Rozważania transferowe (dyskusja)

Stawiam na 1 czerwca :wink:

Edit: znajomy ogląda nawet często Bundeslige, Ekitike podobno marnuje dużo dogodnych sytuacji, taki trochę Darwin, ale może pod Slotem by się ogarnął :wink: a co do jego poruszania się na boisku, to coś w tym jest, przypomina Isaka :eyes:

Dokładnie. Gyo to napastnik na teraz i wcale nie stary jak na obecne czasy.

Najbardziej szkoda tego że city zgarnęło Marmousha. Pięknie by pasował. Stawiam na teraz że nie ściągniemy żadnej 9 chyba że na sprzdaż poleciałby Diaz albo Jota

3 polubienia

Ole, ja ciągle śmieję się :rofl:

2 polubienia

A ja błagam żeby to był Ekitike, kozak grajek

1 polubienie

Przypomina Isaka, zgadza się

Uwaga seb przygotowuje skład

12 polubień

haha chcialem to napisać

1 polubienie

No niestety, z tymi spartolonymi okazjami Ekitike to prawda, ma bardzo wysokie xG.

W idealnym świecie tak może wyglądać nasz skład na przyszły sezon.

Transfery przychodzące:

• Wirtz (150 mln euro)
  • Ekitike (85 mln euro)
  • Gordon (70 mln euro)
  • Cherki (30 mln euro)
  • Frimpong (35 mln euro)
  • Kerkez (50 mln euro)
  • Wharton (60 mln euro)
  • Branthwaite (60 mln euro)
    Łączna suma: 540 mln euro

Transfery wychodzące:

• Kelleher (25 mln euro)
  • Vitezslav Jaros (10 mln euro)
  • Jarell Quansah (45 mln euro)
  • Tsimikas (25 mln euro)
  • Tyler Morton (10 mln euro)
  • Harvey Elliott (45 mln euro)
  • Luis Diaz (100 mln euro)
  • Chiesa (20 mln euro)
  • Darwin Nunez (70 mln euro)
  • Ben Doak (30 mln euro)
  • Stefan Bajcetic (15 mln euro)
  • Calvin Ramsay (5 mln euro)
  • Lewis Koumas (10 mln euro)
  • Kaide Gordon (5 mln euro)
    Łączna suma: 415 mln euro

55 polubień

Dokładnie u nas najlepiej się sprawdza wariant z cofniętą 9 typu firmino, w ostanich Sezonach kloppa widzieliśmy jak salah jest bardziej przy lini bocznej i graliśmy na nuneza i nie wychodziło, u slota salah gra bliżej bramki i zrobił sezon życia
Myślę że jak przyjdzie wirtz to właśnie on zajmie miejsce na fałyszwej 9

Posty gdzie wstawiane są posty ze składem i kto odchodzi i za ile kto przychodzi i za ile to powinni włączyć fife 25 . Psujecie forum …

9 polubień

Bylo info wczoraj, że ponoć Frimpong lecial dokończyć formalności, czy to prawda niewiadomo :smiley:

1 polubienie

Tylko my nie chcemy zapłacicie za to jak on teraz gra, ale jaki ma potencjał. Napewno 100m to za dużo kwota i myślę że jeśli nasi naprawdę chcą o niego walczyć to realna kwota to 65+ 15 w zmiennych i myślę że to max!

Jeśli spojrzeć na wszystkie profile oraz styl gry Hugo to jest on wręcz kopia isaka. Mimo że wysoki to świetnie drybluje, dodatkowo jest bardzo dobry technicznie. Naprawdę dużo widzi i sporo asystuje. Frankfurt z nim wykręcił wyśmienity sezon.
Z roku na rok Hugo gra coraz lepiej a w tym sezonie ilość goli jest już naprawdę dobra. Przypomnę że los isaka był wręcz identyczny a ilość bramkę przed transferem do Newcastle bardzo podobna ale mniejsza. Hugo też więcej asystuje.
Do ludzi piszących o darwinie to pomijając że choć nie wiem jaka mentalność ma francuz to jest ona na pewno inna niż ta nuneza ale przedewszystkim sam Hugo no jest typem silnego pędziwiatra. To raczej świetny technicznie wysoki chłop z dobrym dryblingiem i czytaniem gry. Jemu jest bliżej do firmino niż do nuneza.

I jeszcze jedno. Pisanie że wolałbym za 100 isaka czy przedewszystkim Alvareza jest chyba dla każdego oczywiste. Problem polega że obaj panowie są skrajnie niedostępni. Zostają na rynku chyba głównie słabe podróbki firmino(Pedro, Cunha) albo typowi fizycznie Strikerzy z pewnymi defektami (gyokeres, osihmen).

