Do Endo mam jakis sentyment, jak dostaje minuty to nie mozna mu zabrac oddania i walki, ale faktycznie potrzebny nam lepszy zmiennik, Dansa bym jednak zostawil i dal mu wiecej szansy, z niego moze byc pociecha.
Jeśli zawodnika, na którego stawiać średnio chciał Slot przyjdzie ktoś na pograniczu pierwszy skład/12 zawodnik, to zyskamy bardzo dużo. Niby w kadrze 1:1, ale to jest ogromna różnica, gdy na jednego trener chce stawiać, a na drugiego nie.
I nie, nie zacznę płakać jak większość, że Elliot musi zostać, wielki talent, nasz kibic - zawodnik nie pasuje trenerowi, możemy za to na nim sporo zarobić. Trener odpowiada za wyniki, trener decyduje o wielu kwestiach. Mistrz w tym sezonie to pomimo formy innych drużyn coś, czego nikt się na początku sezonu nie spodziewał.
In Slot We Trust. Tyle. Obecny sezon pokazuje, że można się dużo spodziewać. Arne dalej się uczy ligi, to nie takie hop siu przeskoczyć z holenderskiej do angielskiej. Być może sam nie spodziewał się takiego spadku formy ze względu na nakład sił w mecze i będzie planowane, by za rok się nie powtórzyło; a to że gra jedną XI może wychodzić z założenia, że mimo braku formy spora część zawodników daje momenty (czyli coś, co jest domeną Salaha m.in.), a nieograni rezerwowi są sporym ryzykiem. No i jednak jeszcze “swoich” zawodników to on tu nie ma.
𝗜𝗡𝗙𝗢: The manager [Arne Slot] is more than respected by the team. Is not just about the results, he’s very respected as well, @FabrizioRomano.
𝗜𝗡𝗙𝗢: The relationship with Arne Slot is something that was CRUCIAL and definitely made the difference in Mohamed Salah & Virgil Van Dijk deciding to stay, @FabrizioRomano.
𝗜𝗡𝗙𝗢: Virgil Van Dijk and Mohamed Salah any moment will be ready to sign their new contract with Liverpool. Here We Go - is very close. Agreement is done, @FabrizioRomano.
𝗜𝗡𝗙𝗢: With Trent Alexander-Arnold - he is closing in on a move to Real Madrid, the expectation is that he will join Real Madrid but there’s still some formal work to do, @FabrizioRomano.
𝗜𝗡𝗙𝗢: I expect Darwin Núñez to leave Liverpool this summer, and I expect Luis Diaz to be an interesting case in the summer, @FabrizioRomano.
[] NEW: Liverpool will have many changes in the summer window. We anticipate some signings. It could be two-three, maybe more. It also depends on outgoings.
Ja obstawiam 2 pewniaki. St i Lb. Coś czuję że Bradley będzie naszym 1 wyborem a zapchajdziurą Gomez , Quansach i Jones. Jak sprzedamy Nuneza i może Diaza to znajdzie się pieniądz na śo i Może kogoś na skrzydło.
Też tak myślę i uważam, że gdyby tylko Bradley nie był podatny na kontuzje to mógłby być naszym nr 1 na PO. Jest to zdecydowanie inny typ zawodnika niż Trent, mniej techniczny, z gorszym podaniem ale za to bardziej fizyczny i może nie jest jakoś wiele lepszy w defensywie od TAA za to ma nad nim jedną przewagę, jest po prostu sporo szybszy co pozwala lepiej maskować lub naprawiać ewentualne błędy w defensywie.
Mi się wydaje że przyjdzie go nas kerkez bo wszystko na to wskazuje. Gdyby robbo grał lepiej można by ryzykować z hato jednak przy takiej dyspozycji potrzebujemy kogoś na już.
Moim zdaniem pójdziemy po hujiensa a będzie y się pozbywać Joe gomeza. Z Anglika pożytek właściwie żaden, a wiedząc że to ostatnie 2 lata vvd potrzebujemy kogoś kto wejdzie w jego buty. Klauzula w wysokości 55m może w tym pomóc, a Hiszpan wydaje się idealnym w każdym aspekcie jaki ceni sobie slot.
Pójdziemy również po prawego obrońcę, ale tu nie ma kandydata.
Napastnik moim zdaniem też przyjdzie i sprawa rozegra się między ekitike a isakiem (Alvarez gdyby był dostępny z opcją wymiany nuneza lub za około 100m to też byśmy ruszyli, ale nie wierzę w to).
I to było by na tyle 4 pozycje które w mojej ocenie wzmocnimy napewno.
Kto odejdzie.
Pewne wydaje się rozstanie z kostasem i darwinem. Jeśli uda się urusa wysłać do arabów można liczyć pewnie kolo 70 m jeśli nie to pewnie z 40. Kostas to zysk z 8-10. Odejdzie kelleher i liczę że Gomez. To kolejne z 30m za tę dwójkę
I teraz kilka niewiadomych. Co dalej z mortonem i doakiem. Nie mają przyszłości u nas więc warto byłoby ich spieniężyć. Co dalej z eliottem. Ewidentnie widać że nie pasuje Arne. Myślę że ze względu na wiek i grę u jurgena to idealny moment na sprzedaż. Trzymanie go drugi sezon jako głębokiego rezerwowego znacząco obniżyć jego cenę.
Uważam że Diaz też odejdzie bo kluby z Arabii pytają a ma on krótki kontrakt. Jako klub wątpię w przedłużenie bo Kolumbijczyk ma główne atuty fizyczne. Idealny moment na sprzedaż.
W jego miejsce widziałbym gittens lub yildiz.
Przydałby się też dmf który dałby nam mnóstwo opcji i patrząc na poziom i cenę to idealna opcja jest stiller. Jednak może na to braknąć funduszy i bd próbowali rotować bajceticiem i Endo.
Argentyńskie media łączą nas mocno z Mastantuono bardzo utalentowanym amf i w przypadku odejścia eliotta to możliwa opcja bo nie bd drogi a na kapitalne warunki fizyczne.
Jota może odejść do wolves którzy pewnie stracą cunhe. Uważam że jak najszybciej dobić taki deal.
To będzie jedno z najciekawszych okienek s ostat ich latach
Lol teraz musimy mieć konkretnego defensywnego pomocnika i prawego obrońcę, który umie dobrze bronić i ma zdrowie. W innym przypadku Szoboszlai w te dwa sezony z Salahem, za którego odwala całą robotę w defensywie zostanie zajechany jak Opel po starym Niemcu z Duisburga.
Myślę że to będzie też zależne od profilu napastnika. Jeśli kupimy np isaka czyli typowego strzelca Mo bd musiał pomagać bardziej. Jeśli pójdziemy po np ekitike to rola salaha bd identyczna.
Wątpię w wielki wydatek na dmf. Jedynie stiller wydaje się realny patrząc na cenę i jakość.
Za dużo możemy potrzebować wymienić aby iść po dmf przy opcjach Graven, Endo, morton, bajcetic
“When Ryan was 16, Barça called us. They wanted to sign him, but his father and I prioritised his development. He’s good enough for Real Madrid. We would love for him to play for them, but Liverpool would ask for a lot of money.” @LewisSteele_
Ryan Gravenberch’s agent Jose Rodriguez
Co to krwa jest? Co to za podejście? Jaki brak szacunku dla Liverpoolu
Pytanie czy real też tak myśli. Pamiętajmy że Leny yoro też miał tam grać, a zapowiada się na fatalny sezon dla realu. Lewa obrona u nich też kuleje. Jeśli się po niego zgłoszą to pewnie po ptakach, ale może ich uprzedzimy. Bardzo na to liczę bo to generacyjny talent w mojej ocenie.
@unnamed PSG nie po to ich kupowało aby ich sprzedać. Obaj to Francuzi i bardzo młodzi. Nie ma szans. Williams jest do rozważenia bo ma genialne zdrowie po bracie. Gittens na ten moment chyba trochę za słaby. Być może real będzie się chciał pozbyć rodrygo. Jest też wirtz który jednak ponoć zmienił zdanie i bd chciał odejsc. Może cherki który może i na lewym i na 10 a bd bardzo tani. Mówi się też o simmonsie i myślę że on jest najbardziej prawdopodobny
Pewnie pójdziemy po kogoś w stylu gakpo czyli 45m za kogoś kto u nas ma być lepszy.
No to pytanie do kiedy ma kontrakt z nami… ale cebuloza z nich wyszła, ja nie mogę. To jest własnie to, jak się kupuje młodych. Dobre mecze przeplata zlymi, łapie doświadczenie po czym jeden cały udany sezon i już marzy się transfer.
@Spectre Jak piłkarz wchodzi w ostatni rok umowy to już może być dużo za późno. Własnie te 2-3 lata wcześniej już mącą… Ale widzę, że to Team Raiola jest, więc nie utrzymany go w składzie. Max 3-4 lata pogra jeszcze, żeby był w pełni ukształtowany…
Mam nadzieję, że klub będzie myślał o interesie własnym, a dobro zawodnika schodzi na dalszy plan. Za rok trzeba męczyć Gravena by podpisał nowy, długoterminowy kontrakt. Ma swój prime i najlepszy czas spędzić tutaj. Real nie będzie mu mieszał w głowie wiedząc, że ma 5 lat kontraktu, dopiero dziady zaczynają się interesować i mącić w głowie gdy wchodzi w ostatni rok umowy.
No chyba że jest Judaszem jak Arnold, to może i 2-3 lata wcześniej to planować.
No ja bym właśnie patrzył w pierwszej kolejności na Lipsk. Openda, Sesko, Simons.
Ten Sesko też został zjechany na forumku, a gość ma 19 goli w Lipsku, który w tym sezonie naprawdę gra bardzo fatalnie. Gdyby kosztował nie więcej niż 70 mln funtów, a za Nuneza byśmy wzięli te 30 mln funtów to też byłaby bardzo fajna opcja.
Poza tym to jest zawodnik co ma dopiero 21 lat. Jeszcze można go ulepić jak plastelinę.