Rozważania transferowe (dyskusja)

1 polubienie

Hahaha dobry tam towar Turki palą xdd

5 polubień

𝗜𝗡𝗙𝗢: Milos Kerkez is not listening to any other clubs, he only wants Liverpool,

@FabrizioRomano

.

8 polubień

Nie no nie wierze że dali mu tylko 200k tygodniówkę, Niemcy pisali że między 320-350k nawet Marmush od City dostał 300k. Jeśli to prawda to niezłe żyły w tym zarządzie :slight_smile:

200 tysięcy tygodniowo to miał u nas Suarez 11 lat temu… Nie chce mi się wierzyć że Wirtz teraz się na to zgodził

1 polubienie

No ale tak naprawdę jakby nie patrząc to niektórzy nasi czołowi zawodnicy zarabiają ‘śmieszne’ pieniądze. Diaz 50k tygodniowo, Konate 70k, Bradley zarabiał 10k, teraz po nowej umowie pewnie zarobi więcej, Jones 15k (choć coś mi się wydaje tutaj za mało), gdzie sam Chiesa zgarnia 150k, a jaki wpływ na grę ma to każdy widzi. 200 tysięcy myślę że to by była spoko kwota, będzie grał dobrze to i będą bonusy - nie ma co przepłacać, dla nas jeśli to prawda 200 tysięcy dla takiego piłkarza jak Wirtz to super decyzja :wink:

Normalne stawki dla młokosów podpisywane jak wchodzili do pierwszej drużyny. Kolejny kontrakt dostaną już powity

To nie jest mało. Szczególnie, że u nas są bonusy za gole i asysty.
No i też ma 22 lata. to według mnie bardzo dobra kwota.

Nie powinniśmy patrzeć na City czy MU bo to patologia finansowa.

I też perspektywa przedłużenia kontraktów. Jakbyśmy dali mu 400 XD to albo by odszedł za darmo albo byśmy musieli zapłacić 600 czyli tyle ile Real Mbappe

To jest 10 milionów rocznie.
Salah zarabia 20, jak by Wirtz miał tyle dostać, co najlepszy zawodnik w historii Premier League. To nie było by też dobre dla szatnii.

4 polubienia

Dostanie 5letni kontrakt, 200k/week. Jak będzie grał jak w Bayerze, to za 2 lata przedłużenie o 2/3 lata i podwyżka na ~300k.
Dostałby chore pieniądze teraz, to ciężko byłoby z przedłużeniem kontraktu. No i zapewne spore bonusy za liczby, co akurat wg mnie jest najlepszym wyjściem dla graczy ofensywnych.

3 polubienia

Może po prostu dostał x 3 tego co miał w Leverkusen wtedy by się zgadzało to 355k z wymaxowanymi bonusami.

𝗡𝗘𝗪: The only recent contact Edwards has had with Al-Hilal has been due to their interest in Darwin Núñez,

@JacobsBen

.

3 polubienia

Pytanie tylko jak to patrzą. Wczoraj były plotki o 17mln ale BRUTTO. w Anglii ile jest podatku? Chyba 50%. Więc licząc by się zgadzało te okolice 200tys ale NETTO. Więc pisząc ok tych 360tys było w domyśle brutto.

I dlatego tak ważne jest aby nie mieć kominów płacowych. Spokojnie teraz Ibou może dobić do tych 200tys. Inaczej go nie zatrzymamy. A jest wart też tego.

@Kolumbjajo. Noni gdzie tu masz kokin płacowy? 2 najlepszych i najbardziej wpływowych piłkarzy zarabia wg ich roli i statusu natomiast reszta zarabia dużo mniej.

Robertson w Atletico Madrid w ostatniej kolejce zdobywa asystę/gola na miarę mistrza Hiszpanii wyprzedzając o punkt sReal. Taki jest plan zemsty Liverpoolu :wink:

4 polubienia

Mam nadzieję, że zostanie. Lepiej mieć Andrzeja na ławce niż drewniaka Tsimikasa…

a zakładając że odchodzi to wyobraźcie sobie że na konferencji mówi płynnym hiszpańskim :joy:

7 polubień

Obecnie to Liverpool jest właśnie klubem z jednymi z największych kominów płacowych ( w tym nie egzotycznym futbolu oczywiście), Salah 400 tysięcy, Van Dijk 350, trzeci najlepiej zarabiający poniżej 200

Wiem że są najlepsi, ale tak to właśnie się nazywa komin płacowy

Altetico niech lepiej kasę na Darwina zbiera

1 polubienie

No nie zgodzę się co do komina płacowego. Te kominy są dla piłkarzy którzy od 7-8 lat są najlepsi na swoich pozycjach czy to w lidze czy na świecie i są filarem i podstawą naszych sukcesów.
To nie jest United gdzie przychodzi byle kasztan dostaje już chorą tygodniówkę.\

Ja wiem jak to się nazywa, tylko ta nazwa przez właśnie MU, PSG czy Barcelonę ma nacechowanie pejoratywne.

5 polubień