Ale nikt nie pisze o formie w jakiej przyjdzie i to nadal rozważanie i spekulacja, nie bierzemy nic za pewnik a w każdym razie zaklepać tego lata, z pozostaniem na rok w Dortmundzie to również satysfakcjonujaca opcja. Akurat odejdzie za 12 miesięcy Ox czy Milner, zrobi się miejsce i zwolnią tygodniówki. Może być tak ze nikt poważny tego nie potwierdzi a deal będzie dogadany i dowiemy się dopiero za jakiś czas o tej transakcji. To powtarzam plotka, z ciekawego źródła ale gwarancji nadal nie posiadamy
Przecież gościu nie jest wiarygodny ![]()
Info o Salahu podawał 3 minuty po Romano, o Saul Niguez i Danjuma pisał że już są zaklepani. Nie nakrecajcie się, Jude nie przyjdzie w to okienko
Polecam dobrze prześledzić jego posty, ja teraz się cofnąłem do Salaha i już w czwartek pisał o przedłużeniu umowy. Danjumy pisał ze biliśmy blisko ale wybraliśmy finalnie Diaza
I oczywiście to nie znaczy ze z Jude ma racje, to na te chwile zwyczajna plotka z ciekawego źródła, nie mylmy z Tier 1
On często pisał o porozumieniu z Salahem, ja pamiętam takie tweety od grudnia.
IMO racjonalnie dla BVB byłoby sprzedać Jude tego lata. To jest ważny piłkarz, ale nie jakiś absolutnie kluczowy jak Haaland. Mogą szybko znaleźć zastępstwo. Powiedziałbym nawet, że gdyby go sprzedali za 100+ mln i za tą kasę kupili 2-3 piłkarzy o dobrym statusie to zwiększyliby swoją szansę na mistrzostwo. Za rok cena za niego raczej nie wzrośnie, może tylko spaść jeżeli będzie miał gorszy sezon lub złapie kontuzję. Nie warto ryzykować skoro i tak mają go wkrótce sprzedać. Przynajmniej ja tak to widzę.
Pewny siebie, czas go zweryfikuje…
Akurat Grizzowi można dużo bardziej ufać wiec podłączę jego świeży post. Najważniejsze że sam zainteresowany chce do nas, tak jak pisałem pare dni temu, poukładany chłopak który ma plan na karierę i nie zamierza wymuszać transferu, respect!
Niedziela.
A nawet jeśli to następne 6 okienek będzie bardzo biednych i nudnych.
Ten chłop Ivan jest totalnie odklejony.
Chłop widzi jakieś zainteresowanie, pojawiające się na socialach i wrzuca potem takie shit posty, licząc na przyrost obserwujących.
Pamiętam jak rok temu pisał, że Salah już podpisał nowy kontrakt i to kwestia godzin, jeśli chodzi o potwierdzenie.
Nic co pisał od tamtego czasu się nie sprawdza, a część tweetów usuwa.
A oni przypadkiem nie grali razem w młodzieżowych reprezentacjach Anglii i nie znali się od dawna? ![]()
Ja nie wierzę w żadne doniesienia pojawiające się w niedzielę, a szczególnie takie. Zwykłe polowanie na odsłony imho.
Każdy ma swoje zdanie, ja już pisałem dawno, tego lub następnego lata Jude Bellingham trafi do Liverpoolu. Stawiam na transfer tego lata z pozostaniem jeszcze na rok w BVB
@poprzerwie2 uważam podobnie. Jeśli Liverpool faktycznie postawił sobie Jude’a Bellinghama za cel numer 1 do wzmocnienia środka pomocy, a wszystko na to wskazuje, że tak jest, to nie będzie czekał z finalizacją transferu do letniego okienka w 2023 roku. Uważam, że Bellingham przyjdzie albo w tym okienku, albo sfinalizują go w tym, a przyjdzie w lipcu 2023 (wzorem Keity). W słowa Pearce’ów i innych “ananasów” nawet tych zakwalifikowanych jako tier1, po prostu nie wierzę, bo już nieraz wyglądało to tak, że i oni się mylili albo o niczym nie wiedzieli. Poza tym, my w przeciwieństwie do innych angielskich klubów, wydawaliśmy w ostatnich latach na transfery zdecydowanie mniej i to pomimo wielu sukcesów. Pieniądze w klubie są, dlatego wszystko zależy od Liverpoolu. Ja uważam, że klub nie będzie czekał rok z finalizacją, nawet jeśli chłopak się kumpluje z Hendersonem, bo to zbyt duże ryzyko. My też nie wiemy jaką będziemy mieć pozycję negocjacyjną za rok, dlatego klub powinien kuć żelazo, póki gorące. Być może się mylę, ale to jest moja opinia, do której mam prawo. Inni mogą twierdzić inaczej.
To jest nas nas już dwóch, mam prawie ze identyczne zdanie prócz jeszcze kilka argumentów był dołożył od siebie dlaczego Liverpool a nie np Real Madryt ale już to robiłem, pozdro i bądź pewien ze się go doczekamy jeżeli nie wydarzy się coś naprawdę niespodziewanego, coś jak przy transferze Fekira czy Wernera
Pomijając realność tych doniesień - uważacie 19 letniego Bellinghama za zbawcę środka pola a ignorujcie jego rówieśnika i posiadacza podobnego talentu tylko że mniej ogranego?
Dokładnie, myślę że w tym sezonie postawią na ogranie eliota i Fabio w środku pola, jeśli już kogoś w tym oknie sprowadzić to bardziej doświadczonego zawodnika który da trochę spokoju
A niby w którym miejscu ignoruję Fabio Carvalho? Otóż w żadnym. Nawet w jednym z moich ostatnich postów napisałem, że potrafię sobie wyobrazić w nadchodzącym sezonie środek pola z udziałem Fabio Carvalho ![]()
A co do Bellinghama, nie jest istotne co my uważamy. Jak widać z medialnych doniesień, to klub ustawił go sobie jako priorytet, więc coś w nim musi widzieć. Czy będzie zbawcą środka pola? Być może nie od razu, czyli jak to u Kloppa… powolutku wprowadzamy, rotujemy, przyzwyczajamy do stylu gry i sukcesywnie zwiększamy znaczenie w drużynie. Klopp zapewne widzi w nim dobrą “glinę” do ulepienia, ale oczywiście i tak boisko wszystko zweryfikuje.
Jedno pytanko, z ręką na sercu proszę napisz ile spotkań Jude w BVB widziałeś. Bo ja kilka od Bundesligi po CL i ten chłopak wygląda jak stary wyjadacz, dla mnie to Mbappe drugiej linii, w defensywie bdb, w ofensywie również, warunki fizyczne, strzał z dystansu, przegląd pola, bajeczna technika i utrzymanie się przy piłce, taka 8 jakiej naprawdę dawno nie widziałem
Również szczerze Ci odpowiem: żadnego, DLATEGO pytam. Skoro tak twierdzisz to musi być coś na rzeczy.
Może ktoś podrzucić linka z FPLa gdzie można sobie podejrzeć transfery wszystkich klubów PL? (ktoś gdzies to niedawno wrzucał, ale nie mogę znaleźć)
Bardzo dziękuję @gagarin.