Moim zdaniem sesko to fatalny pomysł. Nie twierdzę że to zły gracz, ale bardzo podobny do nuneza. Jest typowym strzelcem który mało pomaga druzynie i czeka w polu karnym na okazje. W mojej ocenie my szukamy kogoś bardziej kompletnego dlatego skłaniamy się ku Hugo czy isaku. Na potwierdzenie ten wykres. Co do opendy to atuty trafne, ale dla mnie po prostu za słaby piłkarz.
Myślę że przesadzasz. Takie Gadki są wiecznie. Salah też mówił że zainteresowanie Realem mu schlebia. Maca też mówił że kiedyś chciałby grać w Hiszpanii. Diaza ojciec na hasło Barca dostawał spazmów. Wypowiedź agenta głupia, ale najważniejsze zawarłeś niżej.
Klub zawsze musi myśleć o swoim interesie i pewne rzeczy przewidywać. My możemy tylko jako klub sprawić że tak będą jak o realu teraz mówili o nas i tyle.
Lol Nunez to akurat jest boiskowy pracuś. Cofa się pod pole karne i walczy w obronie. Na pewno pod tym względem jest lepszy niż każdy inny napastnik. Tylko, że nie umie strzelać bramek i to go dyskwalifikuje. Niech idzie gdzieś do hiszpańskiej ligi to się odblokuje. To jest podobny przypadek do Iago Aspasa.
Nunez gdyby nie liczyć wykończenia, to byłby świetnym napastnikiem. Praca w pressingu, wybieganie na pozycje, szybkość, siła… ale tutaj nie masz ujętego wykończenia, nie masz ujętego bezmózgiego stania za ostatnim obrońcą i po prostu niepilnowania pozycji na boisku, przez co nabija spalone jak Mbappe z Barceloną. Niestety jednak głowy na duży klub nie ma, gdy pójdzie do mniejszego klubu, mniejsza presja otoczenia, mniej mediów na nim skupionych, to jestem pewien, ze jeszcze z niego napastnik będzie. Tylko, ze nie na topowy klub.
Atletico, Milan, obecny Juve, Arabia, coś w tym stylu. Nieco niżśza półka po prostu.
Raioli to już dawno nie ma na tym świecie, a że nazwa została po nim w agencji to niewiele znaczy. Nieistotne, licze na to, że mając ponownie Edwardsa za sterami nigdy nie dopusci sie do sytuacji że kluczowy zawodnik nagle sobie odchodzi za darmo z klubu.
A widzę to że takie statystyki bez statystyk g/a nie są kompletne. Jednka każdy z graczy których porównałem ma koło 20 goli także jest to już liczba zadowalająca. Rozważanie napastników z 22 bramką czy mniej na napastnika nr 1 nie ma dla mnie sensu
Tak jak koledzy wyżej problemem Darwina nigdy nie była gra bez piłki. On w pierwszy dwóch sezonach grał kapitalnie i stwarzał sobie mnóstwo sytuacji, ba pewnej topka w Europie.
Dodatkowo jest bardzo pracowity w obronie.
Głównym problemem była głową i technika. Nie ma co udawać że z piłką przy nodze Darwin nie czuje się najlepiej. W ekipie która rzadko konstruuje kontry Darwin traci mnóstwo atutów. Podobnie jak sesko jest mało przydatny w grze kombinacyjnej. Dodatkowo u nas był fatalny w wykończeniu.
Na temat Nuneza to już napisali. Ale co do Seski to podobno jednym z jego największych atutów jest właśnie pracowitość, w tym w pressingu, chyba Urban to mówił. Jako zarzut wobec niego na forum widziałem … wzrost ma 195 cm, ale Ekitike który wyrasta na faworyta forum ma 190 cm. Co ciekawe Sesko był najszybszym piłkarzem na euro w niemczech. O ile Isaka i Alvareza możemy odłożyć na półkę z fantastyką piłkarską obok Bellinghama i Caicedo, o tyle patrząc na wiek naszej ofensywy myśle że będziemy celować w zawodnika 21-22 lata a nie 25-26, żeby za 2-3 znowu nie musieć szukać kogoś, bo już będzie mial 29 lat. Dlatego Ekitike i Sesko powinni być na szczycie listy co potwierdzają ostatnie artykuły, ewentualnie Delap, ale to trochę kot w worku. Choć osobiście wolałbym Cunhę, Opendę o Isaku juz nie wspominając ale to niestety nie jest koncert życzeń.
Ale to nie chodzi o wzrost sam w sobie i pracowitość w defensywie bo to można nauczyć a sesko tak jak pisze jest w ty świetny. Chodzi o zdolności techniczne. Zobacz jaka posturę ma isak i jak potrafi dryblować, s jak robi to haaland albo bardziej nie robi. Mówiąc krótko mając gracza jak EH czy BS musisz cała drużyna pracować na niego w ataku pozycyjnym a taki napastnik wchodzi w pole karne i tam króluje. Znowu ekitike i isak mimo że też potrafią strzelać bramki z pola karnego to dają ci też pożytek w rozegraniu bo podejdą do gry, zrobią miejsce komuś innemu itp. Osobiście uważam że slot woli takiego gracza i stąd moja opinia. Nie chodzi o słabość sesko bo on pewnie bd swietny ale nie dla nas. To samo delap.
No tak, to w sumie tylko nazwa została… Bo wcześniej to on sam wszystko robił i nikt mu nie pomagał a potem schede po nim przejęli dobrzy i uczciwi ludzie… rzeczywiście, to zmienia bardzo dużo. Uspokoiłeś mnie tym. Graven zostanie do końca kariery…
@Spectre, a dlaczego miałby nie grać? Jakoś Balotelli grał, a on też był klientem Raioli ( nie bijcie, jeżeli to nie prawda, ale no palec bym dał sobie uciąć, że tak było).
Te wypowiedzi agentów to chyba znak dla lfc, że czas zaproponować nowy kontrakt albo będziemy szukać nowej przystani. A z tego co wiem to chyba Ryan nie ma wcale małej pensji u nas.
I fajnie, ja tam jestem fanem tego transferu, zamiast jakiś wynalazków z innych lig którzy nie wiadomo czy się zaaklimatyzują w Anglii czy bajek o Isaku za 150 baniek to jest gość pod Liverpool a że czasem ma odpały to nie takie wariaty tu były i nikt nie narzekał (Fowler,Riise,Suarez)
25 lat ma chłopak, u Firmino w tym wieku to jeszcze nie do końca było wiadomo jaka jest jego nominalna pozycja
Cunha to opcja dobra. Gracz który strzel, ale jest też świetny technicznie i potrafi obsłużyć partnera. Pasowałby. Problem jest taki że jak to brazol nie ma on dużo czasu. To okienko będzie pełne różnych opcji. Czy sprzedać diaza i zainwestować w kogoś top czy postawić na młodego obok gakpo.
Sporo opcji.
Kajajojek ma rację generalnie bo, że Edwards zawsze lubił napastników mocno dynamicznych w typie Suareza. A Hughes to przedłużenie ręki Edwardsa. No zobaczymy jak będzie, bo takich napastników jest mało generalnie. Jest Joao Pedro, Retegui, Openda. Nie wiem kto jeszcze.