Mhm, 180 nazwisk się przewinie… póki co to ja się pytam kto jest odpowiedzialny za podłożenie bomby w tym klubie i działanie na jego szkodę, nosz ku**a… mieli rok na dopięcie kontraktów zostały im dwa miesiące -.- …
W sumie się nie dziwię. Nie wiadomo kto będzie grał, czy Ibu będzie miał za partnera najlepszego obrońcę. W innych przypadkach może być podobnie, niewiadoma przyszłość klubu odbija się na decyzji o przedłużeniu umowy.
Panie, trochę szacunku. Intencjonalnie pominąłeś Henrego, Ronaldo (tego prawdziwego) i Mbappe
Spoczko spoczko, ja tylko wstawiam info. Sam nie wierzę w te bajki po raz 30x w lato.
Im więcej tego infa o bieżącym lecie, tym bardziej mi się chce śmiać
Czyli na pewno pójdziemy po Delapa ;p
W naszym przypadku jest to możliwe, gdzie wiemy jak wygląda kwestia finansów i ile mamy (możemy mieć) potrzeb na letnie okienko transferowe.
Nie byłoby to głupie gdyby Delap nie miałby być pierwszym napastnikiem…
A Isak imo zostanie w Newcastle (ewentualnie pójdzie do Arsenalu, gdzie wiedzą, że trzeba wydać miliony by coś zbudować).
Powoli wiadomo już, w jakich piłkarzy będziemy celować. Na pewno nie w gwiazdy za ok 100mln, tylko w takich którzy zaczynają pokazywać potencjał ale jeszcze potrzebują wskoczyć na ten wyższy lvl. No i oczywiście kwota za jaką będą dostępni. Czyli w sumie nic nowego.
Seele pisze o 4-5 transferach.
PO,ŚO, LO, ŚN, pomocnik?. Do tego pewnie ewentualnie może ktoś w miejsce Diaza oraz Joty jeżeli uda się zdobyć za nich odpowiednie fundusze. Jak znam nas, to na pewno w sezon wejdziemy z brakiem na jakiejs pozycji…
Przeciez ten Delap to niepewny placek. Jeden sezon przyzwoity w PL i juz na byc czescia naszej nowej ofensywy xD.
przeciez to chyba od początku było wiadomo. Do tego ja nie lubie transferów za 100mln ile ich się sprawdziło a ile było wtopami.
Do tego jesli mamy kupic 5 grajkow to wole takich co mają szanse wskoczyc na wyzszy poziom. Jak wygramy mistrza to mozna z 2 sezony miec przejsciowe. Niz kupic 2 za 100baniek i reszte łatać na trytytki.
Przede wszystkim, jeśli klub widzi problemy i braki, to żeby wszystkie uzupełnić, to trzeba ciąć na kwocie per transfer, by nie brakło.
Wiadomo, że 1/2 graczy światowej klasy może dać większy impakt od 4/5 średnich/dobrych, ale pod koniec sezonu żaden nie ma sił bez odpowiedniej rotacji. Liczę tylko, że VVD i Salah zostaną, bo bez nich mimo zwolnionej tygodniówki nie uwierzę w gruby pieniądz od FSG na transfery. Nie uzupełnimy aż tylu braków bez mocnego zjazdu w jakości.
no dobra, tylko gorzej jak masz 1/2 światowej i do tego 3 kiepskich, bo na tyle kasy wystarczyło.
to juz lepiej miec 5 dobrych z potencjałem na bardzo dobrych.
Bardzo duże znaczenie będą mieć kluby z Arabii. Teraz nie wiemy kto kogo może chcieć, kto będzie zainteresowany transferem tam. Arabusy jak zacznie sie okienko to mogą się rzucić na każdego praktycznie. Zobaczymy ile będzie drogich transferów do Arabii. Ja tu upatruje tej szansy, że taki Jota może się skusi na grę u nich, Nunez. Tam można sowicie zarobić, co pozwoliłoby nam na więcej jakościowych transferów. Wiadomo, że u nas obowiązuje ten model samowystarczalności, który się przewija. Im więcej zarobimy, tym więcej będzie można wydać.
Problem polega na tym że te pieniądze z Arabii przyczynią się do kolejnego wzrostu inflacji. Zespół który sprzeda zawodników do Arabii od razu będzie musiał płacić więcej. Zgłosimy się po kogoś to ten jego klub wiedząc, że mamy kasę za transfery, od razu podniosą ceny
Ale to chyba nie jest jakieś wielkie odkrycie. Wcześniej działało to dokładnie tak samo. Jak sprzedałeś to inni wiedzieli, że masz kasę ze sprzedaży i chciały cię oskubać. Różnica jest tylko taka, że teraz te kwoty są większe. Inna sprawa, że są absurdalnie większe, bo jak by nie patrzeć Isak za +100 mln euro/funtów to aberracja jest. A z drugiej strony można było się spodziewać, że ceny za piłkarzy i ich zarobki będą szły mocno w górę, patrząc ile pieniędzy jest w obrocie od TV, sponsorów, dochodów z meczów, pamiatek czy nawet tych śmiesznych torunee po Azji czy USA. Tort do podziału jest większy to i kwoty latają większe.
Zainteresowanie Realu Konate ma sporo sensu, bo jeśli Trent tam dołączy, to tylko Francuz wie jak grać na 1,5 etatu żeby łatać dziury w obronie po Arnoldzie.
Kolesie wydają takie hajsy na przyszłościowych grajków, a my za mniej staramy się pozyskać “rajt plajerów”