https://x.com/bayer04_en/status/1931351438828900379?t=lVw1fmOJTF2mtIUgDSCiyQ&s=19
No to już powoli możemy się szykować na słynne “here we go!” ![]()
A co z Maghnes Akliouche, nadawałby się do nas wg Pana i reszty forum ?
Jak myslicie, czy po ewentualnym kupnie Kerkeza i Wirtza idziemy dalej za ciosem, czy raczej troszkę stonujemy nasz entuzjazm, i skupimy się na sprzedaży zawodników jak np. Morton, Nunez czy Tsimikas? O ile dalej będziemy aktywni na rynku, no ale jeszcze do pełni kompletnej kadry pasuje sprowadzić ŚN i ŚO.
Wszystkie transfery chcemy zrobic zapewne przed okresem przygotowawczym. Po Frimpongu, Wirtzie i Kerkezie raczej bedziemy probowali zbierac srodki na kolejnych grajkow, ale obstawiam ze jeszcze beda z 3, moze 4 transfery do klubu. Wszystko bedzie uzaleznione od zebranej kasy.
Do początku zgrupowania został ponad miesiąc, więc jeśli dopniemy Kerkeza i Wirtza w przyszłym tygodniu to raczej nastawimy się na jakieś okazje na rynku i przede wszystkim sprzedaż.
Kluczowy będzie najbliższy tydzień, wyjaśni się (oby) oficjalnie temat Kerkez/Wirtz i ewentualnie sprzedaż Nuneza. Myślę, że od tego w głównej mierze będą zależały kolejne ruchy.
Kto by się nam jeszcze przydał i łysy będzie kombinował w ten sposób co widać po tym że pojechał starać się odwrócić Cherkiego na naszą stronę, to po sprzedaży Tsimikasa, Nuneza’ Kelehera, Mortona , Chiesy, Eliotta, Bajceticia, Doaka i może Joty pójdziemy po Napastnika (drugim będzie Diaz), skrzydłowego który będzie mógł zastępować MO i grać po lewej stronie (Akliouche ?), kupimy ŚO (może wypożyczymy Quansaha lub go sprzedamy, ja jestem za 1 opcją) i może pójdziemy po DM na podobnum poziomie co Graven a nie półśrodek za 3o mln który będzie grał ogony jak Endo, w innym wypadku lepiej zostawić Endo). Może też będzie z Macca się Szobo rotował, Wtedy Mc mógłby czasem grać na DM za Grvena, i każdy by miał swoje minuty na boisku. Raz wychodzimy Mac, Graven, Raz Szobo, Graven innym razem Szobo, Mac. Przed nimi Writz który również będzie mógł rotować z Szobo. W innym wypadku DM też może przyjdzie.
Ja mam duże wątpliwości czy znajdziemy kupca na Nuneza. A chcemy odzyskać większość kasy za niego.
Ciekawie wyszło, że 150 mln, które miało być ceną zaporową dla Bayernu, całkiem przypadkowo obowiązuje też Liverpool. Była mowa o 100 mln dla klubów z Premier League, a teraz okazuje się, że 100 mln to owszem, ale podstawy, a z bonusami jesteśmy już blisko zaporowej ceny dla Bayernu.
Tylko czekać aż Fabrizio wrzuci posta, że już zaraz, już za chwilkę Wirtz będzie oficjalnie dogadany, tak jak pisał to 1,5 tygodnia temu i kilka dni temu.
Jeśli bonusy odpowiadają liczbom zbliżonym do tych, które notował dotychczas w Bayerze, to i tak będzie się opłacało.
Ponoć Leverkusen odrzucili najnowszą ofertę od Liverpoolu, to się chyba nie skończy zbyt szybko…
Szczerze? Z jednej strony bardzo chce go w Liverpoolu a z drugiej chciałbym żeby wypełnił kontrakt i Leverkusen zostało z niczym. Dajemy im od cholery pieniędzy a ci nawet trochę nie chcą zjechać ze swoich oczekiwań.
134 mln euro to powinna być ostatnia oferta i koniec negocjacji jak nie przyjęli tej oferty. Super zawodnik, ale przypominam, że miał już jedną poważną kontuzje.
Powinniśmy odpuścić i za rok pójdzie za darmo do Bayernu
Liverpool chyba powinien pokazać jaja i odejść od stołu. Jak Leverkusen nas wydoi to raczej nie pomoże w negocjacjach z innymi klubami. Wirtz też powinien im tam docisnąć śrubę, bo chce do nas. Żeby niemiecka strona się przypadkiem nie przeliczyła i została z niczym.
Czy będzie się to opłacało zdefiniują sukcesy. Można strzelić 31 goli i mieć 17 asyst w sezonie i zakończyć go z niczym. Wtedy ciężko mówić, że coś się opłacało, gdy było rekordowym wydatkiem.
Oni mogą sobie na to pozwolić, bo są w sytuacji win-win. Albo dostaną kupę siana, albo będą mieć świetnego grajka na jeszcze jeden sezon.
Totalnie nie są w sytuacji win-win. No bo ok mają świetnego grajka ale jak wypełni kontrakt to nie zobaczą nawet 1 euro z tych 150 mln które sobie życzą. Wirtz jest młody może ich wziąć na przeczekanie.
My nie raz i nie dwa nie kupowaliśmy gwiazd i myślę że bez niego też będzie życie. Nie wiem natomiast czy Leverkusen może sobie pozwolić na odejście takiego zawodnika za darmo.
Odpuścić? Chcemy na nim oprzeć Liverpool Słota i mamy zrezygnować bo 140 to za dużo, a 134 może być? Bez jaj.
Z niewolnika nie ma pracownika. Wirtz może po prostu zagrać koszmarny sezon i tyle.