Czyli nie zrozumiał.
Nunez to już stan umysłu. Powinien dostać ultimatum odnośnie języka. 2000 tys słówek wystarczy aby swobodnie się komunikować. To nie polityką że trzeba mówić biegle. Kolejny problem z nim jest taki że większe zaangażowanie przejawia w defensywie niż ofensywie. Ciężko to zrozumieć jak ktoś jest napastnikiem.
No właśnie niekoniecznie. Bradley to młody chłopak z dość dużym potencjałem. W zeszłym sezonie tak samo pisano o zdrowiu konate i popatrz. Gdyby nie bandyta z realu facet zagrałaby cały sezon. Być może zarząd uzna że mamy za wiele nowych twarzy i własnej dlatego będzie chciał postawić na bradleya a obok niego załatwi jakiegos zmiennika solidniejszego niż tsimikas był przez lata. Endo to dobry gracz kody potrzeba bronić wyniku lub gdy trzeba zagrać z kimś słabszym.oze zagrać tez na stoperze więc ja osobiście jeśli nie wpłynie za niego oferta 15+ nie sprzedawałam jeśli oczywiście sam japończyk nie chce zmian. Sytuacja eliotta jest inna. Ma on 22 lata i uchodzi za utalentowanego i młodego z doświadczeniem. To idealny moment żeby go sprzedać za dobre pieniądze. Ewidentnie widać ze nie pasuje on slotowi. Nawet jak szobo ostatnio ma fatalna formę Harvey nie dostaje szans. Jeśli go teraz nie sprzedamy to za rok po kolejnym takim bd malutko wart.
Zgadzam się że przydałby się ktoś kto na poważnie włączy się w rywalizację na 6-8. Myślę że najlepsza opcja jest stiller który ma idealny wiek aby wejść na wyższy poziom i bd dostępny za około 40 m. Nie łapie urazów i może grywać też na 8. To pozwoliłoby nam na rotację na pozycjach 6-8-10 między gravenem, stillerem, maca, jonesem, szobo. Jeśli kupimy kogoś kto może zagrać na skrzydle i na amf np simmons lub cherki to mielibyśmy mega duża rywalizację jednocześnie graczy na tyle uniwersalnych że każdy mógłby grać odpowiednią ilość minut aby być w rytmie, ale nie zajechanym co niestety w tym sezonie przyczyniło się do naszej porażki
2000tys to trochę dużo
Jakby uczył się jednego na dzień to już by tyle znał😉 a to nie jest duży wyczyn. Chyba że ktoś ma w głowie dwa zwoje więcej od żaby w takim przypadku może być ciężko. Czyżby rodzice się pomyli dając mu imię Darwin?
2 milionów słówek to niestety nie da się nauczyć w jednym życiu ucząc się jednego dziennie .
Bradley mi się bardzo podoba, ale oczywiście to jest moje zdanie musi grać ale to on ma być zmiennikiem albo wychodzi w meczach ligowych z drużynami z dołu lub wchodzi w 60-75 min w zależności od wyniku za 2 sezony to on byłby pierwszym wyborem a ktoś inny jego zmiennikiem ale to też zależy czy Slot nas będzie prowadził i jak się sam będzie rozwijał.
Elliot jest jednowymiarowy gra tylko z prawej strony i zejście do środka na lewą nogę jak ktoś go przypilnuje i będzie blokował by grał na prawą stronę to jest bezproduktywny ale ma uderzenie i jako głębia moim zdaniem może zostać na 2 sezony.
Endo to piłkarz który u Nas chce zostać kosztem nawet minut i kasy bo LFC to w CV dobrze brzmi a zawsze coś wpisze i opowie dzieciom on specjalnie nie chce odchodzić ale sam wiesz że do przodu nie poda nic odkrywczego nie wymyśli wszystko wykalkulowane na bezpieczeństwo podania w bok do tyłu i do najbliższego, ma fajny strzał co w ub sezonie pokazał ale teraz nawet nie próbuje uderzać a mógłby od czasu do czasu spróbować z 25-30 uderzyć i rozciągnąć obronę przeciwników, fajnie się zastawia, ale jest wolny i często fauluje a oczywiście może zagrać na ŚO ale jego wzrost to da argument dla przeciwników by wówczas grać górą w nasze pole karne. I tutaj też zgoda że odpowiednia cena zmusi nas do jego sprzedaży. Ja osobiście nie znam tego Stillera rozumiem że chodzi o tego ze Stuttgartu? Nie mam czasu śledzić tyle piłki i raczej skupiam się na PL.
