Rozważania transferowe (dyskusja)

Nigdy w życiu. Nie spojrzę w twarz mojej pięcioletniej córce, żeby oznajmić, że jej miłość, boski Dominik, nie gra już w Liverpoolu. Są sprawy ważne i ważniejsze.

5 polubień

pytanie czy ktos zaryzykuje, Jardel jedynie co w Galatasaray wylądował, a by sie wydawało, że będą sie zabijać o niego.

tylko Szobo u nas to jest taką 10 na papierze bardziej. Z kims bardziej ofensywnym to bedziemy potrzebowali bardziej defensywnych bocznych obronców, a juz mamy Frimponga, co jest bardziej ofensywny niz Trent.

nie tacy jak on tam grają. Co to znaczy konczyc kariere, że w Europie to sie bijesz o wazne trofea? A ile klubów tak naprawdę się o nie bije i w ilu z nich móglby zagrac Nunez. Bo rozumiem, że jakby poszedl nie wiem, do Brighton, Fulham- to znaczyloby, że walczy o kariere ale jak do Al Hilal( i zarobil 2x tyle) i wygrał azjatycką LM to zwija sie z karierą?

jeden karakan :smiley: (poczytajcie moje wpisy apropos wzrostu) i byłby płacz forum po kilku meczach. Drugiego workrate przy Szobo to nie wiem czy byłoby takie Twoje marzenie. Jak tak podchodzisz, to rozumiem, że Elliott powinien grac a nie Szobo.

o własnie. Niektórzy chcieliby tu chyba galacticos, a potem byłby płacz, że nie ma komu biegać

1 polubienie

Alvarez dosłownie kilka tygodni temu miał wywiad w którym tłumaczył dlaczego woli Hiszpanię od Anglii i że nigdy tam nie wróci.

Nigdy nie mów nigdy. Judasz też mówił że wyobraza siebie tutaj przez cala kariere i chcialby zostać nowym Gerrardem, zdanie przecież można zmienić a dla Alvareza siedzenie a Atletico to strata czasu, ten klub to jest jak dom starców.

1 polubienie

Hehe :sweat_smile:

1 polubienie

Dzień dobry

4 polubienia

4 polubienia

Jesteśmy ponoć jednymi z zainteresowanych cena 19mln £.
Niby warto spróbować, najwyżej sprzedać po roku, raczej na wartości nie straci, chyba że powtórzy się scenariusz Chiesy :sweat_smile:
Ale teoretycznie będzie zmiennikiem i Mo i Szobo.
W tym roku PNA, więc nawet jakby od razu się nie wbił w drużynę, to będzie miał ten miesiąc, kiedy powinien grać często.
Ciekawe właśnie, czy zostawimy Fede, albo nie dokupimy kogoś, co ogarnie wyjazd na PNA, plus ewentualne urazy, lub po prostu przemęczenie.

@CzerwonyBartek jeśli by nie chciał jakies ogromnej pensji, to warto spróbować - 22 lata, po mocnym sezonie, więc nawet jak niespecjalnie będzie pasować, to po ograniu u nas może być wart drugie tyle.

Tak. Serio wg ciebie nie ma różnicy między grą w premier league, a graniem z pastuchami na pustyni? Strasznie ograniczone myślenie uważać, ze istnieją tylko 2 ścieżki kariery.

A po co sprzedawać Szobo żeby kupić Cherki ? Dlaczego nie mozna mieć Cherki i Szobo i nimi rotować w zależności od rywala ? Do tego Cherki mógłby zmieniać Salaha ? No i węgier jest bardziej przydatny od Cherki, mimo że to twoje marzenie ale francuz to leń i gwiazdeczka. Nie przez przypadek nikt go nie chce a ma fajne liczby. To piłkarz na Crystal Palace czy Astnon Villle a nie do podstawy do mistrza anglii i drużyny aspirującej do zwycięstwa w LM. Przyjdzie do składu a nie za kogoś, będzie uzupełnieniem a nie zbawieniem. Nawet jak przyjdzie Writz to Szobo zostaje.

Zależy od priorytetów. Są gracze, ktorych interesuje przede wszystkim kasa i wolą grać w ogorkowej lidze na pustyni za więcej zlotych monet niż dostaliby w Serie A czy LaLiga.
Co nie oznacza brak wyzwań, Bobby właśnie dorzucił azjatycką Ligę Mistrzów do kolekcji.
Poza tym z punktu widzenia zawodnika spoza Europy liga w Azji nie jest aż tak bardzo inna niż europejska, dla nich i jedno, i drugie oznacza grę na koncu świata z perspektywy ich kraju rodzinnego.

