Frimpong to byłby idealny transfer, bo mógłby grać na pozycji Bradleya jako wariant turbo ofensywy oraz mógłby zastąpić coraz starszego Mo Salaha na prawym skrzydle jako wariant bardziej defensywny
Nie rozumiem jak można być kibicem Liverpoolu, znać FSG i mieć takie marzenia. Równie dobrze można marzyć o randce z Aną de Armas
Imo bardzo przeceniana kwestia (możliwość randki z jakąś seksowną supergwiazdą). Randka z 20 letnią, piękną inteligentną Polką brzmi bardziej kusząco
Oczywiście każdy ma swoje gusta. Chodziło mi o to żeby porównać do czegoś totalnie nieosiągalnego
Jest smerf maruda. Będzie 2 lata teraz jak wydalismy 200m prawie na zawodników środka pola w jedno okienko.
Kiedyś biliśmy rekord świata za stopera. Biliśmy go również za bramkarza.
Jeszcze niedawno sknerzy z fsg którym nie zależy na wynikach mieli grać quansahem i doakiem bo nie opłaca się przedłużać legend.
W tym sezonie mieliśmy się bić o 4 rozpaczliwie a słyszałem też że puchary to będzie cud.
Po kloppie to my się kilka lat nie wygrzebiemy.
Graven? Rezerwowy Bayernu? Co to za transfer. Lepiej mounta ograny w Anglii i ma status home ground. 30letni japończyk się nawet na ławkę nie nadaje. Co innego wieffer albo sangera.
Diaz? Zakochany w Barcelonie. Brać tego Gordona bo się będzie rozwijał
Czy naprawdę możemy już przestać z tym robieniem z naszego klubu, właścicieli, piłkarzy i trenerów dziadów? To oczywiste że lista która każdy z nas napisze nie będzie dokładnej taka sama, ale te pieniądze nie biorą się z nieba. Sama sprzedaż nuneza i diaza o których jest bardzo głośno to zarobek w okolicach 140m. Jeśli dodamy że w tym sezonie zarobiliśmy na transferach to możemy liczyć na pewne wydatki
Powiedz mi ile osob pisalo, ze trzeba kupic LB. I teraz na koniec sezonu powiedz, ktora pozycja u nas byla najslabsza przez caly sezon?
Ty tak serio czy tylko udajesz? Dobrze wiesz, i nawet dziennikarze chodzący na pasku klubu to stwierdzili - że Alisson i van Dijk zostali zakupieni z środków ze sprzedaży Coutinho. I to było ładnych kilka lat temu. Ile gwiazd kupiliśmy od tamtej pory? Gravenberch? Przerósł oczekiwania to prawda. Ale nikt -a z pewnością nie ja - nie chciał Mounta na Anfield. Nie zmienia to faktu że odpuszczenie transferu Zubimendiego było błędem. Nasz Holender wyraźnie osłabł na wiosnę, zbyt dużo meczów w nogach. I to też było przyczyną odpadnięcia z LM. Naprawdę w tym sezonie była gigantyczna szansa na triumf w LM. Słabe City, słaby Real, niemrawy Bayern. Także Ty patrz na szanse które tracimy… W lidze wygrywamy bo City w potężnym kryzysie a Arsenal miał dużo kontuzji. Nie gramy wybitnego sezonu. Ja się oczywiście cieszę że zdobędziemy mistrzostwo. Ale jak patrzę na Arsenal który bije Real to widzę że nam gigantyczna szansa przeszła koło nosa
Wtedy Liverpool dokonał trzeciej największej sprzedaży w historii futbolu której suma przewyższyła oba transfery do klubu, teraz najcenniejszy zawodnik ( finansowo w sensie, może obok Alexisa) odchodzi za darmo. Po mistrzostwie będzie narracja że nie ma sensu robić dużych zmian
o panie, jak utrzymamy te średnia to bedzie 90pkt, nie no naprawdę taki sobie ten sezon.
