Rozważania transferowe (dyskusja)

W tym roku szczęśliwie kontuzje nie zrobiły nam wielkich problemów. Ale wcześniejszy sezon o mało co skończyliśmy poza top4. No i jak napisał kolega wyżej - drabinka w LM była wyjątkowo łatwa. Trudno o lepszych rywali w 1/4 i 1/2 LM.

Klub chcial Tchouaméniego,ale nie pykło.Obserwuja Bellinghama.Calkiem możliwe,że jest ktoś jeszcze brany pod uwagę,ale o nim jest Cisza.Trzeba czekać pany.

1 polubienie

Co za armia płaczków. Okno nie jest jeszcze zamknięte, więc zluzujcie, też wstępnie chciałem kogoś do środka, bo Thiago z Keita szklanka, Henderson z Milnerem weterani, Curtis zatrzymał się w rozwoju, ale ostatecznie o tym czy ktoś przyjdzie decyduje Klopp, jeśli to miałby być koniec też dramatu nie ma, zresztą za chwilę będziecie płakać że nie rozwijamy talentów, a jak przyjdzie ktoś z nazwiskiem do środka to po co nam taki Carvalho i Elliott, oni też muszą grać żebyśmy mieli z nich pociechę, a jest jeszcze Firmino, a poza tym zejdźcie na ziemię nie często klub nawet po ogromnych transferach bije się do końca o cztery trofea, rok w rok czegoś takiego nie bedzie.

2 polubienia

@grypka to ty już zapomniałeś że Manu w poprzednim sezonie zgarnęło tytuł po galaktycznych transferach w postaci Ronaldo, Varana i Sancho? Nic się nie uczysz na błędach kolego, nic a nic xDDD

6 polubień

A może to jest właśnie myśl, by na ofensywnym pomocniku grał teraz Firmino, odbiór i podanie - to wszytko ma, strzał także bdb. Pewne jest to, że system i styl się zmieni ze względu na Darwina… Ja jestem dobrej myśli

1 polubienie

Też o tym myślałem. Ale żeby skład był kompletny to Minamino musi zostać. Wtedy pierwsza linia wyglądałaby tak:

Diaz/Minamino - Nunez/Jota - Salah/Elliot

Po pierwsze to musimy spieniężyć Mane, Oxa i może jeszcze kilku innych i poczekajmy, już teraz wygląda to bardzo dobrze, a może zostaniemy jeszcze zaskoczeni, ja mimo tego że słyszałem, że ma zryty łeb chciałem Bissoumę, odchodzi i to tanio do Tottków, niektórzy chcą Tielemansa, inni Bellinghama, może jeszcze coś się wydarzy

@Maaaciek szczerze mówiąc, to byłoby genialne rozwiązanie :slight_smile:
Oczywiście nasze forumowe dywagacje, a praktyka, to dwie różne kwestie, ale wydaje mi się, że to by mogło wypalić. Firmino zawsze był określany mianem “fałszywej dziewiątki”, do sprinterów to on też nigdy nie należał, ale za to jest świetny technicznie - myślę, że jako taki podwieszony rozgrywający, grający za ofensywną trójką, mógłby się świetnie sprawdzić. On też dużo pracuje w defensywie, więc Kloppowi w to graj. To mogłaby być naprawdę nowa zaskakująca formuła - aż jestem ciekaw jakby to zadziałało w praktyce :slight_smile:

2 polubienia

@Maaaciek w Hoffenheim grał właśnie za plecami 9 i działało to świetnie. Nic nowego dla Bobbego, ale na pewno dałoby to dodatkowe opcje w ofensywie.

A w Dortmundzie to nie gral Klopp 4-2-3-1 z Lewym?

Dziwi mnie dlaczego nie sięgamy przypuszczalnie po takiego młodego chłopaka jak Fabio Vieira - dobra lewa noga,dynamiczny,robiący przewagę w środku pola

Raczej stara xD Przecież Klopp grał w sezonie 15/16 1-4-2-3-1 z Firmino na 10. Poniżej skład na finał LE z Sevillą.

image

@everlast:

A w Dortmundzie to nie gral Klopp 4-2-3-1 z Lewym?

Podstawowa formacja Kloppa w BvB to było 1-4-2-3-1. W LFC pierwszym sezonie też ustawiał LFC głównie w tej formacji. Zmiana na 1-4-3-3 nastąpiła w sezonie 16/17.

1 polubienie

@Anthermil nowa w tym sensie, że wtedy nie mieliśmy skrzydłowych, no i skład był nieporównywalnie słabszy. To były początki Kloppa w Liverpoolu, w których trochę testował, a trochę dopasowywał się ustawieniem do składu, który odziedziczył. Z kolei, obecnie, mam wrażenie, że byłoby to bardzo ciekawe rozwiązanie, biorąc pod uwagę skład, którym aktualnie dysponujemy :slight_smile:

HERE WE GO!
Mamy nowego pomocnika! :boom:

5 polubień

34M£ za Mane https://mobile.twitter.com/FabrizioRomano/status/1537792750510297088

1 polubienie

Mam wrażenie, że o tym Firmino na 10-tce czytam tutaj z 20 lat. Póki był dynamiczny to był świetny na ataku do zakładania pressingu, ale nie ma co się oszukiwać - na tym poziomie na rozgrywającego jest po prostu za słaby, o ile jeszcze kreatywnością i wizją gry się broni, to jego podania pozostawiają wiele do życzenia.

1 polubienie

Świetny materiał, godny poświęcenia tych 22 minut nt Darwina i nie tylko. Pare słów poświęconych naszemu nowemu dyrektorowi a mianowicie Julianowi Wardowi, nasze transfery są naprawdę w dobrych rękach…

6 polubień

Vitinha w Psg

I pomyśleć że zamiast Vitinhi, czy Vieiry za relatywnie małe pieniądze, w Liverpoolu nadal będziemy zmuszeni oglądać Hendersona potykającego się o własne nogi, albo ewentualnie Milnera który nie nadąża już nawet za własnym cieniem

W to okienko realni zostają Tielemans oraz Sangare. Może jeszcze Bissouma.