To za chwile Kerkez. Nareszcie mozna sie skupic na “szybszych” sagach.
Ale musi być teraz być głupio tym wszystkim marudom, pesymistów, negocjatorom z forum.
Witamy w czerwonej rodzinie Wirtz!
To teraz czas na sagę z Rikitiki.
There we are ku*wa!
![]()
czemu głupio? miała być krótka saga, kwestia kilku dni, a wyszły prawie 3 tygodnie
Here we go od Romano
Jest krótko. Trzy tygodnie to nic, bo piszemy o największym transferze w historii klubu i PL.
Liverpool i 150mln na jednego gościa. Co tu się odjebalo?
A jakie to ma znaczenie czy trzy dni czy trzy tygodnie? I tak wszystko się dzieje przed obozem przygotowawczym. A było to mnóstwo osób które pisały że na pewno deal upadnie, nic z tego nie będzie itp
A niby dlaczego miała być krótka saga? Rozumiem że mamy zgadzać się na każdą kwotę jaka ktoś zażąda? Co za absurd
Ale to nie jest podstawowa kwota tylko bonusy
30+150+40 to 240 ???
Jedziemy jedziemy.
Jeszcze 2 transfery i mamy ekipę ![]()
Manu, City, Arsenal i Chelsea proszę abyście bali się z nami grać , bo będzie szybki wpier… do .l .
Diaz elliot, nunez, tsimikas, Philips, jaros, OUT
i mamy spłacone transfery
Krótko poszło 2tyg lekko ponad, to wcale nie jest długo. I kto wie co tam utargowali, może jakieś dziwne bonusy xd
On oglądał piłkę, a nie matematykę ![]()
Ale nawet jak nic nie urwali to jeśli tylko domkna transfer to super. Czasami naciska się próbuje, ale ostatecznie i tak trzeba zapłacić żądaną kwotę. Nie oznacza to że same próby są błędem. Druga sprawa nie wiemy jak wiele z tej kwoty jest w bonusach i jakie to są bonusy. Jednocześnie nie przeszkadzało to im dopiąć transfer pingponga i kerkeza który też w tym tygodniu sie domknie.
Wygląda na najlepszy start okienka w nowożytnej historii. Teraz czas na sprzedaż a potem szukanie okazji i napastnika.
Znaczy no i tak i nie jak siadamy do stołu i nie zbijamy nic to trochę zawiedliśmy w negocjacjach. Ale stało się i kupujemy totalnego kozaka i trzymam kciuki żeby się sprawdził ![]()
@spawacz Nie no wiadomo że struktura jest inna i że to nie 150 mln z frontu. Bardziej chodzi oto że mówiło się od początku że Leverkusen chce 150 mln i tego dopięło więc z samej kwoty nie zbiliśmy nic.
Nie wiesz jakie są bonusy i struktura płatności. Może udało się zbić cenę, a te 150 milionów jest liczone z wszystkim dodatkami.
@Drzewiec pytanie tylko czy dostanie te 150 milionów jeśli w umowie udało się dograć jakieś trudniejsze bonusy.
Dlaczego niby zawiedliśmy? Może w tych 150mln ok 30mln będzie w bonusach i przykładowo 10 będzie za Złotą piłkę, a bayer chciał np za 100 meczy ten bonus? Czy my zawsze musimy umniejszać? Kupimy kogoś to źle, nie kupimy- frajerzy, damy tyle ile niby chce sprzedający- zawiedliśmy. Nie, nie zawiedliśmy. Kupujemy piłkarza który był naszym celem nr 1 i to należy patrzeć jako sukces. Zobaczymy z czasem za co są te bonusy i jaka w sumie kwota podstawowa, ale myślę, że minimum te 100mln funtów będzie.
Nie płaczcie już nad ta kwotą. 1 Września podliczymy jak te okienko wyszło finansowo.
@Drzewiec . Dopinamy transfer jednego z najlepszych piłkarzy młodego pokolenia ale jużna wysokim poziomie. Więc no woz albo przewóz. @Scooby_Doo dobrze napisał, co nam już za różnica 10mln w te w te. Skoro był naszym nr 1 na te lato. Więc takie doczepianie się, że lekko zawiedliśmy co da? Ja to jestem w szoku, że za chwilę wydamy ponad 200mln euro, gdzie taki arsenal, chelsea united czy city robia co roku… Ja mam w nosie ile wydadzą. Chce zobaczyć mocny skład w przyszłym sezonie walcząc o wszystkoe puchary.
I powoli przewijają się różne kwoty. Może być i tak, że dopięliśmy swego i damy te ok 118mln funtów jednak.
Kurde powiem Wam szczerze, że nie wiem czy jeśli miałbym wybór, to nie wybrałbym 1 opcji. Wirtz to kot, ale za tę kwotę 150 mln € mają solidnego lewego obrońcę, genialny talent i zawodnika do środka pola na już. Z drugiej strony miejmy nadzieję, że Florian okaże się naszym Kevinem i będziemy mieli z niego pociechę przez najbliższe kilka lat.