no ale to przeciez wina Slota, że nie wpuszcza Elliota, albo, że z Soton nie zagrał Endo. Jakby to robił to bysmy dalej byli w grze na 4 frontach ( bo zapomniałem, że przesadzil z rotacją na ostatnią druzyne championship - no i wcale nie przegralismy przez głupiego karnego)
Amorim pewnie przyszedł i powiedział że chce tak i tak grać i zostawia 4 ludzi a 20 należy kupić planu B czy C na mecz brak co widać po MU, a skoro WHU też nie poszedł na niego to nie tylko myśmy mu odmówili. Pytanie brzmi co jeśli by te jego pomysły nie wypaliły??? Byłoby pełno taniego szrotu którego nikt nawet by nie chciał kupić. Chcę zobaczyć tą jego rewolucję na OT na razie kupił kolesia z Lecce wycenianego przez TM na 8-10 mln za 40 czyli jak się kibice MU śmiali jak przepłaciliśmy Endo to oni zrobili to samo zresztą tak robią od dawna. Mi ciężko uwierzyć że kupimy 4-5 ludzi dlatego taki Endo Robbo Quansah muszą zostać! Na pewno do zbycia mamy Jotę Darwina Tsimikasa więc już mamy do kupienia 3 graczy jak odejdzie TAA a stawiam że tak to dochodzi PO, jak sprzedamy Gomeza a za rok kończy kontrakt Konate to kolejny ŚO. Nawet nie chcę myśleć jak nie przedłużymy umów z VVD i Salahem. Ja obawiam się że pójdziemy drogą Boro czy Brighton nasz dyrektorek bedzie szukał taniej okazji promo i sprzedanie do MC Chelsea czy innych klubów na kontynencie, bo jak dla mnie on to jest jakaś pizda nie dyrektor. A z innj strony to jak Slotowi nie kupią ludzi to nie zdziwi mnie jak za rok podziękują sobie za porozumieniem stron i wyląduje np w Chelsea a tam mu kupią co będzie chciał do wyboru do koloru do wyznania.
Tylko 2 lata temu sprzedaliśmy Hendo i Fabsa i już było 52 mln, kontrakt skończył Firminho, OX, Keita, odszedł Millner więc ludzi którzy grali odeszło 4 a ludzi którzy zwolnili tygodniówki 6 czy 7 więc musieliśmy kupić 4 ludzi i przyszli Graven, Endo, Szobo i McAllister. U nas do wyje… jest z 6-7 ludzi ale tylu nie kupimy i nie wierzę że kupimy ŚPD bo mając Gravena i Endo to te pozycję nie będą szukane a inne. To co się wyczynia w tym klubie to jest jakiś dramat. Z drugiej strony jak patrzę co wyczynia MU i jak kupuje to nie wiem co lepsze
To sa dwie skrajnosci. Oni kupuja co ktos sie troche wyroznia i mega przeplacaja, zeby go miec.
My dla odmiany kupujemy za malo, a jak sie nie wstrzelimy to i tak meczymy do konca kontraktu i oddajemy za darmo. My to nawet Mane po taniosci sprzedalismy, jeszcze chyba zaden z bonusow nie wszedl w zycie.
Dziwię się, że my w ogóle nie wypożyczamy piłkarzy. Jak patrzę na Aston Ville i wypożyczenie Acencio czy nawet Rashforda to zastanawiam się dlaczego my tak nie robimy ? U nich to zdaje egzamin, wnoszą coś do gry. Mamy problemy w obronie, pomocy czy ataku to jaki jest powód, dla którego nie robimy takich ruchów ?
Nie wypozyczamy bo i po co? Jak u nas taki Chiesa, mokry sen sprzed 2 lat wielu klubow, nie gra u nas nawet koncowek. A juz wypozyczylismy jednego kota z Juventusu czy tam Barcelony juz zapomnialem o tym Brazolu.
Mówię o kimś kto zrobi różnice, a nie zatrudnianie byle kogo typu “Arthur” na zasadzie zamknięcia ust kibicom żądnych transferów.
Ale wiesz że kluby nie wypożyczają topowych graczy. Aston Villa ratuje sezon ligowy bo ma wąska kadrę na grę w lm. My potrzebujemy topowych graczy aby ograć PSG. Zauważcie. Nam naprawdę niewiele brakowało. Wystarczy że strzał trent wpada i mamy inna narrację.
Jestem pewny że będziemy bardzo aktywni w lato.
Będzie bardzo wesoło
Aktywni to chyba u Romano na tweeterze
Rozumiem, aby nie brać półśrodków. Ale czy nie można wypożyczyć kogoś kto MOŻE zaskoczy u nas i będzie dobrym materiałem na ew transfer ? Całe lata szukamy right playera, który nie wiadomo czy u nas odpali, a przy wypożyczeniu może akurat się okaże czy da radę. Jestem pod wrażeniem wstąpienia Asencio w Ville i to jak się zgrał z marszu. Być może okaże się wzmocnieniem na lato. My braliśmy odpadki do tej pory, zapchajdziury. Czy nie można ciut zmienić polityki transferowej i inaczej podejść do sprawy ?
