Rozważania transferowe (dyskusja)

Alvarez to napastnik kompletny. Bardzo szybki. Dość silny. Świetnie drybluje, kreatywny, kapitalny. Strzela bramki asystuje. Top

Natomiast on nie odejdzie z atletico

Byłby naprawdę głupi gdyby tego nie zrobił.

To, Simeone to kastrator dla napastników. Dla niego najlepsi są tacy pracusie jak Nunez, a nie techniczni. Ale pewnie będzie go jeszcze trzymał do póki nie zacznie się męczyć.

1 polubienie

Wiem że weekend i ciepło ale 30 za 31 letniego grajka który za rok może odejść gdzie chce??? Andy w Atletico? grając autobus u Simeone to przecież wszystko będzie szło lewą stroną. Jak dla mnie wolę sprzedać jego niż Greka ale jak ktoś da 15 to chyba wszystko.

Nie no genialny pomysł z tym Romero. Gość w pststnim sezonie był kontuzjowany ponad 100 dni. Wcześnie tez mial taki sezon. Dołożymy do tego Konate i Gomeza. Juz jeden sezon byl gdzie eypadli wszyscy obrońcy z pierwszej drużyny. Chcemy powtórkę? Tottki rywalom go mie oddadzą za czapkę czereśni. Transfer drogi i bardzo watpliwej jakości.
Wracając do Robertson od dwoch sezonów nie dojeżdża do pierwszej jedenastki. Zdecydowanie najsłabszy zawodnik wyjściowego składu. Mamy zaklepanego Kerkez który ma byc numerem 1. Szkota mamy trzymać z sentymentu? Drogi rezerwowy, który może nie chcę siedziec na ławce a umiejętności lecą w dół. Grek gra poprawnie i tyle mozna o nim powiedzieć. Akceptuję swoją rolę. Może warto pomyslec o Gallaghere. Pozbyc sie endo i użyć Szkota jako część transakcji. Status HG w cenie . Czuję ze anglik by wrócił.

To nie ma znaczenia czy w jego taktyce będzie sobie radzić czy nie. On sportowo się tam marnuje.

Lodu. Kto ci da 30 milionów za 31-letniego zawodnika który za rok ma koniec umowy? Jak wyciągniemy 20 to już będzie dobra kwota.

I to w euro.

2 polubienia

𝗜𝗡𝗙𝗢: Atletico Madrid hope to sign Andy Robertson for free or for a small fee. Same agent as Trent Alexander-Arnold so he could now secure two moves to Spain that would be a special derby,

@FabrizioRomano

.

Masz absolutnie rację, patrząc na realia rynku transferowego. 31-letni zawodnik z rocznym kontraktem to nie jest materiał na duży zarobek — chyba że mówimy o absolutnej światowej gwieździe, która nadal robi różnicę na boisku i ma gigantyczną wartość marketingową. Ale takich przypadków jest bardzo mało.

Zrobimy duży błąd sprzedając Robbo, chyba że Szkot sam chce odejść to powinniśmy z szacunku się na to zgodzić. Choć liczę że zostanie na kolejne sezony, bo to zawodnik lepszy od Tsimikasa, w dalej niezłym wieku i jest naszą legendą.

Pogonić go chociaż za 5 mln. On już się ponad rok temu skończył i nic z niego nie będzie.

1 polubienie

Pogonić to trzeba osoby które tak piszą!! Sam uważam że Szkota można sprzedać za około 20 m bo wyjdzie to całkiem korzystnie.
Natomiast nie podoba mi się pisanie pogonić skoro mówimy o legendzie tego klubu.

Skoro oczekujemy że gracze będą zachowywać się wobec nas fair to my również tak róbmy wobec piłkarzy jako klub.