Poza zakupami mam nadzieję, że będzie to w końcu okienko w którym coś zarobimy. Ja bym chętnie zastąpił też Diaza. Jakoś się nie mogę do niego przekonać. Pamiętam za to jak chodzi Mane. To była Puma, która odwracała mecze. Przekocur. Mam nadzieję, że przyjdzie ktoś kto zacznie też hurtowo golić bramy, bo ileż można samym Salahem latać.

1 polubienie

Ciężko mi w to uwierzyć, ale jak ściągnięmy Frimpong/Wirtz/Kerkez/Ekitike i powalczymy dodatkowo o Wharton/Stiller i pomyślimy jeszcze o CB, to ja się za głowę złapię, że wszystkie nasze bolączki kadrowe z forum ktoś tam w Liverpoolu dojrzał :open_mouth: jeszcze Cherki i wtedy można dać uczciciwie 10/10 okienko :joy:

No chciałbym z nim deal, że ma rok na aklimatyzację, będzie rotować innych w napadzie i po prostu ma być szykowany na zastępstwo Salaha, pytanie jak on by się na to zapatrywał. Z przodu zawodnik magiczny, ale z pracą w defensywie gorzej. Pressinguje, ale Diaz to to nie jest, bliżej Salahowi z pracą w defensywie (co trochę przy ofensywnym Frimpongu się gryzie, ale od paru lat nasza prawa strona jest zabepieczana przez środek i obronę, więc to jest coś, do czego jesteśmy przyzwyczajeni).

No jak to się stanie, że przyjdzie Wirtz+Ekitike, to na pewno będą te dwie bronie, o których mówił Slot. Tzn on już bezpiecznie powiedział, że jedna lub dwie, więc o ile Wirtz to już niemal pewny (i jak się tutaj zesramy metr przed kiblem, to przecież to będzie większa beka z nas jak z Caicedo czy z Bellinghamem), to tutaj mocno się zdziwię, ale wierzę w nasz zarząd transferowy! :heart:

Nunez i Jota dla mnie do odstrzału, Gakpo/Diaz zostawiłbym na LS, no chyba że ktoś da te 80+ za Diaza, ale TYLKO wtedy, 50/60 to za mało IMO. Jotę bym chciał sprzedać i bardzo bym chciał by ktoś pokroju Jonathana Davida przyszedł w jego miejsce (nie zabierając transferu topowego napastnika oczywiście), ale jak mamy plan na jednego napastnika w to okienko, to Cherki must have, bo on też może grać na napadzie (Rayan to w ogóle wygląda mi na takiego ofensywnego Jamesa Milnera, który dostanie srogą ilość minut, a jeśli rozwinie się u Nas jeszcze bardziej, to z czasem wywalczy sobie pierwszy skład, chociażby za rok sadzając np. Salaha coraz częściej?).

Wharton to świetna opcja, ale to wtedy już NA PEWNO Wirtz szedłby na F9, a tego bym nie chciał, chyba że on sam siebie tam widzi i dlatego chce do Nas przejść. Mielibyśmy przesyt w pomocy i za rok ktoś chciałby odejść. Z Wirtzem na napadzie to dalej widziałbym Wharton-Graven na podwójnym pivocie i Macca na 10, wtedy Szobo ławka i rezerwowy dla Macci i Wirtza lub jak musimy gonić, to jeden z DM. Jones to i tak jest u Nas wieczny rezerwowy, a Endo zna swoją pozycję w klubie. Bajcetić do odstrzału jak ktoś da 15-20mln (nie wierzę w to, by znaleźć takiego debila, bo ta wycena to jak sprzedaż Brewstera za ponad 30 baniek do Sheffield).

Mimo wszystko chciałbym transferu Ekitike, jak wielu już zaznaczyło, widzę w nim w przyszłości klasowego napastnika, u Nas sytuacji będzie miał od groma, jak co roku Nunez, jest szybki, siłowo się rozwinie z wiekiem, instynkt jest, ale i gra zespołowa + Francuz, co mam nadzieję pomoże utrzymać Konate w kadrze.

Ogólnie chcieliśmy dać 50mln euro za Ekitike. Wątpię, że zapłacimy 100mln, raczej jeśli dane nie pokazują perfect match to według mnie odpuścimy francuza. Piłkarze, a raczej napastnicy poza Frankfurtem przepadają. Marmoush też oprócz jednego hattricka też nic nie pokazał w Man City.

1 polubienie

100 mil za Ekitike? Wolałbym 30 dołożyć i pewnego Alvarez ściągnąć :grimacing:

3 polubienia