Ciekawy w sumie jestem czy w takim razie Frimpong bardziej na skrzydło? Czy może rezerwowy na PO? Albo mu powiedzieli że ma sobie wywalczyć miejsce i tyle.
Licze na rotacje by Bradley sie nie polamal, ewentualnie zmiana w trakcie meczu gdy trzeba bronic wyniku typu Bradley za Salaha a Frimpong leci na skrzydło. Ale kto wie, moze czyms jeszcze Slot zaskoczy. Moze bardziej ofensywny wariant z 3 obroncami i wahadla pod koniec meczu?
Można gdybać.
W zasadzie to jest to dobre podejście. Wystarczy zobaczyć na impact Gakpo i Diaza w porównaiu z samym jednym Salahem. Wirtz to byłaby bajka. Niemniej bajka ta za niedługo będzie miała swój finał gdyż domyślam się, że w ciągu najbliższego tygodnia wyszystko się wyjaśni
BTW. gdybyście miel możliwość zadecydować to sprawilibyście, że w Liverpoolu od nowego sezonu grałby:
- Wirtz
- Isak
Ja czekam na kerkeza czy w ogóle pójdziemy po niego czy będziemy się meczyc z Robertsonem i Tsimikas ![]()
Hato brac pod SO, niech Virgil go fachu nauczy i bedziemy miec kolejnego super grajka. W miedzyczasie na rotacje idealny
29 lat wiele sie nie nauczy
ale by wzmocnił Srodek. Gomeza sprzedac bo przez 70% sezonu nie ma z niego porządku. Moja opinia i tyle
Edit moj błąd o kim innym pomyślałem przepraszam ![]()
A mnie się nie podoba gęba Wirtza, w defensywie nie jest orłem, w ogóle jest mocno “przehajpowany” i do tego za drogi-lepiej te 120 czy ile tam milionów spożytkować na 2-3 graczy ![]()
Hm? Hato ma 19 lat, nie 29
Dobrze ze z Wirtzem sytuacją ma się wyklarować w miare szybko a nie bedziemy czekac całe lato by na końcu do nas nie trafil, tak jak to malo miejsce w przeszłości.
Tylko Wirtz pełni zupełnie inną rolę w B04, jaką miałby pełnić u Nas. Nie wiadomo nawet czy miałby grać na 10 (zyskujemy sporo ofensywnie, ale w pressingu bieda towar niestety w porównaniu z Szobo), F9 (to jakiś pomysł, ale to nie jest to samo co Firmino, a my nie mamy przebojowych jak kiedyś Mane i Salaha by to wykorzystać - bardziej potrzebujemy typowego napadziora) czy na LW (wg mnie zbyt wolny na to, gramy na typowych skrzydłowych, a nie bocznych napastników, którzy mają wsparcie z boku ze strony wahadła, jak to jest w Leverkusen).
Także no… doceniam jego klasę, ale czy Wirtz nam jest aż tak potrzebny? Pewnie Arne ma na niego pomysł, a może to po prostu jedyny world class “dostępny” dla Nas i klub chce pokazać, że nie boimy się takich ściągać? Wtedy na pewno nasi analitycy też mieliby na niego pomysł, a on sam swoją jakością i tak robiłby robotę, ale jak mamy kogoś ściągać nieco na siłę, to ja bardziej wierzę w kolektyw składu, kadry niżeli jednego zawodnika.
Stiller lepszy. ładniejszy.
Trochę wygląda jak Rush, więc gęba by tu pasowała xD
zrobi operację plastyczną nosa i faktycznie 1:1 z Rushem
Przez lata słynęliśmy z gruntownego analizowania zawodników sprowadzanych do Liverpoolu. Zmieniło się to za późnego Kloppa, ale teraz chyba wracamy do takiego podejścia.
Więc można założyć, że jeśli klub rozważa wywalenia 100 baniek na zwodnika to jego przydatność czy sposób wykorzystania w drużynie jest przeanalizowany na każdy możliwy sposób.
Nie rozumiem ludzi którzy głosują na Wirtza. Ja wiem że to świetny piłkarz. Ale spójrzcie na nasz skład. Potrzebujemy środkowego napastnika. To jest absolutny priorytet
Wirtz moze tu grać jako cofnieta albo falszywa 9, nie widze przeszkód.
Przypomnę, że nasz atak wyglądał fenomenalnie z fałszywą 9 właśnie. Bobby Firmino, mówi to Panu coś?
| OFICJALNIE: Benjamin Šeško i Xavi Simons OPUSZCZĄ Leipzig tego lata.
Zainteresowani podpisaniem ich są topowe kluby z Ligi Angielskiej!
Fabrizio Romano
Ja obstawiam sesko na 9 ![]()
A żebyś się nie zdzwił @osi