Rozważania transferowe (dyskusja)

Ale kto tu umniejsza xd? Po prostu stwierdziłem fakt że Leverkusen chciało 150 mln i dopięło swego. Nie napisałem nigdzie że daliśmy się porobić jak dzieci czy że sfrajerzyliśmy tylko że moim zdaniem zawiedliśmy lekko w negocjacjach.

Na dobrą sprawę ani ja ani ty nie znamy obecnie (i nie wiem czy się dowiemy) jak bonusy są skonstruowane bo może będą łatwe do osiągnięcia.

Panowie to nie tak że jak ktoś napisze coś nawet tyci tyci nie pozytywnego to znaczy że nienawidzi wszystkie co jest związane z danym tematem.

Ciekawe jest to, że jeszcze jakiś czas temu to my byśmy robili te trzy transfery a City by kupiło gwiazdkę za 150mln :smile: trochę się pozmieniało

1 polubienie

Kilka dni temu była informacja o tym, że Bayer chce 100 mln podstawy, więc bardzo możliwe, że ostatnie negocjacje rozbijały się o bardziej lub mniej realne warunki do spełnienia bonusów o łącznej kwocie 50 mln.

Cherki ma olbrzymi talent, ale są wątpliwości co do jego pracowitości. Za 2 lata równie dobrze może być jak sancho. Ait nouri jest dobry, ale kerkez jest lepszy. No a holender to taki szobo tylko nie przystojny :joy::joy:

Wirtz?? On już jest liderem Niemiec i gwiazda a dalej ma 22 lata i genialna mentalność

Tylko my nie potrzebujemy solidnego lewego obrońcy (przychodzi lepszy Kerkez i tak), pomocnika takiego jak Reijnders i genialnego talentu Cherkiego, tylko zawodnika na już. Straciliśmy TAA bez którego kreacji gry praktycznie nie było i Wirtz to idealna opcja, żeby go zastąpić, a bonusowo jeszcze przychodzi Frimpong. Zdecydowanie wybieram pięknego Floriana.

5 polubień

Ale my jesteśmy Liverpoolem a nie jakimś tam City. Skład prawie kompletny, to sobie kupiliśmy superstara za wielkie pieniądze. Już jesteśmy tak dobrzy, że tylko takie transfery robią różnicę.

Jeżeli przyjdzie Kerkez to będzie to okienko 9/10 w naszym wykonaniu. Wszystko co powyżej to tylko wisienka na torcie.

Nie wierzyłem trochę w ten transfer, po pierwsze ze względu na cenę, a po drugie ze względu na zajmowaną pozycję.

Ale cieszę się, że do nas dołączył.

Może to będzie nasz KDB? Gość, który zrobi różnicę w najbardziej nieoczekiwanych momentach.

No ale u nas potrzeba liderów, gwiazd największego formatu, bo Salah czy VVD już swoje lata mają. Wirtz kimś takim bardzo prawdopodobnie będzie. Do tego jest młody, więc może zostać filarem drużyny na długie lata :slight_smile:

1 polubienie

Jednak nie 150 milionów.

1 polubienie

City, gdyby nie wywaliło w styczniu ponad 200 mln, to pewnie poszłoby all in po Wirtza. Ich zakupy wynikają z konieczności. Coś jak my, gdy zamiast Bellinghama za 100 mln, lepiej było kupić MacAllistera, Szoboszlaia i Gravenbercha za 130 mln, gdy na horyzoncie widmo przebudowy całej linii pomocy.

4 polubienia

Nie czasem to będzie tak, że 140mln kwoty w ciągu 5lat, realistycznej, a 10mln euro jako już dużo trudniejsze bonusy? Czyli może być ta zlota piłka czy inne sukcesy indywidualne.

140mln realistyczne i 10mln nadzwyczajne sukcesy. Chyba tak to będzie. Poczekamy zobaczymy.

Teraz znowu piszą ze całość zamknie się w kwocie tych 118mln funtów. Myślę, że jednak ugraliśmy trochę i ta nasza ostateczna oferta została zaakceptowana. Skoro było, że nie damy tyle ile chce Leverkusen i złożymy ostateczną ofertę na 118mln funtów.

1 polubienie

No niby tak, ale czy wyszliśmy na tym źle? Nie sądzę. Generalnie stworzyliśmy dzięki temu najlepszą pomoc w lidze.

Odróżniasz dzbanie euro od funtów?

5 polubień

Na pewno zrobili to tak by nie zablokować całkowicie środków na inne transfery oraz nie wydaliby całości na raz teraz, bo to za bardzo zaburzyłoby nasze finanse. Taki drogi zakup ale na raty 0%, lubię to. Teraz Kerkeza dokończyć…a potem wymienić szrot na solidnych zawodników. Nie ukrywam, że Ekitike bardzo bym chciał tutaj zobaczyć, ale za racjonalne pieniądze.

Błagam jedynie, żeby Florek miał u nas końskie zdrowie, umiejętności nie można mu odbierać, ale żeby nie był drugim Keitą, bo On też miał nam zrewolucjonizować środek pola.

czekamy

6 polubień

Na to wygląda. Do tego udało się dzięki negocjacjom uzyskać lepszą strukturę zapłaty rozciągniętej w czasie, bo wcześniej była mowa, że Liverpool od razu położy 100 milionów, a reszta w dodatkach.

1 polubienie

Jest to możliwe. Tak wysokie transfery na ogół są rozłożone na wieloletnie raty. Barcelona przykładowo spłacała raty za Coutinho jeszcze w 2022 roku (wprawdzie nie nam, tylko jakiejś zewnętrznej firmie, której Liverpool sprzedał ich zobowiązanie).

E: wiadomo też, że u nas pieniądzem zarządza się wyjątkowo ostrożnie, więc można spodziewać się, że struktura płatności została skonstruowana w taki sposób, by nie stanowiła ogromnego obciążenia dla budżetu.

3 polubienia

Wiadomo. Rikitiki sam się nie opłaci.

Mam wrażenie że Bayer nie chciał ustąpić ze względu na to że dość tanio kupiliśmy Frimponga. Oczywiście on miał klauzulę. Ale sumarycznie stwierdzili że windując cenę za Wirtza trochę sobie odbiją niższą kwotę za Holendra.

4 polubienia