Rozważania transferowe (dyskusja)

:joy::joy:
Kryzys egzystencjonalny

1 polubienie

Przyda nam się dzisiejszy mecz - dzięki niemu widać kto nie nadaje się do gry w Liverpoolu gołym okiem.
Jak ktoś mi powie, że to klub dla graczy typu: Endo, Tsimikas, Jones, Nunez, Eliott - to chyba zemdleję ze śmiechu.
Sprzedać i zapomnieć.
Zapaliłem się jak zobaczyłem tę stratę Curtisa i flegmatyczne dreptanie za akcja, gdzie tracimy bramkę - powinien zj*bę dostać konkretną.

1 polubienie

A no i Jota, byłbym zapomniał.

Ale co ci Endo zawinił? Dziś chyba najlepszy na boisku z naszej drużyny. Przez cały sezon dostając szansę neo zawodzi z ławki

1 polubienie

Endo jest w miarę solidny, ale nie chodzi o dzisiejszy mecz, niestety moim zdaniem maksymalnie nadaje się poziomem dla średniaka tej ligi, o ile.

Ale to idealny materiał na rezerwowego. Nie narzeka, jest gotowy i kiedy trzeba daje maksa.

4 polubienia

A jak ma szybko podać to 4 razy poprawia piłkę, w naszym systemie każdy musi nią szybko operować, a nie 8 razy poprawiać, albo holować jak Curtis Jones od zawsze - czego nie rozumiem.
Jak odejdzie TAA, to jeszcze więcej kreatywności będziemy potrzebowali na innych pozycjach, bo na pewno nie będziemy wtedy mieli kolos na prawej obronie na jego poziomie. I tyle.

1 polubienie

No, ale zarabia grosze, nie łapie urazów. Na treningach według trenera jest wzorem. Z ławki prezentuje się świetnie. W pierwszym składzie jak gra to oczywiście że słabszymi rywalami, ale zawsze dobrze. Do tego nie ma z nim żadnych problemów a wręcz przeciwnie.
Jest zmiennikiem bardzo mlodego i dobrego gracza. Może zagrać na stoperze.

Ja wiem że on ma niskie staty w Fifie, ale na boisku jak najbardziej zasługuje na miejsce w drużynie

3 polubienia

No też właśnie on jest od meczów w których mamy dobry, bezpieczny wynik po to, żeby zluzować Gravena czy Alexisa. Albo i nawet wejść pomóc utrzymać wynik na styku. Do gry w pucharze ligi, czy początkowych fazach pucharu Anglii. A i czasem od rozpoczęcia meczu w 1 składzie z takim Ipswich czy Southampton na Anfield. Nie jest taki zły jak się go przedstawia. Więcej minut to więcej czucia gry. Dam Slot pozwolił aby trochę przyrdzewiał Wataru.

Ale nie Endo jest od tego. On jest rezerwowym na końcówki, na puchary, na utrzymanie wyniku, a nie kreowanie sytuacji i asysty.

Nie gram w fifę, więc nie wiem jakie ma staty i nie czerpał bym z niej informacji - oglądam mecze. Nie jest tak, że on jest wielkim winowajcą - absolutnie nie, ale chodzi mi o to, że jeśli City się obudzi w następnym sezonie, to nie będzie miejsca na słabe punkty. Fakt, że stawianie go na równi z Tsimikasem and Company byłoby nie fair i na pewno jest lepszy od nich.

Dzisiaj graliśmy nim w podstawie i jak nie daj Boże będziemy mieli masę kontuzji w następnym sezonie, to może się stać podstawowym jak dzisiaj i o to mi chodzi.

W ogóle ok, pomińmy Endo - na pewno macie rację, że jest przydatny i się wypisuję, nie codziennie gra się z City itd.

Ale jednak niestety - z 7/8 zawodników moglibyśmy spokojnie zrezygnować.

Quansah przyciąga pecha

2 polubienia

I dlatego tak kibice proszą o jakościowego DM w lato.

1 polubienie

Albo popełnia błędy :frowning:

1 polubienie

Ciężko mu coś zrobić jak wpierw VVD kopie w niego piłkę, a potem Szobo wrzuca go na mine w polu karnym.

Szkoda mi go, bo faktycznie można się załamać.

2 polubienia

BTW. Nie rozumiem co to za argument, że ktoś zarabia grosze. To idzie z Twojej kieszeni? Musisz odsunąć obraz, rozszyfrować sejf i wyciągać jego pensje? W ogóle to do mnie nie trafia - piłkarz ma na dany klub mieć odpowiednie kwalifikacje i jakość, tak jak my w pracy na stanowiskach.
Oglądając mecze, kupując fanowskie przedmioty, chodząc na mecze nie wspiera się tego interesu?

Nie będzie transferu DM w lato. Wraca Bajcetic i to on dostanie szansę.

Jak tu często narzeka się na Endo, to chyba oczy będą krwawić, jak będzie grał Stefan. On zagrał może dwa dobre mecze od dwóch lat i to w spadkowiczu z La Liga

@FranekDolas mysle, że albo będziemy go wypożyczać, albo po prostu sprzedawać. Jakby został w klubie to będzie grał pewnie równie często, co Morton