A powiedz mi czy znasz jakiekolwiek klub który zawsze wszystko robi dobrze? Czy znasz jakieś perfekcyjne ekipy? Ja też chciałem lewego obrońcę. To błąd że go nie kupili. Ja nigdzie nie napisałem że oni się nie mylą lub że czasami robią coś za późno. Jednka zauważ ile rzeczy zrobili lepiej niż powinno to wyjść.
Tak. Ale czy każdy kto wspomina o dużych wydatkach i wymienia transfery do klubu nie zalicza rekordowych dochodów? Araby zgłaszały się już w zimie z ofertą za DN około 70. Diaz również jest na ich celowniku. Te 2 transfery dają nam już więcej niż jeden cou( tam było z 20m w warunkach które nie zostały spełnione).
To żart? Co z tego że te ekipy są słabe. A najmocniejsze PSG chyba w swojej historii? Bardzo mocna Barca? Inter który już 2 lata temu był w finale teraz jeszcze lepszy. Rozumiem że to są ogórki. My mamy nowego trenera !!! Wcześniejszy był 9lat. Zobaczcie jak wiele klubów nie umie sobie z tym poradzić. A u nas zmianę trenera traktuje jak wielką szansę.
To źle patrzysz. Słabość realu nie oznacza że my z nowym trenerem mamy być lepsi od reszty topowych ekip bo jak nie to zarząd winny.
Po pierwsze mówisz nieprawde, albo celowo kłamiesz. Wgl transfmarkt za vvd i Aloe wydaliśmy 146m € a zarobiliśmy za cou 135m €. Dwa my mieliśmy sporo bonusów które aktywowały się później.
3 teraz też zapowiada się sporo odejść.
Nunez, Diaz, eliott, kelleher, tsimikassama ta piatka to zarobek koło 200m. Jeśli doliczyć możliwe odejscia joty, mortona, gomeza, doaka, Endo,chiesy czy bajceticia to ta kwota może być ogromną. Oczywiście kilku z nich zostanie, ale to będzie naprawdę pracowite lato. Teksty o tych narracjach już dawno nie mają pokrycia w rzeczywistości bo dla klubu liczą się wyniki
Generalnie Slot out. Musimy zatrudnić Ancelittiego albo spowrotem Jurka czy tam Zizou
Masz rację, jeśli nie wygramy w niedzielę z Leicester to powinny się na The Kopp pojawić banery #SlotOut
Mocna Barcelona? Ty chyba mocnej Barcelony nie widziałeś. Ostatnio to taka była za Luisa Enrique… PSG najmocniejsze w historii? Mocno naciągana teoria
Za Kloppa graliśmy lepsze a i tak City wygrywało… A wiosna w naszym wykonaniu mocno przeciętna. Zdecydowanie uszła z nas para
Oczywiście nie wszyscy z tego odejdą ale licząc Darwina Diaz Elliot Jota Gomez Endo reszta jest mniej znacząca bramkarza za Kellehera mamy to trzeba kupić PO, LO, ŚPD plus zmienników za Dariwna Diaza Jotę Gomeza masz 7 ludzi trzeba ich zgrać i zobaczyć jak się zaaklimatyzują z resztą szatni. Szczerze nie wierzę by to wypaliło i od razu zagrało. Może być tak że będziemy się rok to układać a w kolejnym znów będziemy starać się walczyć o coś więcej a wówczas wróci temat kontraktu Salaha i VVD bo oni mają umowę na 2 lata i albo ich sprzedamy i coś zarobimy albo będziemy przerabiać to co niedawno. Jak to mawiał SAF skład należy wzmacniać co sezon 3-4 zawodnikami z czego 1 powinien od razu wskoczyć do podstawowej “11” drugi być znaczącym wzmocnieniem z ławki a pozostałych 1-2 ma być wzmocnieniem lub inwestycją na za rok dwa, jeśli wymienimy 7 graczy w 18 kadrze meczowej to nie wygląda to optymistycznie. Więc patrząc na przebudowę na Anfield i w MC i coroczną przebudowę w Chelsea i MU to Arsenal jawi się jako główny kandydat do mistrzostwa.
