Rozważania transferowe (dyskusja)

Szok, niedowierzanie :slight_smile: Nie sprzedaliśmy jeszcze nikogo, a możemy zaraz mieć dwa znaczące transfery i podpisanie umowy Conora :smiley: To się dzieje :crossed_fingers: :+1:

4 polubienia

Nie powiem jednak mimo wszystko, z największą niecierpliwością czekam na wzmocnienie naszego napadu. To jest nasza bolączka od paru lat, przez którą m.in. w tym sezonie Salah NIE POBIJE rekordu asyst (zwątpiłem po tej patelni dla Diaza, który mając pół bramki wolne strzela z paru metrów w bramkarza…). Obśmy i tu mieli zlokalizowane opcje, ustalone priorytety działania i zaraz po Kerkezie ruszyli z grubej rury.

1 polubienie

Podobno Martinez opuści Ville, Kelleher na radarze

1 polubienie

Jeśli dojdą Kerkez i Frimpong to automatycznie potencjał ofensywny wzrasta, więc i sama ofensywa będzie lepiej funkcjonować. Skończy się pchanie połowy ataków Salahem, jeśli na lewej zamiast Andy’ego czy Kostasa będzie mlody Węgier

2 polubienia

Co z tego, jak nie ma tych akcji kto kończyć? Salah nie będzie zawsze strzelał jak w obecnym sezonie, dolicz jeszcze puchar szamana, po którym nie wiadomo jak będzie z jego formą i mamy przepis na problem w lidze i LM. Tyle dobrze, że jego wyjazd to szansa dla Frimponga i Bradleya po jednej stronie boiska (chyba, że Chiesa jeszcze będzie w kadrze, to on może dostałby szansę), ale na 9 potrzebujemy kogoś, kto potrafi te wszystkie akcje kończyć.

@everlast
wiem, widziałem ten wywiad. Poza tym na boisku już widać było frustrację, która mnie nie dziwi - to nie pierwsza, druga, a kolejna… patelnia, którą wykłada czy wypuszcza na wolne pole, sam na sam, a i tak tego nie kończymy po jego podaniach. Widać też było po mowie ciała, że jak Szobo podał do Diaza zamiast samemu próbować strzelać, to się trochę wkurzył przez moment aż nie padł gol, po którym mimo wszystko się cieszył (czyli ambicje sportowe do rekordów są, ale dalej najważniejszy jest zespół, to się akurat chwali). Niestety w kolejnym sezonie bez szans na rekord ze względu na szamańskie obrządki, ale oby kosztem możliwych rekordów siadło może więcej pucharów).

Salah sam powiedział w wywiadzie, że pomyslal sobie po tej akcji, co jeszcze musi zrobic, żeby pobic rekorda Shearera i Cola.

jeszcze przypomnij sobie, że Gakpo też mogl mu wystawic patelnie, to postanowił zrobic jeszcze jeden zwód.
Wcale się nie dziwie Salahowi, że wkurzony.

1 polubienie

Imponujące że jeszcze nie skończył się sezon, a my wielce prawdopodobne dopniemy 2 kluczowe transfery do obrony i włączymy się chyba w negocjacje z najlepszym ofensywnym pomocnikiem na rynku. Wow. Świetny start. Zobaczymy jak opcje w ataku klub rozważy.

Jeśli udałoby się również sięgnąć po whartona to była by już bajka.

1 polubienie

Chyba faktycznie Virg i Mo naciskali że podpiszą jeśli to lato bedzie WIELKIE

2 polubienia

Chyba dziś oficjalne potwierdzenie.

A teraz te informacje o Kerkezie. Matko jedyna, co tu sie dzieje.

3 polubienia

W sumie ciekawy jestem czy jak pójdzie oficjalka to czy od razu wrzucą zdjęcia, wywiady z nim itd. Bo niby sezon w Bundeslidze się skończył ale do rozpoczęcia się okienka to dalej jest zawodnikiem Leverkusen.

Pewnie tak. Z Fabsem od razu był wywiad i zdjęcia. Okienko służy tylko do rejestrowania piłkarzy.

1 polubienie

Fajnie byłoby, gdyby oficjalna prezentacja nastąpiła w tym tygodniu, przed zakończeniem sezonu. Byłby to jasny przekaz dla wszystkich, łącznie z zawodnikami z którymi rozmawiamy - odchodzi kluczowy pilkarz (TAA) ale nas to nie rusza, mamy od razu następcę.

1 polubienie

FSG, Rysiek nie róbcie mi tego. Na kogo ja teraz będę narzekał? :wink:

2 polubienia

“Mamy” a “mamy mieć” to są dwie różne sprawy w Liverpoolu. Za długo tu jestem. Będzie podpis, będę się cieszył.

Ekitiké wygląda na mega talent. Na nikogo za 150 mln bym nie liczył.

Ja mam wrażenie, że nieraz, co jakieś okienko, trzeba takie topowe nazwisko rzucić, żeby ludzie nie narzekali, że kasy nie ma.

A tak, to kupujemy zawodników za rozsądną kasę i z tego rzeźbimy.

Wreszcie jakieś okienko które wywołuje pozytywne emocje, a nawet się nie zaczęło! Wiadomo, że transfer nie oznacza sukcesu, ale to też sygnał, który pokazuje nasze ambicje. Dopinać Kerkeza i lecimy dalej!

2 polubienia

Juz Arne Slot mi zamknął morde w tym roku to jak jeszcze FSG to zrobi podczas okienka to bede musial chyba pożegnać sie z forum po prawie 20 latach przesiadywania tutaj.

1 polubienie

Radbug nas zje na śniadanie. Ale poczekajmy, bo oficjalka zaraz dopiero pierwszego gracza, jak uzupełnimy atak, wzmocnimy dodatkowym zawodnikiem przód i pomoc (a może dwójką), to wtedy można przyznać, że pierwszy raz w historii rządów FSG mamy okienko, którym nam zamykają mordy i już wszystko w rękach piłkarzy, by pokazać co trzeba na boisku ;D bo mało to okienek zapowiadało się świetnie, a potem jak się kończyło, każdy wie?

5 polubień

jeszcze środkowy obronca,

wiesz nie do końca. Bo co będzie a co bylo to dwie różne sprawy, po zeszlym okienku to chyba każdy miał prawo krytykować. Wygralismy mistrza, ale mielismy mega kryzys przez brak zmienników.

2 polubienia

A niby dlaczego ma kogokolwiek zjadać, chyba normalne, że jak jest za co, to się zarząd powinno chwalić ale również analogicznie jak jest za co ganić … Problem w tym, że ludzie zbyt łatwo popadają w skrajności. Jest grupa użytkowników, którym nigdy nie dogodzisz i jest też wspomniany Radbug, który wojuje o honor i cnotę FSG z każdym kto ośmieli się krzywo na nich spojrzeć. Co do okienka to zajebiście jest widzieć, że klub szybko uzupełnia kadrę na pozycjach, które tego wymagają i każdy normalny będzie za to chwalił, oby tak dalej.

2 polubienia

Pamiętajmy, że przyjdzie jeszcze czas na sprzedaż i to może być smutniejszy okres. Wiadomo, że Tsimi i Caju z wiadomych przyczyn pójdą pod młotek, ale jak klub zacznie pokrywać transfery przychodzące sprzedażną np Konate i zostaniemy z Gomezem i Quansahem to już będzie trochę słabo. Tak samo sprzedaż Elliota, który na status HG jest oddany, taki zawodnik nawet na ławce zawsze się przyda. Zobaczymy co przyniesie przyszłość na razie zapowiada się fajnie a jak to się skończy to się okaże.

1 polubienie