Panowie bądźcie poważni z jakimiś trippierami. To rezerwowy z Newcastle!
W mojej ocenie prawy obrońca jeśli przyjdzie to pod koniec okienka. Na start kupimy LO i jeśli to bd hujiens to cb. Lewa obrona powinna być stosunkowo prosta do zakupu (kerkez ma wszystko a RH zna jego umowę doskonale. Jeśli nie on to dość szybko ruszymy po hato lub ait nouriego) z DH ta sama sprawa co z kerkezem.
Potem skupimy się na napastniku i tu bd dużo więcej trzeba ponegocjować. Isak, Alvarez, Cunha, sesko, ekitike, osihmen. Wybór spory dużo może zależeć od końcowych rozstrzygnięć. I w zależności kto nas opuści to takich dodatkowych wzmocnień dokonamy.
Jeśli odejdzie eliott to ruszymy po amf. Jeśli odejdzie Diaz to na skrzydło itp. To bd też czas dokonywania okazji np.
-jesli AV nie awansuje do lm będą musieli kogoś opchnac i być może my weźmiemy MR
-ryan cherki
W tym czasie Bradley dostanie swoje szanse i w zależności jak je wykorzysta i jak nam pójdzie z kupnem sprzedażą to możemy ruszyć po kogoś na rb.
Wydac 8 mln funtów na 35 letniego zawodnika. Juz wolę transfery no name i liczyć na cud że szybko wejdzie na odpowiedni poziom. Jak czytam takie posty to mnie szlak trafia. Teraz na sprzedaż sa pilkarze jak Elliot Gomez i kelleher. Mozna za nich przytulic kasę i kupić zdecydowanie lepszych pilkarzy. Tylko nie mamy zawodników o statusie HG.
Vanderson to zdecydowanie lepsza opcja niż Frimpong. Za 30 milionów warto brać. Tanim kosztem mielibyśmy dwóch młodych i obiecujących prawych obrońców w składzie. Bradley musi mieć rywala.
Vanderson myślę ze jest bardzo rozsądną opcją na prawą obronę do konkurencji z Conorem. Jest to wszechstronny młody zawodnik, plus jego lewa noga daje więcej możliwości w ataku jak i obronie, taki Cancelo powiedziałbym, tylko ze lepszy w obronie.
Jeżeli by sie udało ściągnąć Kerkeza na LO i właśnie Brazyliczyka, no to boki obrony solidnie obstawione.
Cała topka ligi i real go chcą, ale wielu z naszych forumowiczów dalej będzie sugerowało że quansah lepszy. Oby się udało chłopaka dopiąć.
Ps. Myślę że po odejściu trenta teksty o tym żeby nie brać Latynosów czy Hiszpanów bo im się włączy miłość do realu Barcelona właśnie się skończy. I to jedyny pozytyw z tego transferu.
Vanderson to aktualnie najbardziej rokujący prawy obrońca w Europie imo i byłby bardzo szczęśliwy gdyby to właśnie na niego działacze zwrócili oko. Juz w Brazylii robił świetne wrażenie i trafił do super klubu aby się dalej rozwijać. Już w styczniu się mu porządnie przyglądałem i wtedy obok cambiasso uznalem że to najlepsza opcja dla nas. Nie jest tak dobry w OFE jak taa ale w defensywie na tle lig francuskie jest świetny.
Frimpong na ten moment to niesamowity wiatrak, ale on gra na wachadle i niestety często w obronie było różnie.
Bo u nas jest tak xD Diaza sprzedać co czytalem przez cały sezon. A tak naprawdę gdyby nie jego pracowitość na boisku nie wiadomo czy byśmy mieli mistrza.
Tak teraz jest np z Frimpongiem xD ktorego część tutaj nie chce. Tak samo z De Bruyne jest bo ma lata xD
Wszystko pięknie Vendersona spoko. Tylko jest jedna rzecz ktora daje dużą przewagę Frimpongowi. On chyba ma status HG bo kilka lat był w młodzieżówce city. Pewności nie mam ale to moze byc istotna lwestia przy budowaniu drużyny.
To pewien atut. Cena w obu przypadkach wydaje się zbliżona. Problem polega na tym że salah już niewiele pomaga w obronie. Sam powiedział o tym w wywiadzie. Więc uważam że dla nas lepszy będzie bardziej wyważony obrońca który będzie w stanie obiegać salaha i coś do przodu dawać, ale ogarniać mimo wszystko z tyłu niż gość który głównie gra z przodu.
Pamiętajmy że najlepiej wyglądaliśmy na początku sezonu kiedy taa grał bardziej zachowawczo i mega ogarniał w def.
3 ciekawa opcją jest cambiasso z juve które może być chętne do sprzedaży jeśli Roma na koniec by ich z ligi mistrzów wysiudala. I cena powinna być podobna, a profilem zbliżony jest do vandersona.
4 opcja to taki backup dla Connora który dostaje prawdziwa szansę a my ściągami średniaka za darmo czyli Kyle walkera Petersa. 28 lat solidny wyrobnik. Za 2 lata do Turcji za 10m a na dziś jako zmiennik Connora. Wątpię w to, ale jeśli chcielibyśmy dać mocna szansę bradleyowi to przypomina trochę casus chiesy. Małe ryzyko
Frimpong to nie jest top zawodnik… jeszcze. Dlatego niektórzy go tu nie chcą. Ale jakby rozegrał genialne pół sezonu i zamiast 35 mln kosztował 100 to wtedy by chcieli. Ok, w defensywie pewnie jest słabszy od Trenta nawet ale od czego jest trening i dostosowanie taktyki. Chłop na pewno jest piekielnie szybki. Jeśli by go kupili to znaczy, że mają na niego pomysł.