Rozważania transferowe (dyskusja)

Żadnych Sesko, u nas takie klocki jak on czy Nunez się nie sprawdzają. My preferujemy karakanów

5 polubień

Ja Tobie mogę wytłumaczyć mój tok myślenia.
W naszym zespole do kiedy będzie Salah to on będzie kręcił liczby, i na nim będzie opierana siła ataku.

Isak spoko grajek, ale nie wiadomo jak to z kontuzjami i ogólnie to jeszcze nie Status piłkarza jak Niemiec, a cena może być podobna.

Writz to po prostu gracz jak Bellingham czy Mbappe i jak jest okazja żeby dołączyć to się taką wykorzystuje.

Sam w transfer Niemca nie wierzę , bo pamięcią nie sięgam żeby jeden z ważniejszych piłkarzy top reprezentacji jak i mistrza top 4 lig świata trafił do Liverpoolu, to po prostu za duży kaliber na nasz klub.

A to że bardziej potrzebujemy napadziora to się zgadzam.
W marzeniach to właśnie by przyszedł Niemiec i do tego też jakoś napastnik który może by u nas odpalił. (Talent za około 50 baniek).

Może być jeszcze klocek jak potrafi grać. Sesko to łamaga, drugi Nunez który pierdoli setki. Na co nam taki nieskuteczny napastnik? Zarobią 70 milionów i będą się cieszyć jak małe dzieci że opchnęli przeciętniaka za dobry hajs.

W końcu ten trend musi się zmienić, bo chyba stajemy w szranki sportowo z największymi, prawda?

Wielu ludzi tutaj powiela nieprawdę jakoby Wirtz był słaby w defensywie, pamiętam że ktoś z forum kiedyś wrzucał grafikę wg której Wirtz był najlepiej pressującym zawodnikiem w ligach top5, nie pamietam szczegolów tych statystyk, czy chodzilo o doskoki pressingowe, wyprowadzanie pilki pod pressingiem, odbiory po pressingu czy o coś innego ale utkwiło mi to w pamięci.
Jeśli już każdy podkreśla tą ogromną pracę Szobo w defensywie, to warto sięgnąć do statystyk które dobrze je uzupełniają.

Jak widać nie ma żadnej przepaści wręcz przeciwnie. I nie, Szobo nie jest 10 tylko na papierze, jest najbardziej wysuniętym pomocnikiem środka pola, często wchodzącym w pole karne, będącym w świetle bramki, który niestety często się gubi, nie tylko piłke ale też w swych wyborach, podejmując złe decyzje ood polem karnym albo oddając pilke nie wiedząc za bardzo co z nią zrobić. Niemniej też doceniam jego robotę i wszystkich dałoby sie pogodzić na boisku.

To już w ogole jest złoto :grinning:

To jest dopiero złoto. Byśmy mieli w składzie Dzwonnika z Kolonii

porządny*

Absolutny priorytet od lat to pożądny ofensywny pomocnik, Jurgen chciał Fekira, interesowaliśmy się Bellingamem, ofensywny pomocnik to priorytet który wzniesie nas poziom wyżej i którego nam brakuje od lat. NŚ jest potrzebny i przyjdzie kiedy sprzedamy Nuneza. Nie widzę potrzeby wybierania, top klub powinno być stać i na Writza i na klasowego napastnika.

In the 2023-2024 Bundesliga season, Florian Wirtz covered an average of 12.3 kilometers per 90 minutes. This placed him as the top distance coverer on his Bayer Leverkusen team. He also ranked third in the Bundesliga for distance covered.

I obecny sezon:
Wirtz ranks second among Bayer Leverkusen players for sprints (832) in the Bundesliga this season, behind only Jeremie Frimpong (1021). He also covers the third most distances in the Bundesliga (11.6km per 90 ) for Bayer Leverkusen.

Jak widać niezly pracuś z niego, nie jest to żaden boiskowy leń który tylko czeka na piłke. I myśle, że lepiej zainwestować np. 120 mln w pewniaka niż 70-80 w kota w worku, jeśli jest szansa pozyskać game changera, choć mając w pamięci wydarzenia z przeszłosci trzeba pochodzić z dużym dystansem do sprawy.

1 polubienie

Sprzedamy Diaza i Nuneza to bedzie nas stać na Cherkiego i 9. Na Wirtza ponoc kasa odlozona xd

jakby rzeczywiscie przyszedl Wirtz, to by mozna wreszcie rotować miedzy nim, Szobo i Alexisem.
A nawet sprobowac Wirtza albo Szobo jako 9, z city tak zagralismy.
Tylko szkoda, że szanse na ten transfer są małe.

Ten Stiller,kurcze do Rusha podobny,hehe.

Ja tam nie jestem zwolennikiem zmiany pozycji zawodnika. Nie zawsze się to sprawdza. Firmimo we współpracy z Mane i Salahem wyglądał świetnie. Ale czy Wirtz by podobnie się sprawdził? Nie wiadomo. Oczywiście że Salah strzela masę goli. Ale to głównie dlatego że nasi środkowi napastnicy są dramatycznie nieskuteczni i ktoś ten ciężar zdobywania bramek musi przejąć.Potrzebny jest człowiek który umie dobrze wykończyć akcję, czasem tylko dostawić nogę. Wiadomo że Nunez potrafił dochodzić do sytuacji tylko że potem koncertowo je marnował…

Panie Ferdku jest drobna różnica. W tamtym czasie mieliśmy Mane i Salaha w prime time. Również nie jestem przekonany, że obecnie fałszywa 9 by się u nas sprawdziła.

Wirtz to topowy grajek, ale czy jest nam potrzebny? Tu są już wątpliwości. Gdyby ode mnie to zależało, to próbowałbym wyrwać Alvareza. Mokry sen.

Ja bym bardziej obstawiał że Wirtz zastąpi Diaza. Który jak przyjdzie oferta tego lata opuści klub. A grać może w zasadzie wszędzie w ataku. Napastnik i tak przyjdzie, bo musi.

Ja przypuszczam że Nasi zwęszyli okazję na generacyjny talent który się waha gdzie iść dalej. Wiadomo że B04 nie chce wzmacniać swojego rywala. Dlatego pojawiło się zainteresowanie, bo taka okazja może nie nadarzyć się prędko.

Coutinho w Barcelonie nie sprawdził się na lewym ataku… Ja bym takich eksperymentów nie robił. Diaz i Gakpo to całkiem dobra obsada lewej strony. I tak nie ma szans na ten transfer. Poza wszystkim Wirtz by chciał wielką pensję. A FSG nie jest skore do tego.

2 polubienia

Gyokeres ma być do wyjęcia za niecałe 55 mln funtów.

1 polubienie

a u nas się sprawdził. w barcie chcieli zrobic z niego drugiego Inieste i tam się nie sprawdził.

Gyokeres kawał konia, ale nie wiem czy sprawdziłby się u nas

U nas grał w środku pola. A Barcelonie go wystawiali na lewym ataku, tam gdzie wcześniej grał Neymar

Atrakcyjna cena ale chyba w klubie mamy uraz do snajperów z portugalskiej ligi :sweat_smile:

2 polubienia