Rozważania transferowe (dyskusja)

Al-Hilal nie dało jednak za wygraną i jeszcze podniosą swoją formalną propozycję dla Victora Osimhena . W efekcie uzyskała od niego „zielone światło” na realizację hitowego transferu. [Gianluca Di Marzio] - kierunek dla Darwina chyba sie zamyka.

Mnie bardziej martwi, że 9 nie będzie żadnej na rynku zaraz.

https://x.com/ThatRexGuy/status/1929601440609161504

Ekitike jest idealny dla nas, ale teraz negocjujemy każdego centa za Wirtza. Zaraz będzie pozamiatane. Do Chelsea nie pasuje w ogóle, ale tam to nikomu nie przeszkadza, bo nie mają mózgów. Byleby tylko nakupować.

Nawet te same sztuczki co z Caicedo już lecą. Źle to wygląda.

Ale kupowanie takiego napastnika za 100m to blad. Sam jestem jego zwolennikiem, ale cena jest skandaliczna. To nie jest zawdonik który już przychodzi i gra u nas wszystko i jest napastnikiem super. On potrzebował by trochę czasu na aklimatyzację i rozwoj jak Isak w Newcastle. Za te pieniądze wolałbym spróbować wziasc cherkiego i cały rok tam diazem z jota przegrać. Za rok spróbować ściągnąć kolejna 9. PSG jakoś bez napastnika ściągnęli wszystkie dzbanki.

Oczywiście chciałbym ekitike u nas, ale absolutnie nie za taką kasę. Można też spróbować przechwycić Davida, a za rok sprzedać jotę z Davida zrobić rezerwowego i ruszyć po isak/Alvarez lub kogoś kto się objawi

4 polubienia

Według mnie to naszym głównym celem na 9 pozostaje Isak i pewnie po niego ruszymy jak posprzedajemy zawodników jeszcze nawet w tym okienku. Będziemy o niego walczyć jak o Virgila swego czasu. Stąd może wynikać nasza mniejsza aktywność w poszukiwaniu dziewiątki.

Isak zostaje w Newcastle… Być może zmienimy ustawienie i będziemy grać bez klasycznego napastnika.

1 polubienie

Na rynku nadal są opcje. Z tej czwórki poszedł bym po Ekitike. Sesko to kawał kloca, Osimhen nie ma mózgu, a Gyo może być reinkarnacją Nuneza. Równie dobrze możemy pograć sezon bez napastnika, jak ten zakończony i w przyszłe okienko poszukać strzelca. Też nie wiemy jak chce grać Slot.

Tak wiem że zostaje , ale patrząc po działaniu w sprawie Wirtza to widać, ze duże kwoty nas nie przerażają i po wyprzedaży pod koniec okienka możemy Newcastle znowu przetestować. A jak się nie uda to tak jak mówisz możemy grać bez klasowej 9 i próbować Isaka ściągnąć w kolejnych okienkach. Ciekawe czy uda mu się utrzymać formę w przyszłym sezonie.

Serio? Diaz podstarzały ma być sprzedany za 85. Nunez który jest totalnym flopem i NIGDY już nic z niego nie będzie, też kosmiczna cena. Quansah 50? Kerkez 45?

To ten Rikitiki z giga talentem, w takim wieku, jest lekko 100 baniek warty. Lekko. Mówimy tu o rynku środkowych napastników. A na rynku jest prawo popytu i podaży. Mamy deficyt 9 gigantyczny i to winduje cenę. Bo ich nie ma…

Rozważasz scenariusz, że to są normalne ceny, a Ty z realiami do 2025 roku nie dojechałeś?

Takie zero jak Gyokeres idzie w wieku 27 lat za 70 mln. To jest dopiero patologia. Dobrze, że zmieni klub, to przynajmniej ludzie przestaną w końcu o nim pisać tu. Wiadomo że na 100% by tu nie trafił.

Syndrom księgowych FSG jest jednak mocny na forum.

