Wy Googleował osiągnięcia Arsenalu sprzed ostatnich pięciu lat. Przed wejściem do samolotu w ostatniej chwili zorientował się że skarpeta robi go w konia
Masz rację że nie ma pewności, ale cena powyżej 135m jest olbrzymia. Wytworzy to taka presję na flo że będzie cholernie ciężko jej sprostać.
Sam zawodnik wyśmienity nikt tego nie neguje, ale Leverkusen bardzo twardo negocjuje jeśli wierzyć media
Widzę, że intensywnie są tutaj rozważane opcje na 9tkę i zgadzam się z osobami, które nie widzą na rynku dobrych opcji.
- Ekitike - potężnie przepłacony
- Isak - nie do wyjęcia poniżej 150m
- Alvarez - najlepsza opcja, ale daleka od bycia realną
- Gyokeres - Darwin 2.0, tylko już po 27 urodzinach.
- Osimenh - chimeryczny
- Sesko - drewniak, drogi, nie pasuje
- Samu - też drewniak, nie pasuje
- Jackson - proszę…
- Pedro - potencjał na bycie niezłym zmiennikiem
- David - coś z nim jest nie tak, jak za darmo nikt go nie chce
- Boniface - przeciętniak
Wydaje mi się, że dobrą opcją by było przesunięcie Salaha do środka, a prawe skrzydło pokryje Frimpong z jakimś dobrym prawoskrzydłowym - łatwiej znaleźć kogoś sensownego niż na środek.
Naturalnym jest, żeby Mo wraz z utratą walorów szybkościowych zajął miejsce na środku tak jak to miało miejsce z Ronaldo czy Messim. Rozwiązuje nam to problem środkowego napastnika.
Dlatego dobrze będzie od razu ściągnąć napastnika top topów za równie absurdalne pieniądze. Coś jak Van Dijk i Alisson 100 lat temu. Presja rozłoży się na dwóch
a nasze w zeszłym roku też googlował?
Poczekać rok i zobaczymy jak rozwiną się zawodnicy tacy jak Mikautadze, Openda czy Biereth. Biorąc pod uwagę, że Diaz prawdopodobnie zostanie i może zagrać w roli 9 warto poczekać niż pchać się w drogie, i niepewne interesy. Jeżeli przyjdzie ten Wirtz to i tak będzie spore doładowanie.
A Openda nie jest w sumie już gotowym produktem? Ostatnie trzy lata miał całkiem fajne (no w tym roku trochę gorzej ale to w sumie jak cały RB Leipzig) plus ma już 25 lat na karku.
𝗡𝗘𝗪: Liverpool will make a final bid of £118M (€140M) for Florian Wirtz this week after Bayer Leverkusen rejected a bid of £113M (€134M),
.
Openda bardzo dobry zawodnik i w zasadzie rzeczywiście mógłby już pójść do dużego klubu. W tym sezonie raczej się to nie wydarzy, bo Lipsk jak odda Sesko do Arsenalu to nie będzie chciał się aż tak dać rozkupic. W przyszłym sezonie to co innego.
Btw ktoś tam wyżej dał propozycje Salaha na środku. W sumie to ciekawa propozycja, bo być może Frimpong nie prxychodzi tutaj grzać ławki. Szybko się zgodził na propozycje Liverpoolu.
Gakpo Salah Frimpong
Wirtz
Ale w zasadzie dalej mielibyśmy tylko jednego PO.
https://angielskieespresso.pl/post/163679/2025/06/09/here-we-go-manchester-city-podpisal-gwiazde-olympique-lyon/
HERE WE GO! Manchester City podpisuje Ryana Cherkiego!
