Rozważania transferowe (dyskusja)

Z tym Asensio to bzdury. Gość jest zbyt wolny na skrzydło, a pomoc mamy dobrze obsadzoną. Oczywiście jeszcze jeden klasowy pomocnik, który wygryzłby Hendersona przydałby się, ale Asensio kimś takim nie jest.

Będą z Oxem walczyć na gole klaty. A Klopp będzie sekundantem.
Nawet mają podobne atuty. Jeden i drugi mocno strzela z dystansu. Oraz wady, obaj są podatni na kontuzje.

Oby źródło szport było słabe bo za cholerę nie chciałbym Asensio w Liverpoolu

Zainteresowanie Asensio można byłoby od biedy zrozumieć przed przedłużeniem umowy Salaha (chociaż wg mnie za słaby na LFC), teraz to chyba plotka na sezon ogórkowy.

Cena pomiędzy 21,5-26 mln funtów, chłopina obniży wymagania finansowe na rzecz przekonywującego projektu, oczekuje jednak regularnej gry.

Dla mnie jest zbyt mało energiczny jak na Premier League. To typ utalentowanego leniuszka.

Kilka lat temu to byłby ciekawy transfer. Ale teraz? Chociaż Jürgen lubi pracować z zawodnikami, którym kariera wyszła nieadekwatnie do potencjału i wykrzesać z nich to, co najlepsze. Oczywiście nikt mu nie zagwarantuje choćby tyle samo minut co miał w Realu na pozycji Salaha. Przecież nie wejdzie nawet na ogony w większości spotkań. Jedyny sens miałoby sprowadzenie go z myślą o pomocy, gdzie moim zdaniem powinna być jego docelowa pozycja. Tu mógłby załapać więcej minut i bardziej się przydać, ale też musiałby się dłużej wdrażać w taktykę i grać bardziej defensywnie. Ja jestem bardzo sceptyczny wobec tego transferu.

1 polubienie

Neco Williams jedną nogą w Nottingham Forest wedlug Romano. 17 milionów funtów z dodatkami. Pozostały do ustalenia warunki kontraktu między zawodnikiem a klubem.

Strasznie dużo jak na tego zawodnika XD nie żeby mi to przeszkadzało, ale kurde faja kompletnie bym nie powiedział, że jest tyle wart

4 polubienia

Chłopak jest naprawdę świetny technicznie, jako wysunięty środkowy mógłby się sprawdzić. Tylko pytanie, czy by mu się chciało dać z siebie wszystko. Ogólnie wydaje mi się, że gorszy od Keity by nie był.

1 polubienie

Skoro nie sprzedaliśmy Oxa to nie wydaje się realne sprowadzenie Asensio.
Patrząc na nasz skład - na prawym skrzydle nie pogra, bo jest Mo i ewentualnie jako rotacja Elliot, na ofensywnym pomocniku raczej też, bo są Elliot, Ox, Carvalho, Firmino.
Chyba, że Klopp chciałby go jako zmiennik Salaha, ale wówczas Asensio zamieniłby ławkę w Realu na jeszcze głębszą ławkę w Liverpoolu.
Mo i niezależnie od pozycji musiałby włączać w każdym meczu motorek w d… u nas inaczej się nie da.

Taka refleksja mnie naszła, czemu my nie weźmiemy takiego Di Marii za free choćby na dwa lata? W niecałych 300 meczach miał udział przy ponad 200 bramkach.

A po co Ci potrzebny emeryt z bajońskimi zarobkami, który wcale nie jest piłkarskim game-changerem, a gościem, który chce sobie poodcinać kupony na koniec kariery.

2 polubienia

Nie tylko dlatego, że dzisiaj podpisał umowę z Juve :wink:

patrząc na wiek i niespecjalne liczby w lidze francuskiej, myśle że jest za słaby dla nas :stuck_out_tongue: Już nie wspominając o jego przygodzie z Manu, a zawodników co sie przewijali przez Manu to raczej nie kupujemy :smiley:

Owen w ManU nie przeszkadzał. Nie znaczy że my mamy tak samo postąpić ale…

Podobno Neco w Nottingham kwota 16mln funtów jesli faktycznie odszedl za takie pieniadze to czapki z glow dla naszego zarzadu.
Powodzenia Neco

Nie podobno, tylko oficjalnie. 17 milionów funtów i to odpowiednia cena za takiej jakości piłkarza.

So much talk at the moment seems to be centring on Jude Bellingham, and Liverpool’s apparent need for a new midfielder this summer.

So we asked Jurgen Klopp what he thought about it all.

On Bellingham: "He’s not on the market, so that’s the first problem with that player. Well, that’s the only problem with that player!”

On the midfield debate: “I don’t understand. I do not understand. People told me about this discussion, but the last thing that would have crossed my mind is that we have to do this.

“I know all these things, that we ‘don’t score enough goals from midfield’, this and that, but what do we want? This ‘Golden Cow’ that is producing absolutely everything, milk as well!

“We can go through it. Where do you want to start?

“So, Fabinho, Henderson, Thiago, Milner, Keita, Curtis Jones, Harvey Elliott, Fabio Carvalho, Oxlade-Chamberlain. Now you tell me what kind of player are we missing? One who is offensive, 1.95m and arrives into the box to head balls in? OK, apart from that!

“We have three players in the squad who can easily play as a No.6 - Fabinho, of course, but Hendo and Milly played it fine.

“Creativity? If we bring in a player just for that, we immediately make it more difficult for Harvey, Curtis and Fabio.

“They can all play different positions as well of course, Curtis can play a line higher and Harvey and Fabio can play there too. Fine. We can play a different system as well, where we might only need two midfielders, but then all these guys can play as a No.10 in the new system.

“So where is the need for a midfielder? I wait for the day when somebody comes to me and tells me why, exactly.”

2 polubienia

Ja wiem, że Klopp zawsze publicznie wspiera swoich piłkarzy i nigdy nie mówi, że kupiłby kogoś bo ma braki w kadrze. Naszym problemem nie jest ilość pomocników tylko ich jakość. Milner jest już wiekowy, karierę AOC zniszczyły kontuzje, Keita albo szuka formy albo leczy kontuzje. Jones gra mocno w kratkę, jego rozwój trochę się wstrzymał. No i Thiago - zdrowy jest nieoceniony ale wszyscy wiemy, że jest bardzo podatny na urazy.