Cherkiego widziałbym u nas, zakładając, ze odejdzie Nunez i Chiesa. Nawet wolałbym jego kosztem odpalenia dodatkowo Joty.
Salah, Diaz, Cherki, Salah + ‘9’. Super atak.

Powiem Wam tak… fajnie by było pokazać ambicje ściągając Wirtza, tylko jestem w 100% pewny że wpłynęłoby to negatywanie na inne nasze targety transferowe i byśmy wtedy patrzeli na nie przede wszystkim finansowo, a nie sportowo. Więc w mojej ocenie lepiej ściągnąć Cherkiego, można pomyśleć również o Simonsie (jeden jest prawa/10, drugi lewa/10, chociaż Cherki tak szczerze to wszystkie pozycje w ataku może zająć, Simons w sumie też jest bardzo elastyczny pod tym kątem), a do tego Stiller i możliwe, że cała trójka będzie kosztować tyle, co sam Wirtz. Czy jednak wtedy kadra nie wyglądałaby dużo lepiej ściągając trzech zawodników zamiast jednego? Tygodniowo może wyszłoby trochę więcej w koszcie, chociaż sądzę, że Cherki czy Stiller dużego hajsu nie chcieliby (inna sprawa Simons, który jest nieco hypeowany od młodości i może mieć ze względu na to duże wymagania, gdzie już teraz w Lipsku zarabia ponad 100 koła tygodniowo).

1 polubienie

Ale Bobby szedł tam mając ponad 30 lat na karku po tym jak wygrał z Liverpoolem wszystko co się da. Wiem, że jest jakaś część piłkarzy, dla których liczy się tylko kasa, ale zdecydowana większość piłkarzy z “topu” idzie tam dopiero po 30. Nie wiem skąd tu taka pewność, że Núñez, Diaz czy ktokolwiek inny chciałby iść już teraz do arabskiej ligi. To jest takie myślenie życzeniowe, bo ludzie napalili się na kwoty transferów jakie przewijały się w kontekście potencjalnych transferów do Arabów. Prawda taka, że Núñez ma 25 lat, mówi się o zainteresowaniu Napoli i bardzo możliwe, że będzie chciał spróbować pograć jeszcze trochę w poważnej piłce, bo ma jeszcze czas, żeby iść do Arabów - o ile w ogóle chciałby tam kiedykolwiek pójść.

Czyli raczej do nas Wirtz nie trafi. Czas sie skupić na Cherki :laughing:

Jeśli cena jest taka to może byłaby by szansa ściągnąć go pomimo transferu kogoś innego do ofensywy. Fajny ciekawy grajek. Talent wielki

1 polubienie

Taka ciekawostka

Kolejna ciekawostka

Lepiej ściągnąć jednego Writza. Naprawdę jeden wymiatacz jest lepszy tamta 3. Cherki kosztuje i tak grosze. Sprzedamy pewnie Chiese i będzie kasa na francuza. Przyjście Writza do pomocy to będzie skok jakościowy jak po przyjściu Virgilla do obrony. Będziemy o klasę lepszym zespołem. Natomiast z Simmonsem i Cherkim mniej więcej na tym samym poziomie co jesteśmy tylko z większą liczbą graczy do rotacji. Zróbmy ten krok jeżeli to mozliwe i wejdźmy na poziom absolutnego topu i kupmy niemca jeżeli będzie chciał tu przyjść, a Cherki na zmiennika Salaha za Chiese.

4 polubienia

Co do Wirtrza i jego jakości, to jednak pamiętajmy, że też u Slota spore znaczenie ma to, że Szobo jest elastyczny, potrafi bronić i atakować, do tego wykonuje sporo pracy na boisku. Często wymienia się pozycją z Maccą, dając Argentyńczykowi miejsce do wchodzenia w pierwszą linię.
Wirtz dużo mniej się udziela w defensywie.
Moim zdaniem najlepiej byłoby sklonowować Maccę i wystawić go na 2, czy nawet 3 pozycjach :smiley:

Niech Pingpong pogada z Wirtzem, u nas będzie happy.

1 polubienie

To nie jest jego konto :sweat_smile: