Chyba trochę nam odejdzie kompleksów, co? Nikt nie spodziewał się że takie nazwisko jak Wirtz przyjdzie akurat tutaj…i że wygramy batalię z Bayernem oraz City. Nie mamy się czego wstydzić ludzie, klub pokazał ambicje i pazur.
A City to brało w tym udział?
Tak. Chociaż mam wrażenie że zarówno Bayern jak i City stwierdzili że te 150 mln to za dużo. A my tyle zapłaciliśmy. Szczerze to się tego nie spodziewałem. Kompletnie nie w naszym stylu. Pomyśleć że FSG kupiło Liverpool za 330 mln (spłata długów) a teraz wydaje niemal połowę tej kwoty na 1 zawodnika. Oczywiście wiele lat minęło i te pieniądze mają inną wartość. Ale dalej jest to bardzo imponująca suma
Brało, tak samo jak my braliśmy udział w walce o podpis Bellinghama xd
Ty to się może już się nie wypowiadaj w tym temacie. Dla dobra ogółu.
Jak tam kompromitacja? Nie ma Wirtza w Liverpoolu , to tylko urojenia.
@malowanie następny wizjoner.
Cały czas pisałem, że Wirtz tutaj trafi i się nie pomyliłem.
Klub musiał kiedyś wydać ten hajs, ile można oszczędzać? Patrząc na to przez pryzmat lat oszczędzania i czekania na tego mitycznego “right playera” nie boli wydanie takiej kasy na Wirtza. Chcieliśmy wydać na Tchouameniego ok. 100 milionów, okazało się, że Graven za 40 jest w stanie wejść na oczekiwany level, chcieliśmy Bellighama za 120, przyszedł świetny Mac Allister za 35. Gdzie indziej oszczędziliśmy by wydać tutaj na Wirtza.
Ja nie wierze w to że City odpuściło ze względu na cenę, po prostu Niemiec nie był nimi w ogóle zainteresowany, tym bardziej czytając info, że my od kilku lat z nim rozmawiamy i śledzimy jego postepy, to nie przypadek że tutaj przyjdzie, to wieloletnie zainteresowanie.
Meltdown kibiców Chelsea i MU jest wręcz epicki pod postem Romano z Here We Go. Polecam.
Gościu… Przeczytaj swoje wypociny z ostatnich 12 godz chociaż… Kompromitacja jak to pisałeś… A teraz wielki znafca…
W końcu wydaliśmy pieniądze za Caicedo, przez te dwa lata Johnowi na oszczędnościowe trochę urosło nawet😜
Nie ma lepszego momentu na ściąganie “gwiazd” i topowych piłkarzy jak teraz, jesteśmy mistrzem Anglii, żeby utrzymać się na topie, to trzeba zrobić jakościowe transfery, świetnych piłkarzy, żeby nie powtórzyło się po ostatnim mistrzostwie.
https://x.com/AnfieldEdition/status/1932561469901529111?t=a1ZR19hjsBSj1_sECOB5Nw&s=19
Nie ma porozumienia.
Nie ma PISEMNEGO porozumienia, zostanie zawarte zapewne do jutra
Bayer Leverkusen talks over Florian Wirtz at final stages - clubs in daily contact to reach agreement. 2nd bid not rejected; dialogue continues to settle structure, add-ons, payment terms !
Al Hilal enquire to push for Nunez
Że takim defetystom jak ty się nie chce źródła przeczytać
Liverpool have no intention to bid as high as the reported €150m asking price for the attacking midfielder. [
]
Przez ostatnie kilka lat czytaliśmy i słuchaliśmy jaki to mamy kompletny skład i jak to będziemy brali jedynie prawdziwych kozaków, którzy są wstanie podnieść nasz poziom. I transferów nie było. Zmienia się trener przychodzi połamana dawna gwiazda warta jeszcze kilka lat temu 100 mln oraz kolejny bramkarz za nie małe pieniądze. A teraz? Sięgamy po jedną z największych gwiazd za ogromną kasę pomimo posiadania całkiem dobrego zawodnika na jego pozycję oraz dwa bardzo dobre transfery za solidne pieniądzę. Czyżby czasy gadanie głupot się skończyły a zaczęło się działanie?
To co mnie jedynie martwi, to fakt, że od marca w zasadzie szukaliśmy formy i brak nerwów w końcówce był spowodowany beznadzieją rywali.
Ogólnie jestem pozytywnie nastawiony do tego transferu. Sprowadzamy jednego z najlepszych (a może i najlepszego) zawodnika grającego na tej pozycji na świecie.
Pytanie tylko, czy po wydaniu ponad 220-230 milionów (Frimpong, Wirtz, Kerkez) będziemy mieć pieniądze na to by kupić solidnego/obiecującego stopera, defensywnego pomocnika i napadziora. Zakładając, że te pozycje trzeba wzmocnić - można się spodziewać okienka z wydatkiem na poziomie 400m. Oby to wtedy wszystko grało, bo jak sezon nie pójdzie po myśli to narobimy sobie problemów.
Wirtz w stylu gry to połączenie De Bruyne i Hazarda, oby teraz przełożył to na Premier League to każdy zapomni o kwocie transferu. Wydaje się też, że ma dobry charakter i jest pracowity więc jestem umiarkowanie spokojny:)