Rozważania transferowe (dyskusja)

Mam podobne zdanie. Oby tylko cała historia nie skończyła się tak jak z Darwinem :sweat_smile:.

Szoboszlai byłby przeszczęśliwy

7 polubień

A co ma lepszego Rodrygo od np. Barcoli? Bo osobiście nie wybrałbym brazola za tak duże pieniądze. Lewa strona to Gordon albo Barcola

Dostępność. PSG czemu by chciało sprzedawać Barcolę? Oczywiście w kontekście, że Real chce tego Rodrygo sprzedać.

4 polubienia

Tak jak pisałem gdzieś powyżej, dla mnie ten transfer jest już klepnięty i po ostatnim meczu dostaniemy potwierdzenie.

Strategicznie idealny zamiennik dla Robbo.

1 polubienie

Czyżby Szobo szykował się do przenosin do Bournemouth? :wink:

6 polubień

Barcola idzie do nas…

8 polubień

Kerkezik coś bardzo się zaczął interesować poczynaniami the Reds, pewnie już po słowie z naszymi

No na pewno, widziałem go na A2 jak ciśnie z Warszawy do Nas.

3 polubienia

Zjada go prawie tak samo jak Anglik zjadł Kolumbijczyka w zeszłym sezonie, myślałem że z Gordona coś będzie ale wychodzi że taki sam średniak jak Diaz, oczywiście twierdziłem też że do tego transferu nie dojdzie tak jak zresztą Isaka teraz

Taki Diaz gra 4 sezon w premier league ma 28 lat czyli lepszy już nie będzie i tak prezentują się jego zdobycze bramkowe
4
4
8
11
No rzeczywiście dwie bramki więcej kończą dyskusje na korzyść Kolumbijczyka z DNA Barcy

Zero pewności że w PL prezentowałby się lepiej od Gordona

Na korzyść Gordona przemawiają wiek i narodowość (HG), ale jeśli chodzi o grę to będzie jakiejś wielkiej zmiany na plus.

3 polubienia

A na pewno nie w perspektywie krótkoterminowej. Natomiast faktycznie, zmieniając solidnego i zżytego z drużyną Diaza na kogoś nowego, fajnie byłoby poziom 11ki podnieść albo wprowadzić potencjał o klasie ciężkiej do podważenia. Xavi Simons czy Florian Wirtz to rozwiązania o wiele bardziej przekonujące na papierze. Pomijając to, czy te transfery są możliwe do przeprowadzenia.

1 polubienie

Dlaczego tak upieracie się na sprzedaż Diaza. W mojej opinii Gakpo ma mniej do zaoferowania niż Kolumbijczyk.

7 polubień

Też mnie to zastanawia. Jednak wydaje mi się, że może sam Kolumbijczyk chcieć odejść bo w zimnej Anglii podobnie jak Raphinha może nigdy nie pokazać pełni potencjału.

Ja się całkiem z tym nie zgadzam. Gakpo ma świetnie ułożoną stopę i w zasadzie przed skręceniem kostki był naszym 2gim najlepszym zawodnikiem ofensywnym. Oferuje trochę inny repertuar umiejętności a chęć pozbywania się Gakpo jest tak samo bezsensowny jak błagalne prośby o spieniężenie Diaza.
Diaz jest naprawdę dobrym skrzydłowym ale nie jest to i nie będzie raczej top ligi. Pewnie dlatego tak wiele osób chciałoby go zmienić. Ja do tego grona nie należę. Uważam, że tylko naprawę wielka oferta powinna nas skusić do sprzedaży i mam tu na myśli 80 mln +. Za tą kwotę spokojnie można ściągnąć kogoś młodszego o zbliżonym albo wyższym poziomie albo sprowadzić 2 wartościowych zawodników.

1 polubienie

To co wrzuciłeś jest spoko z liczbami diaza jeśli tak spojrzymy to są w 2 pierwszy sezonach podobne, ale!!!
Diaz w pierwszym sezonie grał tylko pół roku xd
W drugim doznał jedynej u nas kontuzji ale wykluczyła go na mnóstwo sezonu. W trzecim porwano mu ojca. Ja rozumiem że to może śmiesznie brzmieć, ale średnio by mi się wtedy grali w piłkę.
Ogólnie sytuacja z Gordonem jest taka że to taki downing. Coś tam umie więc gdyby można byłoby go wziasc za 30m na ławkę to spoko,l. Jednka on ma długi kontrakt i w życiu nie nadaje się na 1 skład lfc. A pieniądze za niego to śmieszny żart. Co do Kolumbijczyka to raz że jest on lepszym piłkarzem, a dwa już u nas jest. Jeśli mamy go wymieniać to za kogoś lepszego a nie ogórka.
Co do jego miłości do Barcy to nie bądź śmieszny. Jego ojciec gadał głupoty jakieś. Sam Diaz zawsze wypowiadał się w samych superlatywach, a nam nigdy nie przysporzył żadnych problemów. To bardziej my chcemy go sprzedać bo może pojawić się dobrą oferta niż Kolumbijczyk kiedykolwiek na ans coś wymuszała.
Smutne że można komuś tak przykleić jakaś łatkę bezpodstawnie. Przypomnę że taki maca też wypowiedział się chciałby zagrać kiedyś w hiszpani

5 polubień

Jeśli ten zespół potrzebuje sprzedawać takich graczy, jak Diaz czy Gakpo, to zastanawiam się, jak mogliśmy nastrzelać tyle bramek i zajmować od listopada pierwsze miejsce w lidze. Diazowi trzeba przedłużyć kontrakt i ewentualnie sprzedać za rok. Do odstrzału na pewno jest Nunez i niewykluczone, że Jota. Całej ofensywy nie wymienimy bez szkody dla poziomu zespołu. Musi do nas dołączyć skuteczny napastnik, a na drugi spot ktoś bardziej uniwersalny. Simons pasuje do tego drugiego miejsca, bo Wirtz to raczej marzenie ściętej głowy. Z napastnikiem to już większa łamigłówka. Isak i Alvarez są poza naszym finansowym zasięgiem. Jeśli Ekitike jest naszym celem, to wierzą w niego chyba jedynie ludzie z tytułem dr z astrofizyki.

2 polubienia

Za Diaza to byłby piękny transfer.