Rozważania transferowe (dyskusja)

Moim zdaniem będzie pojawiało się sporo plotek. Polecam nie specjalnie się nimi przejmować. Jeśli ktoś wierzy że pójdziemy po Alvareza który w zeszłym roku dołączył do atleti za około 80m to gratuluję. Nawet wymiana z nunezem nie ma sensu bo w Europie nikt wyżej niż 45 m nie powinien urusa wyceniac. W Arabii możemy liczyć że dadzą koło 70 skoro Duran za tyle poszedł.

Moim zdaniem trzeba szukać młodych graczy w granicach 22-26i którzy nie mają zbyt długich kontraktów więc i cena nie będzie za wyzona.
Tak działał Edwards tak działa hughes w bou i to jest najrozsądniejsza strategia.
Patrząc na to bardzo jasno widzę graczy po których pójdziemy.
Hujiens którego już raz hughes sprowadzał i który wyrasta na najbardziej utalentowanego stopera w Europie jest już sprawdzony w pl i jest lewonożny. Dodatkowo ma klauzulę a klub był z nim umówiony że jest tylko przystankiem. Patrząc na to że już w zeszłym roku szukaliśmy młodego stopera (yoro) który zastąpi vvd jestem pewny że przy klauzuli 55 i dobrych stosunkach z wiśniami ruszymy po niego.
Na lewą obronę mamy 2 opcje kerkez i hato. Sytuacja jest tu trochę inna. Robbo nie dojeżdża już i potrzebujemy lewego obrońcę na wczoraj. Hato jest zbyt młody i nie wiadomo jak poszło by mu przejście do pl i adaptacja. Kerkez ma mega doświadczenie mimo młodego wieku, a jego atrybuty i zdrowie każą sądzić że będzie dla nas idealna opcja. Kwota około 45 jeśli wierzyć media wydaje się rozsądną patrząc na to ze ma już 2 lat kontraktu.

Pewniakiem też wydaje się napastnik. Najlepsza opcja jest isak. Idealny wiek aby z miejsca stać się naszym liderem ofensywy dodatkowo bardzo szeroki wachlarz umiejętności. Zostało mu 2 lata kontraktu więc Newcastle jeśli nie dostanie się do lm i Alex bd naciskał na odejście może podjąć decyzję o sprzedaży. Kwota około 100m powalczyc bd chciał też Arsenal. Alternatywa jest cunha, ale jest to piłkarz bardziej cofnięty strzelający mniej goli lepszy odrobinę w rozegraniu. Nie będzie sporo tańszy bo około 70 a dodatkowo sprawia on calkiem sporo problemów dyscyplinarnych. No i już w kilku klubach sobie nie poradził (Lipsk, hertha, atleti). Mówi się też Hugo, ale nie sądzę abyśmy się zdecydowali na niego patrząc na historię napastników eintrachtu.

Odejdą
Kelle
Tsimikas
Nunez
Morton

Teraz niewiadome.
Jeśli vvd nie zostanie to pewnie albo Gomez zostanie albo ruszymy po Nico z borussi.
Odejście trenta wydaje się przesadzone, ale na ten moment nawet w plotkach nie jesteśmy łączeni z żadnym prawym obronca. Co pozwala wysnuć teorię że zaczniemy sezon z bradleyem i gomezem.
Pozycja dmf też dobrze gdyby została wzmocniona. Pytanie czy w klubie myślą tak samo. Ryana grał fenomenalnie jednka potem zgasł prezentując poziom po prostu solidny. Jeśli w klubie uznają że w drugim sezonie powinien on adaptować się trochę lepiej do obciążeń możemy zostać z bajceticiem i Endo jako zmiennikami. W idealnych warunkach poszlibyśmy po kogoś bardziej defensywnego aby dać głębię i tu mamy kilka nazwisk baleba/wharton/stinger. Jest też opcja gracza o identycznych atrybutach zubimendi i taka trochę bardziej na ławkę Ricci.

Kolejna zagwozdka to skrzydła. Diaz może zostać spieniężone bo został mu rok kontraktu i wydaje się że lepiej go sprzedać za odpowiednią kwotę niż przedłużać do 32 r życia. Jesli salah również nie przedłuży potrzebowalibyśmy kolejnego gracza.
Za diaza możemy sprobowac zwiększenia roli gakpo a jego zmiennikiem chiesa/Rio za salaha na ten moment nikt nie przychodzi do głowy.

Ej rok temu pamiętam jak forumek płakał, że Liverpool nie chce zapłacić ponad 100 mln funtów za Whartona, bo na tyle wyceniało go Crystal Palace i ludzie tutaj pisali, że tyle się płaci za zawodników, bo tyle ‘‘się płaci za potencjał’’. Gość jest wart może te 20 mln euro. Rok temu o tym pisałem i nadal tak twierdzę. 20 mln euro to uczciwa cena za takiego zawodnika, który ma potencjał.

Sprawa bardziej złożona. Jedno to potencjał a drugie że on już gra świetnie a dalej ma olbrzymi pole do rozwoju. Teraz wrócił i odmienił gre crystal pałace. Jest graczem na już a ma dopiero 21 l.

