Rozważania transferowe (dyskusja)

Jeżeli to prawda, to Darwin (słusznie) nie powącha w tym sezonie murawy i będziemy zmuszeni oglądać Diogo/Diaza na środku ataku.
Ściągnięcie duetu Huijsen&Kerkez brzmi bardzo dobrze i wydaje mi się, że dla samych zawodników może być to kusząca propozyzcja. Zdecydowanie łatwiej byłoby im się zaaklimatyzować, w szczególności Kerkezowi, który przyjaźni się z Szobo.
O odejściu Konate to nawet nie chce słyszeć. Jakby w jedno lato w obronie zmieniło się trzech podstawowych zawodników, to mogłoby się to źle skończyć.

Nasz Richard Gere tworząc tę umowę dopisał małym druczkiem, że klauzula nie dotyczy zespołów z Londynu i dodał kod rabatowy na 20 milionow, który zna tylko on. Bierzemy Kerkeza i Huijsena w pakiecie za 60 baniek

1 polubienie

Gomez pójdzie do sprzedania, co Wy z tą prawą obroną dla niego. Chłop się nie nadaje do tej roboty. Pozbyć się Pruchna i koniec.

Myślę że świetnie że to powiedział. Klub i trener nie są od tego żeby się media spowiadać, a po to żeby działać.
Sami zauważcie jak było dużo gadania o vvd i salahu. Ile było nakręcania karuzeli że jak tak można i że to jej poważne. A okazało się że klub miał wszystko pod kontrolą a gracze też są zadowoleni. Dlatego to co w mediach nie ma większego znaczenia.

Slot tak mówi bo nie chce demotywowac chłopaków którzy właśnie wezmą majstra. Mówienie że ma słaba ekipę byłoby odebrane jako aroganckie. Natomiast jestem pewien że ruszymy na zakupy i ściągniemy 4-6 graczy.

Dla mnie hujiens i kerkez to pewniaki.
Napastnik też.
Myślę że napewno też ktoś do środka.

Reszta jest uzależniona od odejść. Jeśli przyjdzie świetna oferta, a na to się zanosi to sprzedamy diaza. To spowodowałoby że musielibyśmy ruszyć po kogoś. To samo z eliottem. Endo może zostać, ale raczej się tu wzmocnimy być może bajceticiem a być może ruszymy po kogos i widziałbym tu stillera. No i kwestia prawej obronny. Raczej swoją szanse dostanie Bradley Gomez.
In:
Huijsen
Kerkez
Stiller
Cherki
Hugo ekitike

Out
Kelleher
Tsimikas
Morton
Eliott
Diaz
Nunez
Na takiej wymianie powinniśmy my być z 40m w plecy. To grosze patrząc na to że w ta okienko zarobiliśmy. A trzeba pamiętać że jest do sprzedaży jeszcze doak i nie wiadomo co z bajceticiem

A ja twierdzę że Gomez odejdzie. To nie jest zawodnik w typie Slota.

No świetne okienko xD pozbyć się drugiego najskuteczniejszego zawodnika i na lewym skrzydle zostawić tylko Gakpo. Okienko marzeń.

1 polubienie

Ale zmiennikiem gakpo bd cherki i chiesa. Zreszta to wcale nie musi być koniec bo może do tego zestawienia dojść jeszcze np Simons.

Generalnie z diazem sytuacja jest taka że to dobry gracz i jeśli zostanie to dla nas ok, ale jest teraz dość dużą możliwość wzięcia za niego sporych pieniędzy. Diaz lepiej grać już nie będzie, a w jego stylu fizyczność jest kluczowa. Do tego kończący się kontrakt. Myślę z przedłużenie o kolejne 2 lub 3 lata też nie byłoby dla nas złe.

1 polubienie

tylko on ma 50tys, bedzie pewnie chcial ze 180k. Gdzie jak sam piszesz jego atutem jest fizyczność, która moze niestety stracić , Mane też nagle stracił szybkość i kariere u nas przedluzyło mu przejscie na środek.

Wypowiedź z każdej strony fantastyczna, jakby konsultowana z działem PR. Zdejmuje presję z zawodników, buduje ich dając do świadomości, że są ważni. Inne kluby wiedzą, ze Liverpool “nic nie musi” i nie zamierza szastać kasą, więc nie będą zaczynać negocjacji z pozycji +50% ceny w porównaniu do rzeczywistej wartości zawodnika.

To “pracowite lato” to zapowiadało się w połowie sezonu jak każdy (oprócz wiadomo kogo) wróżył z fusów, że odejdzie od nas aż 3 najważniejszych zawodników. Już wiemy, że 2 z nich na pewno z nami zostaje. Ponadto w dużym stopniu ta dwójka zajmuje nasz budżet płacowy, więc zasoby są ograniczone. Z powodu przedłużenia kontraktów szykuje się zwykłe okienko. Chociaż bardziej skłaniałbym się do 2-3 zawodników a nie tylko 1-2. Priorytetem jest lewa obrona. Ktoś z duetu Tsimikas-Robbo powinien odejść i na jego miejsce porządny zawodnik. Akurat jest urodzaj na niezłych LO na rynku więc coś znajdziemy. Pozostałe transfery zależne od odejść, a te się szykują. Jeżeli odejdzie Trent to będziemy rozglądać się za PO. Jeżeli Barca sprzeda słupki, poprzeczki i kawałki pisuarów ze starego Camp-Nou i znajdzie kilka milionów na Diaza, to będziemy szukać kogoś do ofensywy. Jeżeli odejdzie Nunez - nowego napastnika. Łącznie do 4 transferów. Czy naprawdę potrzebujemy więcej, wygrywając aktualnym składem mistrzostwo Anglii i zachowując jego trzon na następny sezon? Niekoniecznie.