Cherki czy Simmons mnie nie przekonują ale z nich wolałbym Simmonsa, liga francuska nie jest jakaś wybitna a Cherki to też ma swój charakterek i gdzieś jak czytałem jego wywody to średnio mi pasowały.
Do przodu bym widział Cunha i/lub Isaka na LO Ait Nouri później Kerkez Hall z Newcastle
Zastanawiam się na kimś takim jak Semenyo z Boro koleś ma 25lat ale znów wyjazd na PNA w zimie ale ma uderzenie z dwóch nóg nie wiem ile by kosztował bo wycena na 33 mln ale jak go widziałem w kilku meczach to mi się podoba.
No i kiedyś o nim pisano w wymianie za Gomeza ale mi osobiście podoba się Gordon z Newcastle ale jak Newcastle wejdzie do LM a ma szansę na to i nawet na 2 miejsce w lidze bo w 37 kolejce grają z Arsenalem w Londynie to raczej Sroki pójdą na zakupy a nie będą się wyprzedawać.
No niestety sezon jest długi teraz w LM dochodzą 2 terminy które jak się załapie do 8 później się odpoczywa i liga plus puchary i niestety tych 20 ludzi trzeba mieć, widać że dojeżdżamy sezon na oparach bo ja kz Evertonem to jeszcze jakoś wyglądało to z Fulham i 2 połowa z WHU to dramat …
Mała pomyłka z mojej strony. 2000 tak miało byc
Tak, Gomez miał dobre momenty za Kloppa, przez krótki czas był nawet w pierwszym składzie z van Dijkiem. Niestety kontuzje mu zniszczyły karierę i faktycznie bardzo dużo meczów opuszcza. Trudno liczyć na zawodnika który ciągle dochodzi do siebie po kolejnych urazach. Bajcetić - wszedł do pierwszej drużyny w bardzo młodym wieku i obawiam się że to było za wcześnie. Potem długa kontuzja i chłopak kompletnie zagubiony. Obawiam się że to będzie zmarnowany talent. Co do lewej obrony- jeśli przyjdzie klasowy zawodnik np. Kerkez - to nie wiem czy Andy będzie chciał zostać jako rezerwowy. Dlatego nie wykluczam że to on odejdzie a Tsimikas zostanie. Tak czy inaczej - na pewno kilka transferów zrobimy ale jak znam naturę ludzi z FSG to z dużej chmury mały deszcz i wielkich zmian nie będzie.
Żaden klub nie kupuje/sprzedaje (nawet Chelsea) tylu zawodników, co okienko transferowe, jak forum LFC. Pl
A “dablju” i jego podwładni chyba nie znają języka polskiego
Zgadzam się z tobą że Newcastle jeśli bd grać w lm a na to się zanosi to pójdą na zakupy a nie wyprzedaż. Co do cherkiego to zgadzam się że są pewne obawy co do jego talentu. W innych okolicznościach bym go nie chciał, ale ma on ostatni rok kontraktu Lyon gra słabiutko i bd dostępny za około 20m. 21 latek obunożny mogący gran na każdej pozycji w ofensywie. Ciężko będzie na nim stracić nawet jak coś poszło by nie twk. Stiller to w tym momencie najlepszy dmf w Niemczech i robi stałe postępy. Już jest pewniakiem w Niemczech. W Anglii mega dobry jest baleba wharton ale oni dużo by kosztowali. Taki stiller ma być ponoć dostępny za około 40.
Co do Endo i eliotta to się z tobą zgadzam że mogą się przydać. Tylko że ewidentnie widać że slot nie ceni Harveya. Więc uważam że lepiej go teraz sprzedać za dobre pieniądze niż trzymać na ławce i oddać za grosze.
Williams z Bilbao trafi pewnie do armatek, mamy Diaza i Gakpo na lewy atak.
O tym, czy Liverpool czeka „wielkie lato”…
Arne Slot: “Myślę, że w Liverpoolu każde lato jest wielkie, w klubie tego kalibru. Już teraz mamy do czynienia z ważnym latem, bo może piłkarze nie śledzą wszystkiego, co się mówi w mediach — ja też nie — ale wiem jedno: za każdym razem, gdy tu siedzę, to widzę, że temat jest ogromny. „Czy uda się ich zatrzymać?” A już samo to, że udało się zatrzymać dwóch zawodników — [Mohameda] Salaha i [Virgila] van Dijka — sprawia, że to lato jest wielkie. Zobaczymy, co przyniesie reszta okienka. Ale byłoby dziwne z mojej strony, gdybym teraz powiedział, że nie jestem zadowolony z tej drużyny — bo mówiłem przez cały rok, że jestem. Jesteśmy zadowoleni z zespołu, jaki mamy, więc nawet samo jego utrzymanie już oznaczałoby bardzo udane lato.”
Ciekawe czy to celowa zagrywka, czy rzeczywiście będzie tak jak inni tu już pisali i jak przeważnie dzieje się w tym klubie od lat - maks. 2-4 transfery do klubu, tyle samo odejść + młodzież typu Morton, Koumas.
Jeśli tak by było to lewy obrońca wydaje się pewniakiem do przyjścia, napastnik raczej też. Dodatkowo stoper bądź prawy obrońca, w zależności na jakiej pozycji w przyszłym sezonie będzie grał Gomez. No i może defensywny lub ofensywny pomocnik.
Jeśli by tak było to byłbym zniesmaczony, uważam, że potrzebne nam są większe roszady. Jednak trzeba pamiętać, że rządzą klubem bogaci amerykańscy właściciele, a jak wiadomo często można wiązać takie osoby także z innym pochodzeniem, o którym nie wolno nam wspominać zgodnie z poprawnością polityczną xd
Bezwzględu na to czy my kupimy 15 piłkarzy czy on wie już że nie kupimy nikogo taka wypowiedź będzie zawsze. Jeśli dziś by już powiedział że potrzebujemy 2 napastnikow i lewego obrońcę to cena za takiego gracza już kilka procent wzwyż to raz a dwa morale graczy spadają natychmiast.
Pamiętajcie że media to tylko narzędzia. Nie ma co ich traktować poważnie. Pamiętajcie jak salah straszył że jest po za klubem itp.
Bardziej trzeba patrzeć na ruchy słota. Każdy widzi że korzysta on z 15 graczy i może 2 jako zadaniowcow. Każdy widzi że jakość mamy na topie Europy ale brakuje szerokości.
Myślę że w klubie ludzie też to widza. A jak nikt na świecie nie bd znał naszych celów to bd nam łatwiej o szybkie i mało medialne negocjacje. Czyli takie jak lubi hughes i Edwards
Baleba z Brighton mega fajny gracz ale jak ostatnio Chelsea pytała o niego a Brighton znając ich rozrzutność rzuciła 100 mln to chyba nie tędy droga. Dla mnie kandydaci na LO to są gracze z PL i ew ktoś za Darwina/Jotę resztę trzeba szukać na kontynencie i pewnie będą dużo tańsi
O Isaku nie mamy co marzyć… Chociaż byłby to świetny transfer, od czasów Suareza nie mieliśmy napastnika który by strzelał regularnie dużo bramek. Salah gra bardziej jako skrzydłowy/boczny napastnik. Niestety nie bardzo jest alternatywa dla Szweda. Obawiam się że kolejny raz zapłacimy kupę kasy a pożądanej jakości to nie przyniesie
Isak przede wszystkim, to nie jest wart pieniędzy, które zażyczyłoby sobie Newcastle. Kwoty w okolicach 150 mln euro to paranoja, w dodatku sam Szwed chciałby pewnie ogromnej tygodniówki, a jego agent ogromnej prowizji. Za taką kwotę można by było ściągnąć takiego Ekitike, Cherkiego i Kerkeza. Biorąc pod uwagę, że wzmocnienia wymaga kilka pozycji, a Salah i Van Dijk przedłużyli kontrakty, to celowałbym raczej w poszerzenie kadry, a nie kupowanie jednego grajka.
W pełni się z tobą zgadzam. Isak to świetny gracz, ale on tak naprawdę ma pierwszy wybitny sezon.
Wcześnie często to urazy wybijały go z rytmu. Teraz kiedy Newcastle gra świetnie i mają młoda obiecująca ekipę a do tego będą w lm to nie ma żadnych podstaw aby musieli go sprzedawać. Dodatkowo mają mnóstwo hajsu. Więc jeśli on bd chciał odejść dadzą zaporowa kwotę koło 130i tyle. Ja bym za więcej niż 95 go nie kupował. To mnóstwo pieniędzy, a on miewa urazy.
Alternatywa wydaje się Hugo ekitike który może być dostępny za około 60m. Jasne nie ma co udawać że na dziś jest lepszy niż isak ale potencjał ma kozacki. No i lepsze zdrowie. Jeśli chodzi o sam profil są wręcz identyczni. Wysocy dobrze dryblujacy szybcy i świetni w polu karnym. Dodatkowo notuje on całkiem sporą liczbę asyst jak na napastnika.
Alternatywa jest cunha. I to jest opcja na dziś. Myślę że jeśli wilki byłyby skłonne na wymianę Brazylijczyka na diogo z rozsądną dopłatą to warto zaryzykować.