Uważam, że o ile prawa strona pomocy jest dobrze obsadzona, to problemy z głębią składu mamy na pozycji lewego pomocnika (pomijąc pozycję defensywnego pomocnika). Otóż nie uważam, że Harvey może zagrać na pozycji lewego pomocnika w naszym systemie gry. Warto zauważyć, że ten pomocnik pełni bardziej rolę defensywną i pomaga w przeniesieniu piłki z naszej linii obrony pod bramkę przeciwnika. W tej roli już lepszy jest Jones ze względu na dobre prowadzenie piłki przy nodze. Inną rzeczą jest to, że Elliott jest o ile się nie mylę jest lewonożny, co przy bocznym obrońcy grającym na obieg jest raczej nie pożądane.
Ox do Młotów? Yes, please
Czy to realne, ze WHU kupi zawodnika głębokiej rezerwy, z ogromną tygodniowką i do tego kontuzjowanego?
W ODWODZIE, NIE W OBWODZIE, tyle razy tu się to ostatnio przewijało, że dalej mylenie tych słów to kompromitacja.
Ok kompromitacja, 90% społeczeństwa popełnia ten błąd. Ty napewno jesteś we wszystkim najlepszy Panie marudo, bede pisał jak bede chciał a ty co najwyżej możesz pogadać Joli gdy ją boli. Przepraszam za offtopik
Argument, że inni robią błędy, to ja też mogę, jest genialny. Moim zdaniem warto dbać o język ojczysty, a szczególnie poprawiać tak masowo popełniane błędy, bo wtedy jakąś ich ilość można wyeliminować. Sam na pewno jakieś popełniam, ponieważ nikt idealny nie jest, ale jak widzę, że ktoś ciągle ktoś robi te błędy za każdym razem, to może warto mu uświadomić, jak się powinno poprawnie pisać. A jeśli chodzi o transfery, to bardzo wątpię czy ktoś jeszcze przyjdzie, a jeśliby udało się komuś opchnąć Oxa, to byłby majstersztyk. I też jestem zdania, że przy odrobinie szczęścia (małej ilości kontuzji) oraz dobrej formie pomocników, nasza środkowa linia da radę.
Ja mógłbym napisać, ze moim zdaniem poprzerwie2 to idiota mając na myśli, ze poprzerwie2 to fajny gość. Bo takiego kalibru pomyłką jest zamiana W ODWODZIE na W OBWODZIE.
Napewno postaram się to zapamiętać bo fakt operować poprawnie polszczyzną jest bardzo ważne. Jednak znając życie akurat w tej sytuacji pomylę się jeszcze nie raz
Na pewno piszemy osobno ![]()
Jeśli ten artykuł jest prawdą, to West Ham ruszy po Oxa, bo Lingard właśnie dołączył do Nottingham Forest.
Może Ox specjalnie odpuścił w meczu z Palace bo wiedział co się szykuje…
O ile Ox chce jeszcze grać profesjonalnie w piłkę to powinien już dziś pakować plecak i szukać nowego klubu. Nikt o zdrowych zmysłach nie da mu minut kosztem Keity, Elliotta, Carvalho, a właściwie tylko w ich miejsce mógłby wejść na boisko.
Oby to była prawda. Nareszcie pozbędziemy się pasożyta.
cmjournal, jako jedni z pierwszych mowili o diaze i darwine. Lingard podpisal forest, młoty w takim razie sięgają po Oxa, no i Mateusz do nas.
Piękna sprawa. Jak zawodnik gra słabo i nie chce odejść, to pasożyt. A jak swoją grą przerasta klub i dostaje lepsze oferty, to zdrajca, wunsz itd.
A może Ox ma w serduszku miejsce tylko dla LFC?
Oczywiście powyższy post ma wyłącznie cel humorystyczny.
Ox mordeczko
wracaj do Londynu gdzie byłeś już parę lat bo to i miasto ładniejsze oraz ciekawsze, stolica itd,itp
My kibice za te lata w LFC grzecznie i ładnie Ci podziękujemy… więc żegnaj i to migiem!
Eh rozmarzyłem się ![]()
@LiverpoolFan9 Mimo, że Ox jest obecnie kompletnie nieprzydatny, to jednak nie nazywałbym go “pasożytem”. Jakby na to nie patrzeć, sam się do Liverpoolu nie wprosił, a jego wysoka tygodniówka wynika z czego innego. Gdy go kontraktowaliśmy, byliśmy w zupełnie innym położeniu, niż obecnie. Mam tu na myśli kwestię jakości, trofeów oraz szeroko pojętego znaczenia marketingowo-finansowego w europejskim futbolu. Nie zapominajmy o tym, że kontrakt podpisują dwie strony, które następnie są zobowiązane do jego przestrzegania. Tak jak Liverpool miał prawo zatrzymać siłą Mane, choć tego nie zrobił, tak Ox ma prawo zostać w Liverpoolu do końca kontraktu, jeśli będzie miał takie życzenie. Oczywiście wydaje mi się, że w kontekście zbliżającego się mundialu i możliwości pogrania w podstawowym składzie, Ox skorzysta z ewentualnej propozycji West Hamu. Natomiast, bądźmy uczciwi… nie jest “pasożytem”, a pracownikiem na kontrakcie ![]()
+1
Warto też dodać, że Ox opierał swoją grę na dynamice i progresji piłki - póki nie zerwał wiązadła to był świetny grajek szerokiego składu. Był chyba najdynamiczniejszym z naszych CM i zdecydowanie dysponował najmocniejszył strzałem. Po kontuzji niestety nie udało mu się wrócić do wcześniejszej dyspozycji. IMO dla WHU to ciągle może być sensowne wzmocnienie za niewielką kwotę.
Kolejne fajne źródło
Kto Waszym zdaniem jest największym kotem i najbardziej pasowałby do lfc - Vieira,Vitinha czy Nunes?