Przy kwocie 250 tys dołozyć do 300 to nie dużo . Sam mialem podobny dylemat wiec jestem świadkiem ze jest ok. No chyba ze dołoźyc 250 tys do kwoty 300 jak się chciało kupić za 50 to faktycznie przesada. Ale przy Wirtzie to raczej chodziło ci o pierwsze porównanie. Podsumowując opłaca dołożyć biorą pod uwagę umiejętności wiek i potencjał na kolejną dekade + inflacja szaleje i będzie szalała wiec jak bedą chude czasy to pewnie bez problemu uda się sprzedać za wiecej . Szkoda że jak przy aucie nie można wykupić ubezpiecznia od aptekarzy na wypadek kontuzji
Chociaz wiadomo jak jest z tymi ubezpieczeniami , mówili by nam pózniej ze nie uwzglednia bo złe użytkowanie na treningach ![]()
@MailSport to który tier? 6?![]()
Jednym z tych ogórków bylismy my ( oczywiście żart ) pamietacie ta jego piekną bramke w okienko z nami ?
Jak dla mnie to jest najlepsza opcja ze wszyskich na 9 . Jego poruszanie sie technika przy duzym wzroscie plus skutecznosc daje napastnika prawie idealnego . No własnie prawie bo ta jego pachiwna i potencjalna operacja napewno nie zacheca do wydawanie ponad 100 mln. Duzo ogladalem jego meczow w tym sezonie i niestety ta pachwina czesto mu przeszkadzala . Sam mam rozwalona pachwine i wiem ze to jest ciezka sprawa do wyleczenia tak latwo.
@KasparTAG Jestem niemal pewny, że tam jest mowa o Gokeresie a nie o Isaku
Pisałem o Gyokeresie, nie Isaku, Alex nie gra w lidze portugalskiej.
U Isaka jedyna niewiadoma to zdrowie.
Jeszcze parę lat i będą zawodnicy od stadionu drożsi. Ćwierć miliarda na 2 typów xD
Też jestem zdania że lepiej kupić napastnika który podniesie poziom drużyny od razu. Alvarez Isak albo Osimneh któregoś z nich bym zakupił bo ten Ekitike to za mały kaliber i sie wywraca co drugi strzał i turla jak niegdyś Crouch, obawiam się że byłby wyśmiewany w Anglii jak było to z Nunezem.
Nic na to nie poradzimy. A trofea trzeba zacząć zdobywać seriami po romantycznych głównie porażkach przez ostatnie kilka lat.
Cherki w City na 99% więc aktualizujemy:
Mam dylemat kogo teraz wsadzić. A 5ciu sobie wymyśliłem maks. Simons, Ekitikę a może jakiś ŚO (Silva, Diomande)
Powiedzmy, że napastnik to ważniejszy transfer niż kolejny LS
Frimpong => Dildo on
![]()
Huijsen =>
(da się tu może zrobić w edycji przekreślenie tekstu?)
Kerkez => ![]()
![]()
Wirtz => ![]()
![]()
Isak =>
![]()
Cherki =>
![]()
Zubimendi =>
(nie ma oficjalki, sprawa wygląda dziwnie więc można podywagować nad podkupieniem Arsenalu/ edit. cip*waty Hiszpan prawdopodobnie wypiął waginę na skarpetę. Nie elegancie są te jego zachowania… no ale umiejętności ma bardzo pożądane i w naszym systemie wzniósłby wizję Slota pewnie na półeczkę wyżej w środku pola)
Ekitike =>
![]()
Openda? 25 letni średniak. To typowy napastnik który potrzebuje przestrzeni. Dobry na fulham. Na kluby z topu ogórek. 9 bramek w lidze niemieckiej. Ehhh
W reprezentacji nie potrafi posadzić już od kilku lat takiego lukaku (choć ten w repie zdaje egzamin), ale będzie stanowił o sile liv.
Myślę że gdyby nam się udało więcej podzialac z cherkim może Leverkusen grałoby troszkę bezpieczniej. Natomiast mogą oni czuć że mają nas w garści bo chcemy w końcu jakiś mocny transfer doprowadzić do końca stąd ich twarda gra.
Nic trzeba czekać.