1 polubienie

Mam podobne przemyślenia że aktualnie nie ma napastnika, który może byc dostępny i wart swojej ceny. Ekitkie jest ok ale cena to próba wyłudzenia kasy. Max 60 mln za niego. Tak naprawdę dwa przyzwoite sezony. Patrząc na niego można wysnuć ze my chcemy mobilnego dobrze panującego nad pilka pilkarza. Gość oprócz bramek ma robić miejsce i umieć tworzyć okazję. Czy my naprawdę potrzebujemy napastnika? Ostatni napastnik w tym klubie to sturrige? Suarez? Potem klasyczni naparstnicy nas zawodzili. Byl jeszcze krótki epizod Origiego. Powtórzmy manewr z Firmino. W atalancie gra de ketelaere. Chłop ma warunki grywał w napadzie i może pełnić rolę człowieka który będzie przyjmował piłkę i robił miejsce na wchodzących z drugiej linii.

1 polubienie

Wyjaśnij swój tok myślenia, który doprowadził Cie do nazwania Gyokeresa zerem.

Ja już któryś raz tez widzę sugestię, że 27 lat to stary.
Stary człowiek i morze xD
Jeszcze ze dwa lata i inflacja wiekowa przekroczy tą cenową. 25 to bedzie już końcówka kariery.

A te tańsze transfery to wiadomo, nie realia cen 2025, tylko “promocje” Do tezy by średnio pasowały

1 polubienie

Kurde tyle lat już mamy moneyball, a Wy dalej nic z tego nie rozumiecie. W sumie wstyd trochę.

Więc wytłumaczę. Po to kupujemy graczy w wieku lat 22-23, żebyśmy mieli ich na dekadę i ewentualnie sprzedali ich za dobre pieniądze gdy dobiją do 28 lat. Gdybyśmy byli tak bezmyślnym klubem jak Barcelona i dawali gigantyczne pieniądze za 30 latków, to już dawno byśmy popłynęli. Dlatego dobrze, że zarządza klubem FSG, a nie forum.

Nie kupimy gracza 27 letniego. Bo nie i już. Taka jest polityka klubu. I nie wyjeżdżać z Endo bo to żałosne. Ani z graczami za bezcen typu Chiesa czy Thiago. Bo tu oszacowano że będzie można ich później pogonić z zyskiem, lub nic nie stracić.

A tam. Ne będę się wysilał. Włączysz sobie w przyszłym sezonie mecze MU to sam zobaczysz.

Za 60 mln to sobie możesz kupić środkowego obrońcę w 2025 roku, albo innego gracza, których jest pełno na tych pozycjach. Ale nie 9.

Aaa okej panie oświecony, ja myślałem że rozmawiamy o cenach piłkarzy na rynku a nie o tym kogo my kupujemy i dlaczego. Ale może nie potrafię czytać

1 polubienie

Nie potrafisz czytać.

Dawać jeszcze Alvareza i lecimy po pl i lm

3 polubienia

Czyli zgodnie z przewidywaniem - @scorpionlfc5 nie masz żadnych sensownych argumentów, a o myśleniu nie bylo mowy :wink:
Oglądałem mecze Szweda w tym sezonie i nie widzę argumentów do nazywania go zerem.

Jeśli nie pójdziemy po Ekitike to raczej zostaniemy z Diazem, względnie Jotą/Chiesą na ‘9’, nie ma sensownych opcji, poza Alvarezem i Isakiem, którzy raczej poza zasięgiem.

2 polubienia

1 polubienie

Jak nie będzie 9 to niech biega Pan Darwin jeszcze. Coś tam dla drużyny robi nieźle się zastawia. Jotę bym odpalil bo to już nie ten sam piłkarz i Wirtz tam zagra czy gakpo. Może za rok będzie lepszy czas na kupno 9. Jeśli do Arabii to i za rok za duży hajs Nunez pojdzie

Podobno Goncalo Ramos chce opuścić PSG tego lata. Jeżeli to prawda powinniśmy stać jako pierwsi w kolejce po niego, bo to aktualnie najlepszy stosunek ceny do jakości. PSG chce za niego 55 mln funtów.

Zamienił stryjek siekierkę na kijek.

1 polubienie