Nieważne gdzie pójdzie kelleher , ważne tylko żeby nie grał meczy życia przeciwko nam
Trochę mało, miało być 20-25 milionów funtów. Ale dobra, niech już idzie i się dołoży do Wirtza bo może na to czekali.
Mozliwe ze dogadalismy sie z Bayerem. My spuszczamy cene za Kellehera, Fleken idzie taniej do Bayeru a oni nam spuszczają cene z Wirtza.
A no, gdyby nie miał roku do końca kontraktu to byśmy mogli więcej wyciągnąć. Lata zaniedbań z umowami swoje robią teraz.
Ale co ma Kelleher do Leverkusen?
Bramkarz Brentford idzie do Bayeru a na jego miejsce przychodzi Kelleher
Tak, ale to są dwie oddzielne umowy i nie są od siebie zależne.
Nikt z nas nie jest i dziennikarze również w środku negocjacji. Tak na dobrą sprawę tam może być już tmt dogadany i tylko kwestia np w jakich ratach, albo kto do nich i za ile. Również może być zły scenariusz gdzie nasi się targują o kilka milinów, a Leverkusen traci cierpliwość. Tylko to mało w mojej ocenie prawdopodobne bo okienko się właściwie dziś zaczęło więc ciężko o naleganie na pośpiech. Dodatkowo daliśmy im już zarobić 30m więc przyszłość wirtz nie blokuje im żadnych ruchów. Dodatkowo oni sami wiedzą czy można już wydawać pieniądze z wirtza bo transakcja jest na wykończeniu czy wręcz przeciwnie.
Co do wmieszania się innych klubów to są takie 4 które teoretycznie mógłby nam zagrozić. City największy rywal. Barcelona? Za biedna i w środku ma mega tłok. Real ma na jego pozycji Juda lub w systemie xabieog vini, mbappe, rodyrygo, Diaz, guler. No nie ma tam miejsca. No i PSG Jednak tam też wydaje się że na tej pozycji nie ma potrzeby wzmocnienia.
Ciekawe, bo rok temu Nottingham zaproponowało kupno i oferta była śmieszna, więc długość kontraktu nie ma nic do rzeczy. 18 milionów to uczciwa cena za bramkarza, który nie gra pierwszej roli.
No i skoro byla śmieszna to po prostu został z nami, bo odrzuciliśmy tę ofertę. W te okienko już odrzucać nie bardzo mogliśmy… jedynie poczekać jeszcze.
Dodatkowo Kicker podaje, że druga oferta za Wirtza została odrzucona przez Leverkusen. Ciekawe jak to się skończy, bo wygląda na to, że będziemy musieli dać te 150mln euro.
Istnieje opcja, że właczymy kogoś w ten deal. Ale płacić 130mln plus Elliott albo inny? Nie róbmy już jaj. Ciekawe, że nic nie możemy utargować z Leverkusen mającym chyba świadomość, że może za chwilę wylądować w Monachium.
Myślę, że rozchodzi się o dodatki i stąd Leverkusen odrzucił.
Nie no umówmy się, kokosów byśmy na nim nie zbili, ani nie jest to super talent 20 letni, ani nie ma zbyt długiego kontraktu. Był bardzo solidny, naprawdę bardzo dobry pod nieobecność Aliego, ale biorąc pod uwagę, że przychodzi Marma to nie ma sensu go trzymać na 3 pozycji, lepiej sprzedać za te ok. 20 milionów euro i dołożyć do innego zawodnika niż miałby się kisić. Klub myśli ekonomicznie i dobrze.
Nie damy, ruszymy po alternatywy. Nie ma sensu wydawać na Niemca 150 mln
To się skompromitujemy jeśli ten Deal upadnie Ale wierzę żę nie i damy nawet te 150
Ja to widze tak. W swiat poszlo ze kupujemy Wirtza, ze zawodnik Nas wybral a reszta odpuściła. Wyciagna z nas kazdego euro bo dobrze wiedza ze jesli transfer upadnie to poraz kolejny w swiat pojdzie ze jestesmy nieudolni, nie konkretni i nie warto do nas przychodzic bo to sie nie zmieni. Pierwsza oferte zawsze sie odrzuca. Druga jesli sie odrzuca to jest sie pewnym ze wroca z kolejna. I dokladnie tak robia. Wyciagna 150 mln euro i czuje sie na bardzo slabych warunkach koniec koncow. Ale pewnie niemiec przyjdzie i nie bedzie na reszte naszych ruchow na rynku. Z 100 mln zrobi sie 150 czyli extra Kerkez np.
Ten deal o Wirtza to już nie jest walka o zajebistego zawodnika nie… To już sprawa wizerunkowa i prestiżowa. Jak ją przegramy to będzie porażka całkowita i pokazanie tego, że ten klub nie jest w stanie przebić pewnej ściany, która klasyfikuje tych największych. Czas pokazać że nie jesteśmy tymi do “ogrywania”.
Ja tego tak nie widzę. Leverkusen gra z nami twardo, ale my też możemy. Wiedzą, że chce do nas, ale równie dobrze jak wróci Bayern to tam też pójdzie. Więc Leverkusen może stracić dużo więcej. Bo wirtza na rzecz bayernu i pewnie już takiej kwoty transferowej też nie dostaną. Zobaczymy. Póki co to Kicker tylko pisze, zobaczymy co będzie dalej.
A nie przepłacać też trzeba umieć. Może na 140 stanie?
@Czerwoniak, mam nadzieję, że to nie będzie 130mln plus ktoś od nas…
@lfc257 No nie wiem. Na szybko Van Dijk, Suarez, Mo. Jedni z najlepszych przychodzili do nas po dość długich sagach. Więc trochę nie trafiona teza z Twojej strony.
Właśnie ta saga z Wirtzem trochę przypomina mi sytuację z Salahem. Niby ciągle blisko było, a jednak nie do końca. Teraz będzie podobnie
Leverkusen chce włączyć w transakcję Eliotta lub Quansaha. Plettenberg.
Mam nadzieję że to się szybko skończy. Sagi transferowe zazwyczaj kończyły się naszą porażką. Jeśli teraz wszyscy już wiedzą że Wirtz ma do nas trafić, warunki kontaktu są ustalone a my się dogadamy się z Bayerem - to będzie kompromitacja. Zazwyczaj robiliśmy transfery po cichu, teraz ten rozgłos tylko przeszkadza. Leverkusen wie że jesteśmy pod ścianą i nie możemy się wycofać więc będą nas doić
Zaraz Leverkusen będzie też pod ścianą, bo zamiast 130mln dostaną połowę za rok albo 0 za 2 lata jak już odejdzie do Madrytu.