Ja to bym się zaczął na poważnie interesować Rodrigo Morą z FC Porto, chłopak ma 17 lat, a to będzie piekielny grajek. Idealny za Diaza.
Warto rzucić na niego okiem.
Ja to bym się zaczął na poważnie interesować Rodrigo Morą z FC Porto, chłopak ma 17 lat, a to będzie piekielny grajek. Idealny za Diaza.
Warto rzucić na niego okiem.
piszesz, żeby wypożyczyc do Boro, a nie wiadomo czy w ogole wejdą do playoff nie mówiąc juz o awansie.
A co myślicie o KDB?
Boro sorry miałem na myśli Bornemouth nie Middesborough mój błąd!!!
Był tu już jeden “emeryt” z City i w historii klubu się zapisał bardzo mocno, ale to trochę inny profil piłkarza.
Do tego KDB prawdopodobnie ma baaardzo wysoką tygodniówkę z której wątpię, że zejdzie.
Z tego powodu nie widzę dla niego miejsca, kilka lat temu jak najbardziej, ale już nie teraz.
Jedyna opcja to, że weźmie 30k per week i będzie robił za mentora dla Szobo/Elliota/MacA to niech przychodzi
Tylko tamten był 4 lata mlodszy w momentcie transferu do nas i w dużo lepszej fizycznej kondycji
Myślę że nie ma się co ekscytować wiadomością z x. Ekitike będzie wart trochę ponad 60, chyba że włącza się w to inne kluby. Wtedy trzeba będzie ruszyć po cunhe.
Transfer Alvareza wydaje się bez sensu dla nich. Alvarez gra tam pierwszy sezon. Jest wśród mnóstwa Argentyńczyków. Są z niego bardzo zadowoleni a sami kuliki go za około 90. Tylko jakieś olbrzymie problemy finansowe zmusily by ich do sprzedaży.
Isak wydaje się odjeżdżać. Jeśli Newcastle zagra w lm to on nie będzie się tak domagał transferu a oni będą mogli żyłować cene
Wszystko zależy od odejść z klubu. Jeśli uda się sprzedać naszych dwóch amigo do Arabów, to zapewne kupimy mocne nazwisko na 9 za grube pieniądze.
I bardzo się cieszę. Ok wygląda strasznie darwinowo i jest w takim wieku że ciężko o progres.
Jesteśmy bardzo łączeni z ryanaem cherkim. To wszystko ma sens bo będzie on dość tani i jest wielce prawdopodobne że odejdzie z Lyonu. Ma ostatni rok kontraktu i oni mają olbrzymie problemy finansowe.
Poniżej wrzucam nie komplikacje z jego najlepszych zagrań a mecz na united czyli zespół z naszej ligi.
I widząc ten filmik ze chłopak kręci całym united a jest rok młodszy niż eliott to uważam musimy po niego ruszyć. On ma aż tak dużo zalet dla nas że szok.
Jest obunożny
Może zagrać na skrzydłach, ale na amf co idealnie do nas pasuje ze względu na możliwe odejście diaza i brak chemii z eliottem oraz to że salah nie siada za często.
Gracz który mógłby zagrać za każdego z nich zupełnie naturalnie to spory skarb.
A co do jego cech na samym boisku. Z dorgu zrobił sobie wiatrak. Jest tak szybki w dryblingu jak Diaz, ale jest tak że 2 razy zwinniejszy i podejmuje lepsze decyzje. To jak prowadzi krótko piłkę i jak dużo widzi jest imponujące. Powiedzieć z ema otwierające podanie to nie powiedzieć nic. Odpowiada za ponad… 20 asyst w Lyonie. Kosmos. 21 lat i pewnej między 20-30 m
Według statystyk nie odpuszcza się w defensywie w tym sezonie.
Wcześniej bywały jakieś lekkie plotki że się nie przykłada, ale od ponad.roku zrobił ogromny progres a te plotki ucichły. Śledzę go od kilku lat kiedy zadebiutował jako dzieciak i zrobił kolosalne wrażenie, niestety potem trochę zgasł. Natomiast zeszły sezon już był świetny. W tym kosmos. Dla mnie półka wyżej niż simmons.
Tu zestawienie z naszymi chlopakami
Mocno trzymam kciuki za ten transfer. Czytałem, że cena w okolicach 25 milionów. To bardzo mało za taki potencjał i perspektywę obsadzania dwóch skrzydeł i 10.
Dodatkowo bardzo dobrze współpracuje z Ekitike w reprezentacji. Ten duet naprawdę jest mocno utalentowany i być może idealny pod Slota.
Mecze U21, gdzie obrona nie występuje (nie powinno dziwić, zawodnicy ofensywni szybciej wchodzą na wyżyny swoich umiejętności i potem tylko expią skilla boiskowego, by te umiejętności lepiej wykorzystywać) to słaby wyznacznik wg mnie ale tak, w Lyonie Cherki robi takie duże wrażenie, że z chęcią bym z nim zaryzykował.
