Rozważania transferowe (dyskusja)

Huijsen powinien przyjść jako przyszłe zastępstwo za Van Dijka, a nie Konate, bo zaraz znowu trzeba będzie kogoś znaleźć

Pakiet jest wyceniany na 90 mln.

W “kolejce po klauzule” Huijnsena jest jeszcze Chelsea, Arsenal i Tottenham. Musielibyśmy się nieźle spiąć, aby wyciągnąć i jego i Kerkeza. Rywal nie śpi.

Teoretycznie jak ma klauzule, to przynajmniej cena znana i niewygórowana. Jako mistrz i do tego prawdopodobnie pozbywający się Ibou to powinnismy być na pole position do ściągnięcia go. W razie jakby tam Real się zgłosił za 2 lata, to możemy sobie zawołąc 120 baniek i sajonara.

złapał kontuzję na jakieś pół roku, więc raczej tego lata odpada

Dokupić jeszcze Schlotterbecka z Borussii w przypadku odejścia Konate i nie byłoby tak źle

Czyli jednym słowem nie widzisz nas odnoszących triumfy w najbliższych latach?

Dlaczego? Uważam, że Bradley ma potencjał na prawego obrońcę klasy światowej. Wg mnie Gomez mógłby też dobrze przeciwdziałać do ofensywnie usposobionego lewym obrońcy.
Oczywiście to są tylko moje przypuszczenia. Nie pracuje w klubie, ani nie mam tam nikogo znajomego ;p

Gomez na PO jest fatalny. Daje okrągłe 0 z przodu

Skoro Konate nie chcę podpisać nowy deal, to albo go latem puścimy za tam xy€, albo powtórka z rozrywki.
Osobiście jestem za tą pierwszą opcją o ile faktycznie nie chce podpisać.

Za niedługo World Cup, to może chce być bliżej swoich w takim psg…

Aby spieniężyć Konate trzeba mieć już kogoś zaklepanego, bo zostaniemy z osamotnionym VVD. Jeśli klub planuje coś zarobić na Francuzie (choć moim zdaniem lepiej by został) to chyba to ostatni dzwonek na deal, bo potem pójdzie za darmo.

Huijsen ma tu przyjść jako potencjalny następca vvd. Jeśli konate nie podpisze kontraktu to pewnie kogoś kupimy lub zostawimy gomeza, a quansah dostanie większą rolę. Jeśli chodzi o młodego to jest on mądry i wie że 10x lepszy projekt jest u nas niż w tamtych ekipach i dodatkowo będzie miał najlepszą opcję do nauki. Dzięki klauzuli nie bd licytacji i kwestia jest tylko pensja.
Jestem pewien że zarówno on jak i milos w przyszłym sezonie zagraja u nas

1 polubienie

Wygląda na to, że klub jest gotowy aktywować jego wykup, więc co inne ekipy mają do gadania? Tu chodzi tylko o chęć samego zawodnika. Identycznie było z Zubimendim. Osobiście nie jestem wielkim zwolennikiem transferu Huijsena mając w kadrze Quansaha.

Czyli tyle ile potrzebuje Slot od swoich bocznych obrońców. To już nie są czasy Kloppa i nie będzie już duetu Robbo-Arnold dających po kilkanaście asyst co sezon.

I osobiście coraz mocniej się utwierdzam, że poświęcimy temat prawej strony w to okienko. Bradley dostanie porządną szansę, a Gomez będzie zmiennikiem. Za dużo jest roboty na innych pozycjach by zajmować się ta stroną obrony. Jest to ryzykowne że względu na zdrowie obu, ale może się opłacić.

Kurde ja bym wymienił Nuneza na Ferrana Torresa, ma to coś.

1 polubienie

Wygląda wiec na to że zostawimy około 100m w samym Bournemouth na Kerkeza i Huijsena.
Pytanie czy sam Huijsen zapatruje się na grę w naszym klubie bo zakładam że będzie miał też inne opcje na biurku.
Po cichu liczę mocno na jakieś czary mary ze strony Hughesa że go finalnie przekona i nie będzie powtórki jak z historią pewnego Baska.
Chciałbym aby poniższy screen zrobił się nieaktualny aby dać szanse na artykuł na stronie głównej gdzieś na początku września z cała litania pochwalną na temat naszego dyrektora sportowego :wink:

W razie czego Curtis Jones zagra na PO :sweat_smile:

1 polubienie

A właśnie, co myślicie o słowach Slota, że skład zgrany gra najlepiej i padło zdanie o 1-2 transferach? Myślicie, że z ‘pracowitego’ lata zostanie tylko tyle? Obawiam się, że może tak być i na Huijsenie (jak Bóg da) i Kerkezie (jak Bóg da) się zakończy. Isak okaże się za drogi, pomoc zostanie określona jako wystarczająca. Byle tylko Darwina nie zostawili na kolejny sezon, wciskając nam, że Slot w niego ciągle wierzy.

Klopp za to mówił, że obserwujemy mnóstwo zawodników i też nic z tego nie wynikało. Mówią co mają powiedzieć a jak z transferami pewnie będzie jak zawsze. 1-2 i jesli odejdzie Nunez to moze trzeci. A jak Elliott to cztery

Na pewno dużo będzie zależeć od tego kto odejdzie. Na teraz pewnie chcą tylko LO i ŚO ale jak odejdzie właśnie Nunez to pójdą po N jak odejdzie Diaz to pójdą po LS itd. Albo też może to być po prostu takie gadanie :person_shrugging:

Boje się, że on zostanie na kolejny sezon. Piękny był to transfer, nie zapomnimy go nigdy…

Wgl plotki o Huijsenie może mają jakieś powiązanie z zakusami Newcastle na Quansaha. Kto wie, że sprzedali by nam Isaka jeśli Liverpool sprzedał by im Quansaha

1 polubienie

Romano już potwierdził, że odchodzi. Na dzień dzisiejszy napastnik i lewy obrońca to powinny być priorytety. Środek obrony, defensywny pomocnik i wzmocnienie ofensywy(Cherki :heart:) będą pewnie zależne od odejść z klubu.