Rozważania transferowe (dyskusja)

Źródła w Hiszpanii wspominają, że z Realu może odejść aż 6sciu piłkarzy. W tym Rodrygo.

Może zamiast skupiać się na Isaku, spróbowac stworzyć magiczne trio w postaci:

Rodrygo-Cunha-Salah

Przyjmijmy, że Darwin, Jota i Diaz odejdą, to w podobnych pieniadzach można wyjąć
Rodrygo, Cunhę i Delapa :slight_smile:

@ManiacK wystarczy ponownie zrobić dobrego deala z saudyjczykami :slight_smile:

w euro
Nunez 70m (Saudi)
Jota 55m
Diaz 75m

Rodrygo 120m
Delap 40m
Cunha 70m

No tak, widzę tu większość sądzi, że my będziemy płacić jak na promocji, a inni będą naszych brać, jakby przed chwilą odebrali ZP :joy:
Nie wiem skąd te wyceny bierzecie.

8 polubień

Nie sądzę byśmy sprzedali Darwiana Diaza i Jotę jak sprzedamy to dwójkę z nich, a wątpię by Rodrygo do nas trafił i nie te pieniądze podobnie Delap za 40???

Czy ty na poważnie chcesz kupić 24 latka który ma 6 goli w lidze hiszpańskiej za 120m? Matko kochana boże broń. Jeden z najbardziej przereklamowanych gości w historii futbolu. Chłopa dosłownie jedzie na tym że gra w setnej ekipie i dokłada co jakiś czas ładna bramkę.
Czy to w Brazylii czy w realu jak nie idzie to nigdy na niego nie można liczyć po za tym sezonem k dy Benzema dostał ZP.

Delap? Mało nam przykładów że fizole nie pasują do topowych ekip? Lukaku benteke, hojlund, nunez

W takich ekipach jak nasza musisz być dobry technicznie. Musisz. Delap jest surowy jak tatar. Kupi go jakis west ham i będzie sobie po 10goli strzelał co sezon.

@ManiacK ciekawi mnie na jakiej podstawie cenisz Wyżej simmonsa( to nie atak tylko pytanie)?
Odpalony z PSG, w zeszłym sezonie super w tym słabiutko, w repie na tle gakpo słabo wygląda. Dla mnie stanal w rozwoju i taki mało błyskotliwy. Czyli totalne przeciwieństwo cherkiego.

1 polubienie

Chyba w ukraińskich euro :joy::joy::joy:

1 polubienie

Co byście powiedzieli na Ferrana Torresa na ‚9’? Co włączam Barcelonę to strzela, w tym sezonie ma więcej bramek w lidze niż Yamal przy znacznie mniejszej ilości minut. Dla mnie to taki bardziej bramkostrzelny Jota i nie siedzi pół sezonu w szpitalu. Mógłby chcieć pierwszoplanową rolę, bo jest głównie zmiennikiem Lewego i planują kupić napastnika, zbytnio nie wierząc w Ferrana.

Tragedii z cenami nie ma Darwin by coś odzyskać to tylko Arabia Diaz podobnie ew Barcelona są w stanie tyle dać, z Jotą gorzej ale 40-45 mln jest realne tyle że wątpię by wszyscy 3 odeszli

Dużo wyższy work rate, lepszy w pressingu. Z piłką przy nodze wcale nie gorszy. Robi liczby 3 sezon z rzędu. Nawet grając jak to uznajesz słabszy sezon, to prawdopodobnie i tak wyciągnie double-double lub jego okolice w BL, a przed Lipskiem strzelał również w PSV. Jednak jak zaznaczyłem, różnica w cenie nie jest adekwatna w różnicy w poziomie, rocznik bodaj ten sam, a i Cherkiego jestem ciekaw w lepszym klubie w lepszej lidze. Narodościowo obaj się wpasują, jednak jeśli to mogłoby pomóc przy kontrakcie Konate, to wolę pomyśleć przy ściągnięciu i Cherkiego i Ekitike (tak, ku wielu zdziwień takie aspekty mogą pomagać, dlatego też uważam, że uda nam się z Kerkezem jeśli MY oczywiście chcemy właśnie w sporym stopniu dzięki posiadaniu Szobo w kadrze).

