Rozważania transferowe (dyskusja)

Czytałem włoski artykuł Di Marzio i tam było napisane że KDB “ma również ofertę z Liverpoolu”. Tak czy inaczej wątpię w ten transfer, za mało mobilny już chyba jest żeby Slot go wkomponował do drużyny.

Mój znajomy, który zajmuje się obrotem i pośrednictwem w sprzedaży nieruchomości wspomniał mi ostatnio, że pewien Pan z Premier League szuka domu w okolicy Liverpoolu.

KASI REDNAXELA

Tylko tak mogę Was nakierunkować

Czy twój znajomy to Ordep Oten?

11 polubień

Moim zdaniem bardziej chodzi o status. Za darmo z pensja w okolicach 200tys i kontrakt 2+1 nie byłby głupim pomyslem. Problemem jest rola. Nie sądzę że kdb jest wstanie grać cały sezon, bardziej rola w typie Milnera, ale nie sądzę że Kevin zgodziłby się na taką rolę.

1 polubienie

No byłby to transfer pomistrzowski jak Thiago bardzo ciekawe chociaż dla mnie KDB nadal pare piłkarskich półek wyżej

Pare lat tez starszy :stuck_out_tongue: Thiago ten sam rocznik, a juz rok na emeryturze :smiley:

@CzerwonyBartek tylko sami puszczaliśmy Steviego w sumie w wieku Kevina, więc ten ruch się wydaje bardzo malo prawdopodobny.
Co do Thiago, to zgadzam się fenomenem on nie był. Zdowie miał kruche, ale jednak wielu piłkarzy się wypowiadało o jego niesamowitych umiejętnościach i miał u nas przebłyski, tylko na dobrą sprawę konkretów z tego było niewiele.

KdB w prime to był piłkarski olimp. Nie bez powodu są ludzie którzy stawiają go wyżej niż Stevena (ja oczywiście nie!). Jeśli robić dla kogoś wyjątek od reguły to dla takiego piłkarza. Ronaldo w wieku 33 lat poszedł do Juventusu i skonsumował serie A (czy z korzyścią dla Juve to już inna kwestia). Lewy w wieku 34 został jednym z najważniejszych piłkarzy Barcelony strzelając prawie 100 bramek w 3 sezonach. Pepa troszkę zaczęło doklejać z ruchami transferowymi etc. Więc też bym tak całkowicie nie skreślał tego pomysłu z powodu obecnej formy Kevina. W zasadzie gdyby ktoś mi powiedział, że przyjdzie do nas KdB albo nikt do pomocy to hej, wiadomo że by się opłacało

Ja wiem, że tutaj panuje dziwne przekonanie, że Thiago to był ten sam poziom co KdB, Gerrard, Alonso etc. ale imo prawda jest taka, że to był dość mocno overhyped zawodnik. Technika bajeczna, pięknie podkręcane podania. Ale ile on razy faktycznie przesądził o losach spotkania? Oczywiście jak był zdrowy.

Powiedz Seb, nie nudzi ci się nas trollować?

@IanDoyleSport

• Liverpool have not made an offer to sign Kevin De Bruyne.

Jak by nie udało się sprowadzić Isaka to może wymiana za Osimhena?

Wg BBC, przymierzamy się do złożenia oferty za Kierana Trippiera. Transfer miałby kosztować nie więcej niż 8 mln funtów. Ciekawa opcja krótkoterminowa, rotowałby się z Bradleyem, a Trippier mimo zaawansowanego wieku wciąż daje radę i świetnie bije stałe fragmenty gry. Na dodatek nie przeszkadzałoby mu to, że nie jest na stałe numerem jeden na prawą obronę. Bradley miałby solidnego konkurenta, ale też sporo szans, by się rozwijać.

6 polubień

XD. No to bedzie “wielkie okienko” juz to czuje.

1 polubienie

Aston Villa jeśli znajdzie się poza LM może być zmuszona do sprzedaży graczy. Rogers łączony z LFC

No cóż, znając podejście FSG to nie zdziwię się jeśli tak zrobią. Oszczędność przede wszystkim

Po odejściu TAA i przy niewiadomej przyszłości Quansaha czy Elliotta to właśnie robi nam się palący problem z zawodnikami homegrown. Ależ to będzie ciekawe okienko transferowe.
Szczyt i apogeum frustracji i rozczarowania działaniami zarządu na polu transferowym mieliśmy w 2024 roku, dziś zawodnicy są o kolejny rok starsi, więc to jest szalenie ważne by wzmocnić (nie tylko uzupełnić!) kadrę o nowych 4-5 graczy (poza Mamardashvilim).

I taki Kieran opierdoli nam dwie pozycje na raz. Idealny transfer w stylu FSG.

Ja już czekam na info, że Liverpool nie zamierza przepłacać i jeśli na rynku pojawi się okazja, to tam będziemy

3 polubienia

i jeszcze, że czekamy na right playera az będzie dostępny.

1 polubienie

Problem polega na tym że on zaraz kończy 35 lat…