Rozważania transferowe (dyskusja)

Skończy się dokładnie tak samo jak z Caicedo.
„Próbowaliśmy, ale piłkarz zadecydował inaczej”
Potem losowanie ruletka i albo będzie „nie było right playerow na rynku” albo „kupiliśmy trzech piłkarzy zamiast jednego”

Ja tam się nie nastawiam, ale będę przeszczęśliwy jeśli do nas dojdzie.

Wychodzi na to, że będziemy walczyć do końca, choć faworytem jest Bayern (moim zdaniem zdecydowanym)

2 polubienia

Zobaczymy jeszcze jak Bayern dogada się z Bayerem… :slight_smile:

Nie napalam się na Wirtza, ale jak tak na to spojrzeć z boku, to dawno Liverpool nie sprowadził żadnego piłkarza z topu. Były transfery Van Dijka i Alissona, był Darwin (nie ma co ukrywać, był uważany wtedy za gościa z ogromnym potencjałem) i później już nikogo. Po drodze były podchody pod Bellinghama, Caicedo, ale standardowo nic z tego nie wyszło. Wydaje mi się, że w klubie ktoś może myśleć, że trzeba sprowadzić gwiazdę za wielkie pieniądze. Za dwa lata odejdzie Salah i Virgil, nie wiadomo co z Beckerem, odszedł Arnold i za rok może odejść Konate. FSG może jest skąpe, ale zależy im na utrzymaniu wartości klubu, zachowaniu popularności i potrzebują twarzy, które będą wizytówką Liverpoolu w najbliższych latach. Kupno takiego Floriana w dłuższej perspektywie czasu może być po prostu opłacalne. Gościu ma potencjał na bycie nowym KDB i na ten moment nie wydaje mi się, żeby można było na jego transferze stracić.

No ale to tylko moje dywagacje. Jak znam życie, to wszystkie nasze dywagacje zostaną brutalnie sprowadzone na ziemię przez Bayern.

2 polubienia

Mamy w tym temacie kilka kart po swojej stronie:

• najlepszy kumpel w klubie ( za niedlugo),
  • mocniejsza liga,
  • klub z zajebistym projektem sportowym,
  • nie jesteśmy rywalem lokalnym dla Bayernu (a Bayer owszem).

Pytanie czy wybierze komfort czy wyzwanie.

8 polubień

To mnie trochę zastanawia. Bo podobno City się wycofało bo cały transfer Wirtza (tygodniówki, opłata za transfer itd) mógł ich kosztować nawet 250 mln funtów. Jakoś trochę nie widzę że my byśmy się w to władowali ale kto wie.

2 polubienia

Wycofali się, bo chyba zaczęli przestrzegać zasad finansowych. Rura im zmiękła po tych 115 zarzutach. No i zimą wydali sporo gotówki.

2 polubienia

Romano pisał nawet o 300mln

@Scooby_Doo jeden pisał o £ drugi o € reasumując zgadza się.

1 polubienie

Hoho

Edit:

1 polubienie

Szobo testowany do gry razem z Wirtzem na boisku

3 polubienia

Chyba robienie gruntu pod nową 10 w klubie. Szobo jest nieoceniony na boisku, ale 10 z niego raczej marna.

Dajcie spokój xD.

Im wiecej bedzie Wirtzowania tutaj, tym wieksze prawdopodobienstwo na Caicedo 2.0.

Skupmy sie po cichu na ugadaniu transferow bo pieniadz lubi cisze. Frimpong, Kerkez, niech sie juz te dwa deale zakoncza i myslimy o kolejnych.

2 polubienia

Naprawdę dajcie spokój z tym Wirtzem. Szanse na ten transfer są niewielkie. Pożyjemy, zobaczymy. Nie ma się co napalać. Już nie raz się zawiedliśmy. Kupmy tych bocznych obrońców i napastnika. A jak się uda ściągnąć Niemca to będzie wielki bonus

Ale kto ma dać spokój? Przecież to tier 1 donosi że bardzo staramy się o niego. Gracz świetny to i tmt grzanym, ale nie są to byle plotki. Jego rodzinna tu była. Nie wiem czy on tu dołączy, ale nie ma lepszego miejsca do rozmawiania o tym

6 polubień

Ale skoro Wirtz będzie na 10 a Szobo na 8 to co ma robić Alexis, całe życie męczyć się na 6?

ale wiesz, ze nie musimy cały sezon grac 4 graczami, a mozna rotować miedzy większą liczbą?

7 polubień

Na razie są plotki… A jeśli pojawiają się jakieś informacje to raczej że jest wstępnie dogadany z Bayernem. Także nie ma sensu pompować balonika

Aha, czyli 4 zawodników na 3 pozycje to za dużo? Bo Jones, Elliott i Endo to się właściwie nadają tylko na puchary i na ławkę.

Moze w drodze do Madrytu by opchnac go za 100mln ktore pojda na Wirtza :clown_face: