

Jesli Hughes mogl kogos znalezc to najpierw trzeba znalezc jego.

Ciekaw czy Gomez zostanie. W ogóle jakie macie typy na środkowego obrońcę?