Nie tak dawno to dla ciebie 3 lata, gdzie w miedzyczasie Gomez doznał jednej z najgorszych kontuzji jaką moze doznac piłkarz? To już nie jest ten sam Gomez, tak samo jak Keita po tych wszytskich kontuzjach nie jest tym samym Keitą który wymiatał w lipsku. Dodatkowo szansa na kolejną cięzka kontuzje u Gomeza jest bardzo duza i nawet zakladajac ze Joe jakims cudem wroci do formy to wszystko moze bardzo latwo sie posypac i skonczyc jak zawsze w szpitalu
Ja osobiście nie chciałbym sprzedaży Gomeza, ale jeśli te 30 mln funtów od Aston Villi okazałyby się prawdą, to zaczynam mieć mętlik w głowie. Jak za Gomeza, to jest naprawdę spora kwota i jestem przekonany, że klub przynajmniej powinien się nad nią pochylić i zastanowić. Dla porównania, wg Transfermarkt Sadio Mane odszedł do Bayernu za 32 mln EURO, a tu mówimy przecież o 30 mln FUNTÓW i to za zdecydowanie mniej znaczącego dla nas zawodnika, niż Mane. Oczywiście mam świadomość, że w przypadku Mane podziałał, przede wszystkim, rok do końca kontraktu, ale mimo wszystko 30 mln funtów za Gomeza to mógłby być naprawdę ciekawy deal. Co prawda Nat Phillips jest gorszy od Joe Gomeza, no i mniej uniwersalny, bo przypisany wyłącznie do środka defensywy, ale przecież i tak byłby dopiero czwartym wyborem, a jako backup dla TAA mamy już Calvina Ramsay’a. Kto wie, być może te 30 mln funtów byłoby kołem zamachowym do sprowadzenia pomocnika i to jeszcze tego lata. To są tylko moje luźne przemyślenia, ale jestem pewien, że Ward i spółka dobrze poukładają te “klocki” ![]()
Nie chce nic pisać, ale chyba taki wariant był już przerabiany. I raczej nikt nie ma z nim zbyt dobrych wspomnień
4 ŚO na dobrym poziomie to minimum. To pokazały sezony 19/20 City i 20/21 LFC.
@Anthermil To prawda, dlatego napisałem, że nie chciałbym sprzedaży Gomeza. Pytanie tylko, co jest dla nas ważniejsze… Jeśli klub planowałby przeznaczenie kwoty z Gomeza na dołożenie jej do kupna konkretnego pomocnika, to być może miałoby to sens przy założeniu, że w obwodzie zostaje jeszcze Nat Phillips. Oczywiście idealną opcją byłoby pozostawienie Gomeza i kupno pomocnika, ale wiadomo jak działa Liverpool. U nas ciężko jest “zjeść ciastko i mieć ciastko” ![]()
Panowie Joe gra o podwyżkę, agent celowo wypuszcza takie newsy w świat po przez różne media
Sprzedać Gomeza i Oxa, kupić solidnego śp i możemy walczyć z City o mistrza. Jeśli jego agent faktycznie gra o podwyżkę, to tym bardziej sprzedać. Nat jest dwa razy lepszy od niego i tylko głupi albo nie oglądający sezonu 2020/21 tego nie przyzna.
Chyba na głowę upadłeś mówiąc,że Nat jest lepszy od Gomeza ![]()
Wymiana Firmino za Rabiota? Obu zawodnikom kończą się za rok kontrakty. Info podaje calciomerato.com. Ze względu na jego toksyczną matkę,to niebezpieczne.
weekendowa plotka. Można zapomnieć.
Rabiot jest absolutnie beznadziejny. W dodatku ma wybujałe ego i wysokie wymagania płacowe.
Juve chce wywieźć Rabiota na taczce, a żeby tego dokonać musi się użerać z jego matką, która jest jego agentką. Powodzenia. Poza tym Francuz zabiłby się zeskakując z poziomu swojego ego na poziom realnego wkładu w grę drużyny.
To jakiś nowy tytuł horroru? Kiedy będzie w kinach?
Za darmo bym go nie chciał.
kogo by tam nie chcieli, to nie ma szans na taką wymianę. Rabiot jest, za przeproszeniem, jebnięty w głowę.
Przedłużenie kontraktu z Salahem rozwiązało jeden z najtrudniejszych dylematów. Gdyby do tego nie doszło to można było by zapomnieć o Bellinghamie. W tym momencie sygnał jest dość jasny. W następne lato uderzamy po jednego z najbardziej utalentowanych pomocników młodego pokolenia.
To chyba mój drugi post, mimo tego, ze czytam forum i tematy od wielu lat.
Zastanawiam się skąd większość tutaj się urwała i czy w ogóle maja pojęcie o piłce, a przede wszystkim o LFC.
Nie przyjdzie tutaj żaden idiota czyli skończcie pisać o Dembele czy Rabiotach. Klopp wyraźnie już to pokazał z Sakho na początku swojej przygody z Liverpoolem.
Moim zdaniem jeśli nie odejdzie Ox lub Keita, a na to się nie zanosi to klub nie kupi pomocnika, bo mamy ich za dużo. Jest Elliot i jest Carvalho w którym Jurgen pokłada duże nadzieje. Hendo będzie grał, podobnie jak Thiago i Fabinho. W obwodzie Keita, Jones, Carvalho i Elliot, a jest przecież jeszcze Firmino który może być tam upychany.
Za rok Bellingham może zawita, a jak nie to ktoś inny, ale nie w tym sezonie.
Klub już nieraz mówił, ze koniec transferów, a na koniec okienka kupował. Wtedy jednak była większa potrzeba. Teraz myśle, ze okno mamy zamknięte.
co Wy wszyscy macie z tym obwodem, juz chyba 5x czytam w ten wikend, a dopiero co niedawno ktos o tym pisal.
![]()
Bo w odwodzie mamy obwód co tak mąci w głowie innym klubom, że z nami przegrywają ![]()
![]()
Fajny artykuł Pearca wyszedł z rana dla „The Athletic”:
NOWOŚĆ: Liverpool z pewnością będzie w rozmowie o Jude Bellingham i pomaga to, że ma dobre relacje z kapitanem Jordanem Hendersonem z czasów spędzonych razem z Anglią. Nie sądzę, aby opłata [ € 120 milionów] odstraszyła Liverpool, gdy mówisz o graczu, który może być w centrum ich pomocy przez dekadę. Jednak żądania płacowe mogą być potencjalną przeszkodą”.
Przy otwartym oknie przez kolejne dwa miesiące nie sądzę, aby ktokolwiek mógł z całą pewnością powiedzieć, że nie będzie więcej wpływów.
James Pearce