Rozważania transferowe (dyskusja)

:rotating_light: Fabrizio Romano: Jonathan Tah po sezonie odejdzie z Bayeru Leverkusen…

:camera_flash: Alamy

I dobrze. Dean to genialna inwestycja.

Co do cunhi to myślę że byłby ciekawa opcją, ale nie sądzę też że powinnien być pierwsza. Jeśli uprzedzi nas united to trudno. Natomiast wyżej cenię sobie ekitike, isaka, Alvareza.

U niego spore problemy stwarza jego charakter i to że już w kilku miejscach sobie mimo wszystko nie poradził.

Liczę że wykorzystamy niską cenę za cherkiego

1 polubienie

Ja z kolei bardzo chciałabym Cunhe . Napewno duzo bardziej niz Ekitike. Ten Francuz to mi pasuje wlasnie do United bo to taki transfer w stylu Zirkzee. A my nie potrzebujemy takich ogórków. A Brazylijczyk to cos co chcialbym zobaczyc u nas odkąd niema falszywej 9 czyli genialnego Firmino. Bo niestety kiler Darwin zawiódł.A Cunha oprócz chlodnej glowy i czasami glupiej czerwonej kartki ma wszystko . Przeciez to on ciągnął sam cale stado wilków na swoich plecach. Jak ktos nie oglada za duzo meczow PL. To polecam sprawdzic chociaz jego highlightsy z tego sezonu . Dlatego mialbym problem z wyborem on czy Isaak . Ktory do nas by bardziej pasowal. Ale chyba przez to ile bramek ładuje Szwed to bylby minimalnie wyzej na mojej liscie .

Dość cichym i nieoczywistym kandydatem może być João Pedro, którego rozwój klub obserwuje od kilku lat.

“João Pedro to nie typowy napastnik numer 9. Jego styl gry to głównie połączenie gry z tyłu i tworzenie przestrzeni dla innych graczy. Często schodzi głęboko na pole i łączy grę, intensywnie presuje i tworzy przestrzeń dla pozostałych graczy. Jego styl gry przypomina style Roberto Firmino, czyli inteligentny ruchy, doskonałe umiejętności techniczne i nieustępliwy wysiłek poza piłką.”

Problem z Cunha jest taki że nie wiadomo jak mu do końca pojdzie. Najpierw obiecująco w hercie, a potem zawiódł w Lipsku. Niespodziewany transfer do atletico i też mu nie poszło. W końcu ekipa wilków i rola lidera ewidentnie mu posłużyła. Jednka jak grałby jako co najmniej 2 opcja w ataku? Czy nie poradziłby sobie jak w Lipsku i atleti? Czy jego charakter by nie był wtedy problemem?
Hugo wygląda na bardziej bramkostrzelnego jednocześnie dalej dobrego technicznie. Jest też młodszy więc może jeszcze podnieść swój poziom.
Isak znowu piłkarsko lepszy od obu, ale raz ze miewa urazy, a dwa że bardzo drogi

Za Joao Pedro i Ekitike czy jak mu tam, cena wywoławcza to 100 milionów, za Isaka 150. Tak więc tą trójkę można od razu włożyć między bajki.

Za Cunhe pewnie tez coś około 100. Najpewniej przyjdzie jakiś zawodnik typu Delap, młody, tani i łatwy do wyciągnięcia

zwłaszcza, że parę postów wyżej jest informacja o klauzuli £62.5m

13 polubień

Może chodziło o kanadyjskie dolary czy inną walutę, na obronę kolegi nie napisał dokładnie 100 czego…
Może 100 arbuzów jak z zadaniach z matematyki.

No to jestem ciekaw.

Ed.
Dodaje linka do wywiadu właśnie dlaczego on.

5 polubień

Coś czuje że pożegnamy Konate.

Też tak obstawiam. Młody przyjdzie za francuza

A szkoda. Ta dwójka mogłaby być przyszłością klubu na długie lata

4 polubienia

Niestety Konate poczuł zew Paryża

1 polubienie

Ale też po tym jak zobaczył ile zaproponowali jemu a ile dostał VVD mógł zrezygnować z podpisu. Niemniej ma jeszcze ponad rok kontraktu, więc na razie nie ma paniki.

A co do transferów to co, pakiecik z Bournemouth? Kerkez&Huijsen
Taki pakiet powinniśmy wziąć rok temu z Brighton chociaż z drugiej strony nie wiadomo, czy wtedy odkrylibyśmy potencjał Gravenbercha

Wygląda że Konate może nam sfinansować pakiet z Bournemouth.

No na pewno z rocznym kontraktem będzie wart przynajmniej ze 120mln.

5 polubień

Ja wciąż mam nadzieję, że przedłużą Konate

Fajnie jakby przyszedł Huijsen, ale w przypadku odejścia Konate nie rozwiązuje to nadal naszych problemów w linii obrony

7 polubień

Mnie ciekawi co z Jotą, czy nadal go zostawimy, żeby oczy krwawiły przez 99% jak jest na boisku, czy się z nim pożegnamy. Ma niemałą pensję poza kilkoma spotkaniami, to sezon fatalny, do tego zbliża się do 30tki i pozostały mu 2 lata kontraktu, a i wiecznie urazy łapie, więc jak go sprzedać, żeby dostać więcej niż czapkę śliwek to tylko teraz.

4 polubienia

Moim zdaniem nie byłby to transfer w miejsce Ibou. Prędzej w zamian za Gomeza bądź Quansaha.
A najbliższej mi do opcji trzeciej, że mógłby to być dodatkowy stoper przez co Gomez ma zostać głównie nr 2 na prawej obronie.

1 polubienie