Niektórzy dalej żyją tym, co parę lat temu płacili Araby.
Jak pisałem wcześniej, oni zmieniają taktykę i wolą płacić zawodnikowi aniżeli klubowi. Podnoszą pensje obniżając kwoty transferowe. Zwłaszcza jeśli serio wejdzie durny pomysł wejścia arabskich drużyn do europejskiej LM (w życiu bym na miejscu klubów się na to nie zgodził, chociażby ze względów logistycznych, no chyba że będa wynajmować stadiony europejskie do gry).

Ja bym chetnie wymienil Diaza za Williamsa.

Nie, gosc jest wypalony na taki poziom to po 1.
Po 2 szkoda czasu tracic okazje na odmladzanie druzyny na rzecz starych gwiazd. Thiago niczego cie nie nauczyl? KDB to podobna historia. Wybitne umiejetnosci i masa urazow na koncie.
Po 3 bądźmy powazni xD

Niektórzy dalej żyją tym, co parę lat temu płacili Araby.
Jak pisałem wcześniej, oni zmieniają taktykę i wolą płacić zawodnikowi aniżeli klubowi. Podnoszą pensje obniżając kwoty transferowe

Jakoś po ostatnich transferach nie widać tej “zmiany” XD. Wydaja dalej od cholery hajsu i przeplacaja za zawodnikow z Europy, a ze dodatkowo sciagaja za darmo wypalone gwiazdy z wolnych transferow to drugie.

Gdzie jest ta oszczednosc?

@el_pistolero

Co byście powiedzieli na Ferrana Torresa na ‚9’? Co włączam Barcelonę to strzela, w tym sezonie ma więcej bramek w lidze niż Yamal przy znacznie mniejszej ilości minut. Dla mnie to taki bardziej bramkostrzelny Jota i nie siedzi pół sezonu w szpitalu.

Przeciętniak. W Barcelonie gra w trybie rotacji. Za słaby na pierwszy skład w Barcelonie a mialby u nas grać na 9? Wolnego.

1 polubienie

I takie życzenia świąteczne to ja szanuję!

2 polubienia

Ja to bym chętnie poszedł po Gordona za Diaza. Jeżeli nie pójdziemy po Isaka to szansa jest.

1 polubienie

Pierwszy raz w życiu przekroczył 10 bramek w lidze, w lidze Hiszpańskiej, grając w Barcelonie.

Come on, to jest czasem zabawne, ale bez przesady. Równie dobrze możemy zostawić Nuneza, efekt pewnie będzie podobny.

2 polubienia

Czyli jej dla b simons ktory strzela mniej goli (nieznacznie) i asystuje mniej (18-6) jest lepszy bo ma większą ogólna pracowitość no to nie powinniśmy się rozstać z diazem bo on ją ma chyba największa na świecie na tej pozycji.

Co do tych transferów do Arabii. Po co powielać takie głupoty skoro oni 2 rezerwowych Aston Villa kupili za 140m. Dalej wydają jak chcą olbrzymie pieniądze. I lubią latynosow bo im klimat pasuje.

@_pimik ja rozumiem że można się piłka nie interesować, ale zatem jaką można tak pisać?
Czy wieś kolego że od 7 meczy Gordon nie gra w Newcastle w pierwszym składzie? Czy wiesz że od 4 nie przez kartkę? Czy wiesz że przypada to na okres najlepszej gry Newcastle w tym sezonie.
Czy wiesz że wygryzły go takie tuzy jak Harvey Barnes i Murphy? Ma w tym sezonie 6g6a. I tylko raz w swojej karierze a ma 24 lata przekroczył barierę 10g
Czy naprawdę chcemy takich ogórków jako mistrz Anglii. Jeszcze za worek siana?

@Kolumbjajo czy z racji straty miejsca w pierwszym skladzie na rzecz … Sic Harveya Barnesa i ogólnie żałosnych 6goli w tym sezonie w końcu uznasz że Diaz go zjada jak chce?

mnie to w ogole śmieszy, że tu są marzenia o wykupieniu kogos z Newcastle, które fakt, że buduje wolne tę druzynę, ale jest to najbogatszy klub świata. My natomiast ze wszystkimi przegrywamy jak zaczyna się rozbijać sprawa o tygodniówkę. Więc na jakiej podstawie są tu oczekiwania, że wykupimy pół Newcastle? Hall, Livramento, Bruno, Isak i jeszcze Gordon.

1 polubienie

Bo mimo że na świecie jest mnóstwo ciekawych piłkarzy. Dodatkowo teraz nawet dla laika jest tyle szybkich stron do sprawdzenia jak dany zawodnik się prezentuje pod kątem statystyk pdst jak i tych dość dogłębnych to tu i tak wymienia się gości którzy nie mają jakiegokolwiek sensu dla naszej ekipy.

Taki Gordon gra 4 pełny sezon na poziomie pl. Ma 24 lata i tak prezentują się liczbowo jego zdobycze bramkowe.
4
4
11
6

I kibice z forum którzy oczekują że będziemy się bic o trofea chcą takiego gościa w naszym składzie. Jeszcze za worek siana. Ręce opadaj

Sam dobrze wiesz że pieniądze to nie wszystko, jakby tak było to u nas dawno by VVD Salaha Aliego nie było i pewnie kilku innych z drugiej strony skoro TAA dostaje od nas propozycje najlepiej opłacanego Anglika w PL i ją odrzuca a śmiem wątpić by mu Real dał taką tygodniówkę to po co się tam pcha? Bo to Real czy Barca i to kusi kosztem kasy. Piłkarze w wieku do 28 lat nie patrzą aż tak na kasę bo jak w tym czasie wyrobią sobie nazwisko to wiąże się to z kasą w późniejszym wieku, kontraktami reklamowymi i masą innych rzeczy, bdb przykład to Cou o którym mamy wzmiankę na stronce. Odszedł młody na słowo Barca która go przemieliła i wypluła i gość nigdy nie grał jak wcześniej a teraz płacz. On ma dopiero 32 lata mógł gdyby nie zachłanność być gdzie indziej. Taki Maca Owen to wrócili do PL i jeszcze zaistnieli. Mi osobiście Gordon się podoba i ma odpowiedni wiek i myślę że nie byłby to zły wybór, i skoro Sroki chciały go wymieniać za Gomeza plus dopłata to jest od Nich do wyjęcia. Podobnie Hall i Isak ale jak Sroki zagrają w LM to transfery będą ale do a nie z klubu. Z drugiej strony dajmy pracować sztabowi bo i Slot ma jakieś swoje wizje i swoje wizje ma Edwards i Huges a chyba za to biorą niemałą kasę i po czynach ich poznamy. Ja to do Latynosów oprócz Argentyńczyków to mam taką może nie czerwoną ale pomarańczową lampkę włączoną bo im to i aura na wyspach średnio pasuje, i z językiem problemy, i każdy marzy o Barca/Real (wybór alfabetyczny) no i częste problemy wychowawcze - głównie Brazylijczycy.

Liverpool raczej nie będzie kupował piłkarzy, którzy będą chcieli ogromne tygodniówki i nie będzie to żadna niespodzianka. Obstawiam, że klub będzie skłonny dać worek pieniędzy za sam transfer, ale na tygodniówce będą chcieli oszczędzić. Dlatego realnym scenariuszem wydaje mi się ten Ekitike - przyjdzie tak jak Darwin za sporą kwotę, ale sam nie będzie zarabiał Bóg wie ile, tak jak bylo z Nunezem.

co nie zmienia faktu, że kilku innych tu nie trafiło przez tygodniówki. Zresztą moja wypowiedz dotyczyła zdziwieniu, że tutaj na forum chce się wyciągnąć pół Newcastle, gdzie oni jak zaczną w koncu robic transfery będą główną siła w Anglii. Dziwne trochę, że nie robią i to jest może jakas tam nadzieja, że ktos straci cierpliwość do tego projektu ,ale raczej to nie gracze co nie mają nawet 24 lat.
To tak jakby na forum Newcastle albo City pisali, że tego i tego trzeba wyciągnąć z Liverpoolu. a u nas bylyby teksty, że chyba sie z … na głowy pozamieniali, Przecież my nie sprzedajemy czołowych graczy a juz napewno nie do Anglii.

A co myślicie o arda gulerze z realu ? Grzeje ławę a za 2 lata salha mógłby zastąpić na długo