Dodałbym kogoś do środka koniecznie. 6/8 na pułapie Gravena/Maca. Na 10 może grać Szobo, Jones, Elliott. A za nich nikt. Zresztą właśnie jestesmy świadkiem tego, że 50-60 meczy nie da się zagrać dwoma zawodnikami na tak newralgicznej pozycji. I tak mamy szczęscie, że żaden z nich nie wyleciał na dłużej.
Nawet patrząc na obecna lm każdy zespół w czwórki na 6/8 ma 3 w miare równych zawodników na 2 miejsca. U nas jeszcze jest o tyle dobrze, ze Maca ciągnie na 10 i Gravena też do przodu. Można sobie ładnie rotować i ustawiać pod przeciwnika co Slot umie.

United już ogarnia Cunhe i Oshimena a u nas narazie cisza. Miejmy nadzieje że mamy już kogoś podpisane i od razu na początku okienka będzie mógł już do nas dołączyć

Lewa obrona i napastnik. Transfery drugiej potrzeby to dodatkowy obrońca środkowy i dodatkowy środkowy pomocnik. Ostatniej potrzeby PN do ogrywania pod skrzydłami Salaha. LN tylko w przypadku sprzedaży Diaza

Dużo mamy zawodników którzy powinni odejść w tym okienku i to jest kwestia również bardzo ważna. Niebagatelna pod kontem tego ilu powinno przyjść zawodników nowych.
Nie wyobrażam sobie, że kolejny sezon zaczniemy z Darwinem Nunezem. dał trochę z wątroby, strzelił kilka ważnych bramek, drugie tyle ważnych bramek zawalił. Joe Gomez też jest do pożegnania. Jako zapchajdziura pomógł wiele ale napisał już piękny 10 letni rozdział z naszym klubem. Czas na ogrywanie kogoś młodszego w takiej roli. Diogo Jota nie był w dobrej formie od 1,5 roku. Regularnie kontuzjowany. Pożytku z niego niewiele więcej co z Darwina. Morton, fajny chłopak ale skoro nie grał nic w tym sezonie to chyba też czas się pożegnać. Jeśli Gruzin będzie od przyszłego sezonu na ławce Liverpoolu to chyba czas pozwolić Kalleherowi spełnić marzenia o byciu nr. 1. No i finalnie Tsimikas albo Robertson. Tutaj ciężko zdecydować. Robbo to legenda Liverpoolu z drugiej strony ma niewyobrażalny wręcz zjazd.

United to ostatni klub z którego powinno się brać przykład

2 polubienia

:bar_chart: Stefan Bajcetic averages the most interceptions (7 per 90) among midfielders in La Liga this season.

He also averages the most successful defensive actions (13.57 per 90).

It has been a brilliant loan spell for him at Las Palmas so far.

I cyk idealny “transfer”

4 polubienia

Masz rację, dlatego skłaniamy się ku sprzedaży. Z drugiej strony facet jest 2 najlepszym ofensywnym graczem. Gakpo ma fatalna końcówkę. Diaz ma dalej 28 lat. Być może w wieku 30 lat araby też chcieli by go za te pieniądze (nie ma pewności dlatego sklaniam się ku sprzedaży).

Zauważ że wydaje się że czeka nas pracowite lato.
Być może z braku czasu i alternatyw może zarząd uzna że lepiej dać sobie jeszcze te dwa lata.
Ale powtórzę ja wolałbym go sprzedać teraz póki zagrał naprawdę dobry sezon, ale jeszcze bardziej pozbyłbym się joty. Bo ten nie dość ze nic nie gra to jeszcze nie ma zdrowia. Diaz przynajmniej jest zawsze dostępny.

Czy ty napisałeś to prześmiewczo? Czy rozumiem że jeśli klub kilka lat temu sprowadził bardzo utalentowanego chłopaka i rozwinął się u nas a potem po seria bardzo udanych wypożyczeń dostanie szansę jako zmiennik to zły ruch klubu?

Bajcetic prezentuje się tam świetnie. Ma styl który pasuje slotowi. Graven jest świetny, ale potrzebuje zmiennika. Jeśli klub przyjrzy się Stefanowi i ten bd gotowy to super. Będzie można wydać te kasę dzie indziej

1 polubienie

Ależ skąd. Jestem wielkim fanem tego chłopaka. Jedyne co traktuje prześmiewczo to klasyfikowanie piłkarzy wracających z wypożyczeń jako nowe transfery. Nie wiem jak można dać takie statystyki piłkarza i traktować to prześmiewczo?

Ten Osimhen to wspaniały ruch United. Statek tonie a ci postanowili załadować kilka dodatkowych paczek z cegłami. Jednak jak iść na dno to w Hollywoodzkim stylu.

2 polubienia

to pokazuje jak oni nadal ogarniają. Więcej niech takich grajków biorą to lepiej dla nas.

Szczerze powiedziawszy nie wiem czemu traktować by to w kategorii mema. Chłopak ma tu przyszłość i fajnie byłoby gdyby faktycznie spełnił oczekiwania.

Przeczytaj cały wątek zanim odpowiesz :heart: