Może mamy wolne miejsca w ramach abonamentu medycznego wykupionego w czasach Thiago, Keity i Oxa i chcemy zagospodarować w jego ramach Kevina?
A tak poważnie - żadnych odrzutów z innych klubów, mimo niewatpliwej klasy KdB.
Arsenal się specjalizuje w takich ruchach i mają Sterlinga, Jesusa, Zinchenke czy Havertza.
Takich graczy się nie bierze. Zobaczcie co stało się z manę w Bayernie. Messi w PSG czy Cristiano w juve. Kdb najlepsze ma za sobą. Współczesna piłka uwielbia bieganie. To samo dzieje się z bernardo. Musimy szukać świeżej krwi.
Na ofensywę myślę że wszystko zamknie się w :
Isak, Cunha, ekitike, osihmen
Cherki, simmons.
Nie sądzę aby ktoś inny się w to zamieszał. Nigeryjczyka wpisałem tylko dlatego że jest to dość dużą okazja i jeśli odszedłby również jota to może zarząd zaryzykuję(wątpię)
A nie zagral tak w zeszlym sezonie w krytycznym momencie przypadkiem?
Sympatyczny grek pewnie odejdzie po sezonie, przyjdzie kerkez i będziemy mieć dwóch fajnych LO do grania, rywalizacja podniesie ich poziom sportowy
Osobiście jestem na 99% pewny, że Kerkez jest już klepnięty jak jakiś czas temu Macca i niedługo po zakończeniu sezonu do nas dołączy.
Profil idealny i Hughes zna jego umowę na wylot, bo sam ją projektował i podpisywał. Nie miewa kontuzji, ograny w PL i do tego waleczny z zacięciem, podobnie jak Robbo jak do nas przychodził.
Ciekawi mnie za to temat prawego obrońcy i chciałbym zostać tutaj pozytywnie zaskoczony i zobaczyć to z czego słynął w Bournemouth, czyli znajdowanie nieoczywistych talentów.
Bradley według mnie na 100% będzie naturalnym następcą Trenta, ale jednym PO raczej dużo nie ugramy i liczę, że pojawi się ktoś nieoczywisty.
Jak zdrowie dopisze Bradleyowi to będzie z niego zawodnik
Ktoś doświadczony na ławkę i tak jest potrzebny. Sądzenie że on zdrowotnie podoła to głupota, a po nim jest Gomez i Quansah. Gomez jeszcze w miarę ogarnia i jest opcją, ale też zdrowotnie spora niewiadoma.
Wgl był taki obrońca który swego czasu był grzany jako mega talent. Antonio Silva. Zaliczył zjazd, że nic się o nim nie mówi obecnie czy co?
Gdyby zmienił ligę to być może mógłby się rozwijać. Grając w Benfice to co trzeci mecz jest wymagający dla obrońców. A jak jesteśmy już przy Benfice to może warto by było zainteresować się Carrerasem rozmawiając równocześnie z Krekezem?
To były zawodnik United i oni mają na niego jakąś dość niską klauzulę odkupu, więc raczej nie ma szans, aby do nas trafił.
Tak patrząc realnie to transfery do 50-60 mln są najlepsze dla nas
Jota diaz gakpo maca szobo ibou salah mane, o Robertsonie już nie mówię bo to inne pieniądze
Realnie patrząc to nie potrzebujemy transferu zawodnika za ponad 100 mln typu isak,
Na ten moment napewno realny jest kerkez, cambiaso, jakiś CM solidny i wiadomo nowy striker na którego potrzebujemy jak ulał
Sprawa jest prosta. Jeśli klub mocno wierzy w potencjał bradleya i w to że mu się uda utrzymać zdrowie to nie kupi młodego cambiasso czy vandersona za 40 milionów bo to mocno zastępuje rozwój Irlandczyka. Wtedy pójdziemy po kogoś kto za grosze zapewni nam dobra opcje rotacyjna i tu wchodzi KWP który jest do podpisania za darmo ma 28 lat i za sobą występy w totkach i Southamptonie. Anglik że statusem i za darmo. Tylko kwestia oceny potencjału Connora.
Moim zdaniem miałoby to sens bo mamy dużo bardziej pałace potrzeby. Stoper lewa obrona, albo dmf albo amf lewe skrzydło i być może dwóch napastników. Roboty mnóstwo, ale pierwszy raz wydaje się że będzie czym dzielić
To ten sam typ co inacio. W Portugalii gdzie te ekipy nie muszą zbyt dużo bronić zaczął grać już jako nastolatek dlatego z automatu dostaje łatkę mega talentu. Piłkarz dobry, ale sytuacja identyczna jak z inacio, timberem, hato, Martinezem itp. W topowych ekipach na stopera jest zbyt mały i słaby fizycznie. W najlepszych ekipach się szuka wysokich szybkich stoperów i niestety jest to warunek podstawowy
Może nie będzie chciał tam wracać. Osobiście liczę na dobrego lewego i prawego obrońcę, do tego napastnik z prawdziwego zdarzenia. Co do środkowych to już wszystko zależy czy klub sprzeda Gomeza, jestem za bo ja nie wiem czy on jest w co piątym meczu dostępny.
Mo i Virgil podpisani. To można zacząć myśleć o inwestycjach w skład.
Zdecydowanie przydałby się dodatkowy pomocnik kontrolujący tempo gry - liczę cały czas na Zubimendiego. Pojawiały się z nienajgorszego źródła jeśli dobrze pamiętam plotki o Barelli. Mało prawdopodobne zważywszy na wiek ale może jak wygra Serie A z Interem to stwierdzi, że miło byłoby spróbować czegoś nowego. Ma u nas kolegę z reprezentacji w podobnym wieku więc czemu
Nowy LO i Kerkez to temat znany i lubiany. ŚO i Pan Ch*jowy też temat znany i lubiany. Ewentualnie jakiś inny młody jakościowy talenciak. Szkoda trochę tego Yoro ale po wyrazie twarzy było widać, że gościu za sprytny to nie jest więc agent se pewnie nabił kabze wpieprzając go do ładnego syfu.
Najnowszy łączony Xavi Simons (budżetowa wersja mojego mokrego snu Floriana Wirtza) i podmianka za Diaza brzmi jak nieprzyzwoity sen.
Cherki jako następca Salaha podpatrujący wielkiego mistrza na treningach też brzmi świetnie.
No i największe marzenie Alexander Isak. Mój Borze, atak z nim w składzie Może się na coś przyda Joe Gomez albo Quansah i zrobią za kartę przetargową
Transfery do klubu: -380 mln
Kerkez - 55 mln
Chujsen - 60 mln
Zubimendi - 60 mln
Xavi Simons - 60 mln
Cherki - 45 mln
Isak - 100 mln
(Trent zostaje)
Transfery wychodzące: +235 mln
Joe Gomez - 30 mln
Tsimikas - 15 mln
Morton - 15 mln
Jota - 35 mln
Luis Diaz - 70 mln
Nunez - 70 mln
Czyli według okienka moich marzeń, właściciele musieliby dołożyć aż 150 mln ze swojej kieszeni. Czy wierze w taki obrót spraw jak w moim zestawieniu? Nie wierze, co nie znaczy, że przed rozpoczęciem i zakończeniem okna, nie mogę sobie marzyć o czymś podobnym. W zasadzie każdy piłkarz przychodziłby w miejsce innego. Powrót Bajceticia oznaczałby tak czy inaczej +1 w ogólnej liczbie dostępnych zawodników a jakość składu na papierze skoczyłaby niesamowicie.
Mi się wydaje , że Isak wyląduje w Arsenalu.
Tam nie mają nawet jednego napastnika i po prostu na jakiegoś będą musieli rozbić bank.
Isak to już dosyć pewna opcja i gwarancja bramek w premier league.
To jak już wiemy co z kontraktami, to na moje potrzebujemy LO i odpalić Tsimiego, tu Kerkez
PO bo odchodzi Trent - nie mam pomysłu jakoś w Frimponga nie ufam za mocno, pewnie ktoś będzie nie za drogi, żeby bić się z Bradleyem o miejsce w składzie.
Do środka na uzupełnienie ktoś by się przydał, fajnie zapowiada się Nico Paz, dlatego pewnie po niego nie sięgniemy
Sprzedamy pewnie Nuneza i może Jotę, więc na pewno 9tke jakąś ściągniemy, ten Isak jest grzany ostro, więc pewnie go nie weźmiemy, to może ten David, bo o nim ogólnie jest cicho, a kontrakt lada moment sie kończy.
Do tego nie wiadomo co z Konate i może jeszcze Diaz odejśc, wtedy będziemy pewnie szukać stopera i LN. Na ten moment jednak coś czuję, że na 3, może 4 tranferach się skończyć
Huijsen ma klauzulę 55. Kerkez odejdzie za około 45. Szans na pozostanie taa nie ma. Zubimendi niech się buja. Dużo tańszy, lepszy i młodszy jest stiller który kosztowałby około 40m wtedy twoja wycena spada już o 35m. Cherki też nie będzie tyle kosztował bo ma ostatni rok kontraktu i kwota nie przekroczy 25 a to już 55mniej. Do tego jeśli uważasz że weźmiemy i cherkiego i simmonsa to nie ma miejsca dla elliotta a to kolejne 40m. Dodatkowo sprzedaż kelleher da nam około 12m. Jednak wątpię w 30 za gomeza. Jednak wniosek jest taki że takie okienko jest możliwe. Na prawą za darmo KWP i paka jest.
Jednak jeśli sprzedamy jotę i nuneza to jeden snajper to za mało. I druga sprawa jest taka że jeśli Newcastle awansuje do lm to nie ma szans na transfer isaka. Patrząc na tabelę i jakość gry srok oni zajmą 3 miejsce. Od jakiegoś miesiąca jest to najlepsza ekipa w Anglii. Plus jest taki że jest nie mała szansa że city nie bd w lm
Sroki raczej nie puszczą Isaka, jeśli awansują do LM. Tym bardziej, że po 60 latach wygrali teofeum, mental drużyny wywalił w kosmos, grają znakomity i skuteczny futbol i wg mnie nie będą chcieli tego burzyć dla kasy, której im jakoś szczególnie nie brakuje.
Ale gdyby faktycznie Isak miał odejść to jedynym kierunkiem wydaje się Arsenal. Brakuje im 9, są w stanie wydać ponad 100 baniek na zawodnika.
City odpada, bo mają Haalanda, Chelsea odpada, bo to raczej degradacja sportowa dla Isaka. A my raczej będziemy szukali bardziej ekonomicznego rozwiązania.
City na pewno będzie w LM, Nottingham wypadnie i będzie bitwa między Chelsea a Aston Villą.
- Liverpool
- Arsenal
- Newcastle
- City
- Chelsea
Tak stawiam.