Jak oceniasz transfer Portugalczyk do Chelsea który ma raptem kilka wejść z ławki w seniorskim futbolu za 51m ? To jest płacenie za potencjał i przypomnę że są na tym forum ludzie którzy chwała taką politykę

Mam wrażenie, że większośc tych rozmów odbywa się w Twojej głowie. Zgłoś się prosze do specjalisty, bo to się powinno leczyć, jak nie zmyślasz rozmowy ze mna, to z całym “forumkiem”.

11 polubień

Jak to mordo?
Więcej widzę tu wizji pesymistycznych, czyli 2-3 transfery graczy ze średniej półki lub młodych z potencjałem.
Realistycznie będzie to 4-5 nowych grajków
i przynajmniej 2 z jakością na już do pierwszej “11”.

Moja wizja jest imo optymistyczna, ponieważ mało kto zakłada tak dużą przebudowę.
Opcja bardzo optymistyczna będzie jeśli dołoży się Isaka zamiast wymienionych ;D

ArolLFC Ty masz racje,FSG są biznesmeni , a My jesteśmy kibicami naszego ukochanego Liverpoolu , dla nas najważniejsze wygrywać Puchary i mieć satysfakcje z oglądania na boisku walecznej i oddanej drużyny, i wali Nas co tam FSG ma na koncie , my mamy najsłabszą w Europie Akademie ,gdzie nam do Ajaksu, Porto, Chelsea lub Bascelony ,rok świetlny i troszeczkę dalej …jedziemy na charyzmie 1Dzika , Salacha i Shobo z McAli i układance po Klopie … czy fsg dają gwarancje stabilności dla nas …dla mnie niestety , to balagan i niepewność w najlepszym Klubie na Świecie

Żadne isaki i Alvarezy nie przyjdą. Będzie artykuł, że w obliczu odejścia kluczowych piłkarzy jak Salah, VVD i TAA klub musi dokonać wielu wzmocnień więc wydawanie większości budżetu na 1 piłkarza jest bez sensu.

1 polubienie

Myślę, że będzie to okienko w stylu lata 23. Kupimy z 3-4 zawodników, z czego może raz się szarpniemy. Może akurat na napastnika, tylko to nie będzie raczej Isak, czy Alvarez. Tylko mniej imponujące nazwisko, aczkolwiek niekoniecznie słabszy zawodnik.

2 polubienia

Ja myślę że nawet dwa razy się szarpną, na zastępcę Trenta i zastępcę Salaha ( wierzę że jednak Virgil przedłuży, bez tego będzie dramat). Żeby jako tako ich zastąpić to już jest 100 milionów, plus lewy obrońca bo chyba każdy widzi że jest koniecznością ( najczęściej wymieniany Kerkez kosztuje 40, czyli już na oko 150 się robi). A tu widzę że jest zastanawianie się czy Isak czy Alvarez a może by tak wspólnie, ominęła mnie zmniana właścicieli że taki optymizm zapanował?

5 polubień

Jest malutki problem , jak można tak na 1,2,3 zastąpić najlepszego Mo w Europie i Arnolda co zgrane chłopaki od 6 sezonów i dają nam najwyższą jakość w drużynie , trzeba minimum ze dwa lata, już Pep to ma u siebie w City i niema gwarancji , przy ich finansach ,że w następnym sezonie zagrają o Mistrzowstwo

Czego real aż płaczę i piszczą za TAA, co tam głupki są , wiedzą h…je jaką piłkarską jakość Arnold ma w sobie

Jeżeli Diaza serio chce Barcelona to wysłać go ładnie zapakowanego z kokardką. Serio określana jako techniczna drużyna chce takiego drewniaka?

3 polubienia

Barsa ma rację, Lewy z Toresem i Fernandesem to w ciągu calego meczu pressingować na 60 metrów boiska to nie dają radę ,a Dziaz potrafi, a do strzelenia bramek mająYamala i Raphinia , jak Dziaza oddamy to jesteśmy naprawdę …

No ta, bedzie gral Lewy, Rafinia, Yamal i dla Diaza sie miejsce znajdzie. No znajdzie, ale na ławce do podawania bidonów.

A ile lewy jeszcze pogra ? Rok ? Potem Raphinia na środek i Diaz na lewe skrzydło. Diaz miałby czas się wdrożyć w zespół, a i język ma opanowany.

1 polubienie

w Barsie bedzie miał swoją bardzo odpowiedzialną funkcję wywieranie pressingu na rywalu, Gerrard też od tego zaczynał u Nas

Drewniakiem to on nie jest, bo w drybling potrafi. Ale w końcowej fazie jest tragiczny, może w Hiszpanii będzie mu łatwiej w tej kwestii.

1 polubienie

Też to zauważyłem. Josif już dawno odleciał w kosmos, ciekawe dlaczego. A co do tych wszystkich dywagacji i marzeń, to rzeczywistość będzie brutalna. Zakładając że VVD zostanie (optymistycznie), to max 2 w miarę tanie transfery i tyle będzie z wielkiej przebudowy. Podziwiam za optymizm niektórych użytkowników, naprawdę.

4 polubienia

No bo odejść miałoby zawodnicy topowi a przyjść tacy No nie z górnej półki, z potencjałem ale potencjał nigdy nie jest pewną zmienną

Wolałbym aby odeszli jedynie ci niespełniający oczekiwań

Czytałem sobie plotunie o wymianie alvareza na nuneza z Atletico, bosze proszę niech się spelni

1 polubienie