Co znaczy bardzo aktywni w lato ?? Wyślemy mnóstwo obserwatorów ? Czy zatrudnimy więcej niż 2 piłkarzy ? Jestem w stanie się założyć.
Jak można nie wpaść na to, żeby wypożyczyć Mbappe i Isaka? Moim zdaniem Hughesout.
Mnie z kolei to sie rzygac chce jak czytam te pierdolety o naszym rzekomym zainteresowaniu Alvarezem, Ronaldo, Mbappe etc. To taka propaganda ze niesamowite. Fake newsy typu “Ronaldo mial grac w Liverpoolu”. A ostatnio czyta sie o Alvarezie.
Jakbysmy chcieli kogos kupic, a nie tylko zapytac jak Wujek Wiesiek na bazarze “a po ile to?”, to bylaby otwarta walka o transfer zawodnika, tak jak bylo z Lavią, Caicedo. W zasadzie 2/3 zawodnikow wartych uwagi, ktorych obserwujemy, oddajemy innym walkowerem, nie walczac.
Ja nawet nie czytam o zainteresowaniu i kogo obserwujemy bo już że Alvareza Simeone puści nie wierzę po co ma wracać ze słonecznej Hiszpanii na nie wiadomo co na Anfield, zainteresowanie Fripongiem, Hallem, Isak, Cuna, Pedro, Ait Nouri, Kerkez, Robinson, David, Kimmich Ederson Lookman i wielu innych. Na dzisiaj wolny będzie David z Lille, wcześniej Thuram odchodzi jako wolny do Interu nawet palcem w nodze nie kiwnęliśmy. Nie wiem czy musimy wylądować na miejscach 8-12 żeby właściciele zrozumieli że to droga do nikąd, nikt do nas nie przyjdzie chyba że młody i potraktuje to jako przystanek na dalszy rozwój kariery, nie pamiętają czasów jak przyszedł Jurgen ile czasu minęło zanim wbiliśmy się do czołówki i w PL i w LM i ile to kasy kosztowało?
No juz raz przeciez bylo blisko i dopiero wtedy poszlismy na zakupy co wyszlo nam na dobre.
Cała trójka odejdzie i FSG będzie musiało sypać więcej na tygodniówki, bo benefit w postaci picia kawki i ploteczki z Panem Salahem będzie nieaktualny.
Ciekawe co kolejny sezon przyniesie.
Przyszły sezon bedzie większą niewiadomą niż obecny. Kto by się spodziewał
Wiesz kiedyś czytałem że TAA zaproponowano kontrakt 350 tys/tydz i byłby najlepiej zarabiającym Anglikiem w PL ale plus pewnie coś za podpis i do tego premie i skoro temat umarł to nie wierzę by Real mu płacił więcej bo to prawie 18 mln/sezon on chce tam iść. Ale przyjmując że naszej trójce będziemy płacić 18,2 mln rocznie x 3 graczy to wychodzi 55,5 mln rocznie tylko na 3 zawodników to patrząc na FSG to w tej kasie można mieć 6-7 piłkarzy na pewno młodszych niż Salah i VvD tylko żeby ich było chociaż 6 a nie pójdą po taniości i kupią 3 a reszta do sakiewki bo zaoszczędzone na pensji
Pytanie czy kupimy zawodników którzy chociaż zbliżą się poziomem do van Dijka czy Salaha. Nie wiem czy tacy są a nawet jeśli to będą kosztować masę pieniędzy. Więc ta oszczędność jest pozorna. Już pomijam że wypadnięcie z top4 będzie kosztować jeszcze więcej
No ja to wiem, granie poza LM to ogromnie straty, Chelsea wygrywając Ligę Konferencji zarobi mniej niż Slovan Bratysława za przegranie wszystkiego w LM. Dla mnie jak FSG nie stać na zabawkę typu klub piłkarski to się w to nie bawię. Ale to są Jankesi i oni mają w 3 literach wyniki sportowe ważne są zielona pola w exelu które są dzisiaj jutro. Ale pojutrze już nie będzie zielono bo jak nie będzie wyników to i nie będzie kasy z LM i PL i od TV sponsorów. Jak jeszcze Salaha można zastąpić ale na zasadzie wymiany Salah + Darwin i przyjdzie 2 sensownych graczy i bramki i asysty się rozbiją jak kiedyś się rozbijały na trio Mane-Firmino-Salah to z Virgilem robi się problem w dodatku Konate też za rok kończy umowę więc albo go w lecie spieniężamy albo przedłuża kontrakt. I weź teraz znajdź 2 ŚO i zgraj ich ze sobą?
Masz rację. Tak naprawdę w przyszłej drużynie za 2 lata zostaną pewnie tylko Quansah, Graven, Macca, Szobo, Jones, Gakpo, może Elliot, Chiesa. Zaczynamy praktycznie od zera.