Juz dzwieczy mi w uszach glos komentatora “Vanderson przy pilce, podaje i przemuje ja Robertson”
Przydalby sie jeszcze jakis Anderson albo Gustavson
Czyli @josif znowu miał rację (o ile przyjdzie)
Plan mógł mieć. Ale wtedy był już dość mocno schorowany, potem zmarł. My nawet nie podjęliśmy próby. Za to mam pretensje. Zawsze wolimy tańsze opcje. A to się niekoniecznie sprawdza. Za Alissona wydaliśmy worek złota ale każdy się zgodzi że po latach problemów z bramkarzami mamy zawodnika światowej klasy i nikt ani pensa wydanego na Brazylijczyka nie żałuje
Z całą sympatią do Szkota ale mam nadzieję że w przyszłym sezonie go na Anfield nie będzie i komentator będzie mógł co najwyżej powiedzieć: "Vanderson do Kerkeza"
Podobno za diaza i nuneza 160 milionów euro razem w pakiecie
A po co nam sprzedawać Diaza? Zapakować Nuneza w jakieś ładne opakowanie i wysłać na wielbłądzie
Z Diazem sprawa wygląda bardzo prosto. Pod koniec maja siadają do rozmów z klubem, ponieważ pozostały mu 2 lata kontraktu, jeśli nie dojdą do porozumienia bez wahania go sprzedamy, a w jego miejsce kupimy innego LS.
Moze dlatego że gość ma juz 28 lat i odkąd przybyl na Anfield nie rozwinął sie znacznie i raczej pewnych mankamentów nie wyeliminuję. Biorąc powyższe pod uwagę oraz fakt że araby zapłacą za niego chore pieniadze to moze warto rozważyć czy nie sprzedać zawodnika i nie kupic kogoś młodszego i z większym możliwościami. Takim przykładem moze byc Xavi Simons który daje ci możliwość gry na lewym i prawym skrzydle i jako ofensywny pomocnik. Taki przykład pierwszy z brzega. Tego chciał Edwards, gdy jest możliwość i oferta jest odpowiednia a klub ma pomysł to jedziemy z tematem. Salah ma za duzy wpływ na ofensywe trzeba przebudowac ofensywę acu nas z kasą jest jak jest.
Strzelam, że jeśli rozstaniemy się z Diazem to pójdziemy po Rodrygo z Realu (strzela i asystuje głównie grając jako LS) lub po Barcola z PSG.
Kiepski troll, musisz się bardziej wysilić
Barcola? Już to widzę jak go PSG sprzedaje. Po drugie cena byłaby zaporowa
Barcola ma niby świetny sezon, ale tak na oko to się wydaje ze ma z decyzyjnością trochę problemy. Dużo bardziej już mi się podoba Doure i jest jeszcze 3 lata młodszy, ale to też pewnie niewykonalny transfer
Bo jest w idealnym wieku, żeby go sprzedać, a nie wnosi do naszej gry niewiadomo czego, żeby go trzymać przy podobno dużym zainteresowaniu jego usługami.
Grał dobrze przez pierwsze 3 miesiące sezonu, potem zniknął i zaczął znowu grać dobrze pod koniec marca, przy czym było to raczej na pozycji ŚN, gdzie podobno zamierzamy wydać duże pieniądze, żeby tą pozycję wzmocnić.
Gakpo sufit ma moim zdaniem wyżej niż Diaz, jest młodszy i powinien na stałe zostać podstawowym graczem, a na miejsce Diaza fajnie by było ściągnąć jakiś młody talent, który potrafiłby szarpnąć i mógłby się rozwijąć obok naszych gwiazd. Trochę mi brakuje u nas skrzydłowego, który miałby “odejście” i mógłby zrobić przewagę, jak Mane w prime, gdzie jego przyspieszenie na krótkim odcinku robiło różnicę.
Jak już odświeżamy zespół to zróbmy to raz, porządnie, bo jest ku temu dobra okazja.
Masz fantazje, 8 transferów
Huijsen to kolejny pilkarzyna z genem bialych przescieradel, wiec nie wiem czy jest sens kupic go i szkolic tylko po to by najlepsze lata spedzil w Madrycie. No chyba ze podpiszemy umowe do 2032 roku w stylu Chelsea.
Vanderson spoko opcja bo i tak nie ma zbyt duzego wyboru na rynku.
8 transferów za +/- €370m.
To by FSG musieli Anfield road stand rozebrać chyba zeby tyle dać…
Statystyki ma dobre. Pytanie zawsze rozbija się o to kto w jego miejsce oraz o cenę. Jeśli mają ugadanego jakiegoś Xaviego Simonsa który ma 22 lata to hej wchodźmy w to. No i jeśli oferta zaczynała by się od 80 mln funtów w górę. Za mniej nie ma sensu
Tylko po co brać Simonsa za chore pieniądze, skoro Cherki jest do wzięcia? Dwóch klasowych piłkarzy i tylko 50-60 milionów(Vanderson+ Cherki).