Ja uważam że Darwin odejdzie na pewno. Jota i Diaz niekoniecznie. Urugwajczyk kosztował dużo i jest nieskuteczny więc jeśli Saudyjczycy zapłacą sporą sumkę to oczywiście go pożegnamy bez żalu. Z Diazem to trochę co innego bo on gra nierówno. Miał bardzo dobre momenty a potem całkowicie bezbarwne. Za to ma niską tygodniówkę co odpowiada FSG. Podejrzewam że to i tak Gakpo będzie pierwszym wyborem na pozycję lewego napastnika. Jota - tutaj też jest zagadka. Odejdzie Nunez więc kupimy napastnika do gry w pierwszym składzie. Portugalczyk jako doświadczony i ograny zmiennik będzie niezłą opcją. A FSG nie będzie chciało wydawać kolejnej kasy a nie wiadomo ile by można za Diogo dostać…
Jasne tylko zauważ że my nie kupujemy wszystkich do pierwszego składu. Jeśli kupimy cb to on będzie zmiennikiem pary konate vvd szczególnie na początku. Jeśli kupimy dmf to też będzie to gracz do rotacji na początku. Na rb mamy bradleya. Jeśli kupimy kogoś jako nr 1 to myślę że Connor początkowo może ogarnąć. Tak naprawdę do pierwszego składu na już bd napastnik i lewy obrońca. Bo nawet jeśli sprzedamy lmf to mamy gakpo, chiesa.
Moim zdaniem Nunez będzie wypchnięty do Arabów, to jedyna szansa na odzyskanie znacznej części z transferu. Odejdzie Tsimikas. Odejść będzie chciał Kelleher być może Elliot. Sprzedałbym Gomeza pomimo że od biedy zagra wszędzie w obronie to stał się już drugim Keita, on ma zdrowie 80 - cio latka, ja nie wiem czy jest w 10 meczach sezonu dostępny. Na prawdę lepiej mieć młodego zawodnika do ogrania niż gościa który ma abonament w szpitalu i u rehabilitanta. Nasz wielki talent Bajcetic powinien zostać na wypożyczeniu a jak się nie przebije na stałe w słabym Las Palmas to tym bardziej nie ma szans na Liverpool.
Do podstawowej “11” to trzeba 3 ludzi LO, PO i ktoś za Darwina. Bradley to nawet jako rezerwowy jest kontuzjogenny więc po 3 meczach może być przerwa na 2 miesiące. ŚO oczywiście wchodzi w grę jak odejdzie Gomez ale i tak trzeba kogoś kupić w to miejsce bo kończy się umowa Konate … Endo w ostatnim czasie widzę że i pogodzony z rolą zmiennika ale to nie jest gracz który zluzuje Gravena nawet w meczach z takim WHU Fulham czy Boro. Jota i Diaz to gracze którzy odejdą tak jak kolega powyżej napisał jak przyjdzie odpowiednia oferta Diaz ok 60-70 mln a Jota ok 40 biorąc pod uwagę że często jest niedostępny więc sądzę że pójdzie pod młotek jak się trafi kupiec. Ja osobiście takiego Elliota i Doak-a bym zostawił bo ktoś musi na ławce siedzieć i dawać zmiany ważniejszym graczom a nawet zagrać w podstawie w meczach z kimś z niższych lig w PL PA i słabszymi w LM. Chiesa to już inna bajka, szans prawie w ogóle nie dostaje to po co on u nas, dla mnie do sprzedania.
Ja miałem dzisiaj sen. Spotkałem na imprezie Darwizziego. Mówię mu na ucho, chłopie zostajesz na następny sezon? O dziwo to zrozumiał po angielsku, no i do mnie yes, yes…
#znaki.