Rozważania transferowe (dyskusja)

Ogólnie jestem pozytywnie nastawiony do tego transferu. Sprowadzamy jednego z najlepszych (a może i najlepszego) zawodnika grającego na tej pozycji na świecie.
Pytanie tylko, czy po wydaniu ponad 220-230 milionów (Frimpong, Wirtz, Kerkez) będziemy mieć pieniądze na to by kupić solidnego/obiecującego stopera, defensywnego pomocnika i napadziora. Zakładając, że te pozycje trzeba wzmocnić - można się spodziewać okienka z wydatkiem na poziomie 400m. Oby to wtedy wszystko grało, bo jak sezon nie pójdzie po myśli to narobimy sobie problemów.

Wirtz w stylu gry to połączenie De Bruyne i Hazarda, oby teraz przełożył to na Premier League to każdy zapomni o kwocie transferu. Wydaje się też, że ma dobry charakter i jest pracowity więc jestem umiarkowanie spokojny:)

No chyba następne transfery będą uzależnione od sprzedaży, a tych chyba się sporo szykuje :slight_smile:

1 polubienie

Kiedy będą testy medyczne i oficjalna prezentacja zawodnika?

Testy podobno dzisiaj, oficjalka jutro/piątek.

2 polubienia

Final round - Fight :boxing_glove:

13 polubień

Trzech piłkarzy z taką energią wow… Będziemy bardzo mocni. Chyba nigdy nie czułem takiej ekscytacji na myśl o nadchodzącym sezonie.

21 polubień

Jak w zeszłym sezonie, tak na luzie wygraliśmy ligę, to jak rywale się nie poprawią, to już w marcu będziemy mieli w lidzę piknik :stuck_out_tongue:

Robiąc te 3 transfery mocno się wzmacniamy i wysyłamy sygnał, że nie chcemy oddawać tytułu.

Wirtz - klasa sama w sobie i raczej pewniak do pierwszego składu. Dzięki temu Szobo / Macca będą częściej rotowani, Jones też swoje powinien zagrać.

Frimpong - daje możliwość zluzowania Salaha i zwiększa rywalizację na PO.

Kerkez - dodaje energii, powoli powinien wchodzić w buty Robertsona, który w przyszłym sezonie i tak powinien połowę meczy rozegrać. To na pewno doda mu świeżości, a rywalizacja doda mu motywacji.

Przy odejściu Quansaha / Gomeza powinniśmy kupić SO obowiązkowo, a przy ich pozostaniu możliwe, że odłożymy plany na obrońcę na przyszły sezon. Ważne moim zdaniem jest też sprowadzenie napastnika, ale przy pozostaniu Diaza szczerze w to wątpię, mimo potencjalnych odejść Chiesy i Darwina, no chyba, że Eintracht zejdzie ze swoich wymagań, albo zdecydujemy się na Gyokeresa. Nie zdziwię się, jeśli te plany odłożymy również na przyszły sezon. Ostatnia, ale nie mniej ważną pozycja to SPD, ale przy założeniu, że będziemy grali na dwóch pivotów byłaby tam ładna rotacja: Szobo, Mac, Gravenberch, Jones. W razie czego zagra też Endo, więc myślę, że też wzmocnienie tej pozycji to melodia przyszłości. Z ważniejszych, obowiązkowych rzeczy na to lato zostaje przedłużenie Konate.

Podsumowując - te trzy transfery, które (mam coraz większą nadzieję - zostaną przeprowadzone) dadzą nam bardzo wiele, więc można będzie optymistycznie patrzeć w przyszłość.

Mi się marzy powtórka ze zwycięstwa w LM i coś czuje, że Slot taki kierunek też obierze :slight_smile:

1 polubienie

A mi się marzy dublet albo najlepiej tryplet. Poczwórna to przesada :sweat_smile:

1 polubienie

A mi się marzy żeby odszedł Nunez

11 polubień

1 polubienie

Jak przyjdzie 9-ka to Wirtz bliżej lewej za Gakpo. Szerokie skrzydła ogarną Kerkez z Frimpongiem a tyły zabezpieczać będzie Graven i dwie 8-ki Szobo i Mac :sunglasses:

Tak to widzę :sweat_smile:

2 polubienia

Chcesz ściągnąć Zubimendiego z Arsenalu? :wink:

1 polubienie

Źle rozumiesz, bo nikt tak nie pisał, proszę nie dopowiadać zmyślonych historii :slight_smile: Negocjacje, negocjacjami, a cierpliwość użytkowników forum cierpliwością :slight_smile:

Jest i nasz ulubieniec Zubimendi :heart: jak my wszyscy kochamy tego chłopaka

1 polubienie

To jeszcze tylko skład od Sebzie i mamy komplet

Chciałeś to masz. Już widze, że montuje…

1 polubienie

Ja wyczuwam zmianę ustawienia i możliwą sprzedaż Nuneza, Diaza, Chiesy oraz Gakpo.

W fazie ataku Frimpong i Kerkez grają jako skrzydłowi, Gravenberch/Baleba schodzi głębiej jako dodatkowy ŚO, a Szoboszlai i Mac Alister asekurują bocznych obrońców. Napastnik schodzi delikatnie głębiej, aby pomóc w rozegraniu, a Salah i Wirtz grają jako wolni strzelcy w ataku.

4 polubienia