Najwyraźniej przeceniamy umiejętności Kellehera, skoro wybiera się do ligowego średniaka. Chyba każdy spodziewał się większego klubu przy takim deficycie dobrych bramkarzy na rynku. Może dobry sezon albo dwa udowodnią jego wartość i jeszcze trafi do ekipy walczącej o puchary.
Edum jak , wyjaśni się przyszłość Wirtza, w najbliższych dniach na plus dla Liverpoolu, to masz flache
Racja, do United by się przydał
Wcale nie jest powiedziane że po sezonie z Brentford nie pójdzie do jakiegoś klubu z top 6. Musi wpierw zagrać jeden pełny sezon od początku do końca i wtedy się wypromuje gdzieś wyżej. Ciężko zaufać zawodnikowi który jest numerem 2 w swoim klubie.
Do Newcastle United owszem, bo Pope to nie jest jakiś wybitny fachowiec. Tak jak piszesz, dobry sezon w mniejszym klubie może mu otworzyć kolejne drzwi w karierze.
Mam nadzieje żę zostanie jeszcze na sezon.
Przydałby się jak Salah poleci na PNA,
Tylko nie wiem czy jest sens. Przecież on nie dostaje szans nawet w mniej wymagających meczach.
chiesa to flop i powinien zostac sprzedany za tyle za ile go kupiono ale nie wiem czy bedzie ktos z wloch kto go kupi bo raczej nie pojdzie do anglii. napewno warto go wytransferowac bo zarabia tutaj ponad sto tysiecy funtow na tydzien.
To ciekawa analiza – i całkiem realistyczna, jeśli patrzeć na logikę działania klubów topowych. Sprzedaż Diaza jako źródło finansowania Wirtza – sensowny ruch z perspektywy finansowej. Diaz ma rynkową wartość, która może wynieść 60–70 mln euro (lub więcej, jeśli pojawią się mocni gracze z Hiszpanii). Jeśli Liverpool zdecyduje się go sprzedać, to logiczne, że te środki byłyby przeznaczone na topowy zakup – a Wirtz to gracz, którego wartość może przekraczać 100 mln. Przesunięcie Gakpo na lewe skrzydło* – naturalny kierunek. Już pokazywał, że potrafi grać jako lewoskrzydłowy, szczególnie w systemie 4-3-3, a przy nowym trenerze (Slot) mogą się pojawić inne warianty ustawień, np. 4-2-3-1, gdzie Gakpo gra jako „lewy napastnik” lub „10” w zależności od fazy gry. Porównanie z transferem van Dijka – bardzo trafne. Klopp i spółka często działali z wyprzedzeniem, a sprzedaż Coutinho była jakby formalnością po „zaklepaniu” Virgila. Tu może być podobnie – najpierw porozumienie z graczem (np. Wirtzem), potem ruchy wychodzące. Ten scenariusz ma ręce i nogi, ale realizacja będzie piekielnie trudna – zarówno ze względu na cenę, jak i konkurencję. Jeśli Diaz odejdzie i Liverpool zdecyduje się na jedną wielką inwestycję – Wirtz
Myślałem, że Kelleher pojdzie do Chelsea, pojawiały się takie sugestie. Albo do AV, skoro Martinez podobno ma odejść.
Brentford to niezły kierunek, klub poukładany, jeśli Caju faktycznie jest top bramkarzem to się stamtąd przebije do lepszego klubu.
Kolejna stacja Kellehera to Norwich City albo Swansea.
Hughes musi mieć jakieś papiery na dyrektora sportowego Brentfordu, bo niemożliwe ich tak ruchać na trzecim już transferze.
Lol. Ludzie pisze że 10 ekipa premier league to słaba ekipa dla bramkarza który b całkiem solidnym ale wiecznym rezerwowym. Myślę że trochę pokory bo Brentford jest bardzo mocne
Ja myślę że nasze transfery schodzą dlatego tak długo że Liverpool jest pewny że nic się tu nie wystąpi gdyż sam wirtz uświadomił leve że chce do nas. Dla Leverkusen też jest to na rękę bo lepiej do lfc niż do Monachium. Myślę że my poprostu dogadujemy najbardziej komfortowe warunki finansowe jakie dla nas mogą być. Dodatkowo może też być tam tmt oddania/sprzedania jakiś naszych graczy. Także zgadzam się że dopóki coś nie jest podpisane to nie ma pewności, ale przestrzegam też przed sianiem paniki
Dobry deal, u nas i tak nie pogra, poza ewentualnie paroma meczami w Carabao czy FACUP, a w Sunderlandzie może by trochę meczów w PL złapał.
Dla niego może lepiej byłby sezon w jakimś średniaku Championship, tu i tak niewiele pogra
INFO: Rozmowy między Bayerem Leverkusen a Liverpool FC trwają. Nadal nie ma jednak porozumienia w sprawie transferu czołowej gwiazdy Floriana Wirtza (22) do The Reds. Oczekiwania klubów są nadal rozbieżne. W niedzielny poranek mało prawdopodobne jest zawarcie umowy przed rozpoczęciem finałowego turnieju Ligi Narodów.
Info od Bilda.
Mój komentarz? Jeszcze chwilkę, jeszcze troszeczkę, jeszcze takie małe szczególiki. A niby klub twierdził, że ma tyle ile chce Leverkusen, że wyłoży tyle ile trzeba, a oni znowu na drobne się rozmieniają i to wygląda trochę jak walka ze ścianą. Bayer powiedzial ile żąda, a nasi walczą o rabat jak wujek Wiesiek na targu z lokalnym handlarzem.
Nigdy nie masz pewności czy nagle nie wejdzie to gry drugi gracz, bo każdy ma swoją cierpliwość i Leverkusen także.
Myślę że właściciele w tym okienku są w stanie wyłożyć spore pieniądze. Ale znaczną ich część chcą odzyskać ze sprzedaży. Pewnie najpierw kupimy zawodników a potem będziemy sprzedawać. Darwina sprzedamy na pewno. A jeśli za Diaza dostaniemy dobrą ofertę to też go sprzedamy. Potrzebujemy środkowego napastnika a Diaz na tej pozycji się nie sprawdza