Jak lubię oglądać Simonsa i na ten moment jest lepszym grajkiem od Cherkiego, tak prawdopodobna cena 25-30mln vs 70-80mln sprawia, że wolę z różnicy zainwestować w zmiennika 6/8 lub po prostu doinwestować na innych pozycjach.
Co do Ekitike - wg mnie to są tylko plotki z tym price tagiem na nim. Nie robi wrażenia jak Marmoush, a cena wyższa? Tłumaczyć to można jedynie tym, że chcą go zostawić w składzie na kolejny rok, bo cena nie spadnie, a będą mieli więcej czasu na zakup zastępstwa. No i profil zawodnika inny.
Do 80mln EURO ryzykowałbym z tym transferem. Wygląda bardzo podobnie do Isaka w swojej grze, a wręcz bym powiedział, że lepiej współpracuje od niego z innymi na boisku. Za to nieco gorsze wykończenie, jednak spokojnie - nie jest to NIC BLISKO Nuneza. Jeśli nie on, to Cunha lub iść na całość po Alvareza. Nie widzę sensu płacić bajońskiej sumy i tygodniówki zapewne też Szwedowi. Zdrowie, wiek.
Wymiana Diaza i Nuneza na Cherkiego i Ekitike wydaje się być bardzo ciekawą opcją. Dzięki temu praktycznie bez dopłaty utrzymamy 6 graczy na 3 pozycje w ataku ale lepiej je zblansujemy. W końcu salah będzie mógł odsapnac. Do tego dorzucić kogoś do rywalizacji z Ryanem w środku pola - nie liczę na kozaka do pierwszego składu, a raczej jakaś excelowa niespodziankę. To ze Van Dijk podpisał kontrakt na dwa lata oznacza nic innego że mamy tyle właśnie czasu na kupienie i ogranie jego następcy. Dla mnie super opcja byłoby klepniecie Hujsena i granie nim do tego czasu na lewej obronie. Zabezpieczamy defensywnie nasza najsłabsza pozycję, a dodatkowo dajemy się ogrywać Hujsenowi przy najlepszym obrońcy świata. Przy odejściach Diaza, Nuneza, Mortona, Kellehera, Tsimikasa i być może Elliota i Doaka spokojnie wszystko się finansowo spina. Pozostaje nam kwestia prawej obrony. Co do samej gry Bradleya jestem spokojny bo już niejednokrotnie potwierdzil ogromny potencjał. Gorzej że zdrowiem. Dlatego przydałby się solidny backup, ale nawet przy braku transferu prawego obrońcy byłbym zadowolony jeżeli pozostałe transfery doszłoby do skutku. Będąc kibicem LFC trzeba się oswoić z tym że nie można mieć wszystkiego, więc w trakcie sezonu tak czy siak przyjdzie taki moment że trzeba będzie rzeźbić Jonesem i Gomezem na każdej pozycji w składzie.
Coraz więcej plotek o KdB rozmawiającym z Liverpoolem, mimo że nie są to poważne źródła, to co o tym byście sądzili?
Osobiście na rok/dwa z tygodniówką ok. 200k/week bym go widział u Nas. Raz, to jest nasz kibic od małego (nie, zawodowi piłkarze inaczej patrzą na to pod kątem wyboru klubu do gry, więc takie przejście w obecnej sytuacji mogłoby być ciekawe, coś jak Suarez odchodzący do AtM i dający im w sporym stopniu swoją grą mistrzostwo), więc pewnie dalej chciałby dawać coś extra od siebie, a dwa mając takiego kozaka na treningach, może Szobo coś od niego by się poduczył pod względem timingu strzału i/lub podania. To nie jest wg mnie casus Sterlinga, że byłby ciałem obcym, a jednak wartościowym dodatkiem do kadry, niekoniecznie do pierwszego składu, ale jako zmiennik dający impuls do ataku, no i kwestia nowego napastnika, który mógłby od niego dostawać podania to tylko +100 do lepszego wejścia w ligę w razie transferu spoza ligi
Nie sądzę , że on tu przyjdzie za taką małą tygodniówkę grać mało minut.
Pewnie odejdzie gdzieś do Ameryki czy jakiegoś klubu który zaoferuje mu fajną tygodniówkę.
Tygodniówka/czas gry/długość kontraktu to już kwestia uzgodnienia z klubem.
Jak jednak ocenianie sam pomysł KdB u Nas?
Dej Pan spokój. My nie jesteśmy Milanem czy JUventusem. My jesteśmy Liverpoolem. Nie bierzemy piłkarzy którzy są jedną nogą po drugiej stronie piłkarskiego styksu