Jeżeli Andy uzna że chce sobie dać jeszcze szansę u nas to należy mu się to jak psu buda. Oczywiście pewnej skończy się to ławka, ale dalej to i tka 3 razy lepsza opcją niż grek

26 polubień

Ja bym bardzo chcial zobaczyć Robertaona jako drugi wybór. Mniej meczy oznacza więcej siły na szarpanie. Wcale nie musiałby grać też tylko ogonów. Przy natłoku meczy mógłby złapać dużo minut zarówno w epl i cl.

5 polubień

Nie zdziwię się teraz żebyśmy poszli po Alvareza :grin: Robertson za 20/30 mil i dopłata do Alvarez 100mil :sweat_smile:

Było że prócz Wirtz Frimpong i kerkeza idziemy po napastnika i SO. Więc może jednak coś jest na rzeczy. Problem nie będzie z kasą wydać 100 mil. Problem będzie przekonać zawodnika by zmienił Hiszpanie na Anglię :laughing:

Nie zapominajmy jak ważną postacią w szatni jest Andy. Prezentuje sobą zarówno doświadczenie jak i przywództwo i charyzmę, takich osób nie możemy się ot tak pozbywać.

No chyba, że tak jak pisał Kajojojek13 sam wyrazi chęć spróbowania życia gdzie indziej. Wtedy jak najbardziej trzeba uszanować taką decyzję jednego z najbardziej zasłużonych naszych zawodników.

6 polubień

To jest ciekawe co? Jaki interes mamy w tym aby zwalniać Andyego z kontraktu aby ten mógł sobie dołączyć do Atletico… No nie czaje takiego podejścia. Rozumiem próbować czekać, i wtedy za rok ale teraz? Mam nadzieję, że nikt tam nie myśli w klubie aby oddawać Andyego za czapkę gruszek. On w przyszłym sezonie mógłby być bardzo ważnym graczem mimo drugiego wyboru. A jak chce odejść to min te 10-15 mln euro trzeba wołać.

1 polubienie

Szkot ma do odegrania rolę w przyszłym sezonie i nie wierzę, że moglibyśmy go sprzedać. To, że szykowany jest do roli zmiennika jest dość oczywiste, ale chyba nikt nie myśli, że Robertson łatwo odda miejsce w składzie. Całą karierę oparł na tym, że był waleczny i dążył do swego, a teraz miałby się da dać po prostu wywalić z klubu bo ktoś tam na niego spojrzał? xD

To jeden z wicekapitanów, wzór do naśladowania dla takiego Kerkeza i na pewno go nie sprzedamy bo to nie ma sensu.

5 polubień

Pamiętajmy że kerkez nie musi od razu prezentować się świetnie. Jasne ma łatwiej bo gra w tej samej lidze, ale to dalej bardzo młody gracz. Ja tam byłbym bardziej spokojny jeśli zastępowały go Andy niż tsiama. Natomiast totalnie rozumiem że Andy może dalej mieć ogień w sobie i chciec grać w pierwszym składzie co u nas może być trudne. Atletico ślubie z dawania drugiego życia piłkarza w jego wieku, a on też nie jest dziadkiem. Dodatkowo to tak y klub bo jak będą 3 to się wielką krzywda nie stanie, a jak wygrają to będzie kochany. Dla nas jeśli zostanie super. Doświadczony gracz, świetna osobowość, dodatkowo jako zmiennik czyli mniejsza ilość meczów myślę że będzie prezentował się znacznie lepiej niż granie co 3dni. Natomiast jeśli strony zdecydują o odejściu to kwota w okolicy 20m też by nie była zła opcja

3 polubienia

Trzeba pamiętać że Robertson od lat był bardzo ważną postacią w klubie. Absolutnie pewniak do wyjściowej 11tki. Ambitny, waleczny, zawsze dużo zdrowia na boisku zostawiał. Nie wiem czy taki piłkarz będzie chciał grzać ławkę. Miniony sezon miał dużo słabszy i każdy widzi że do pierwszego składu już się nie nadaje. A lepszy już z pewnością nie będzie. To piłkarz który mnóstwo biega, jego gra opiera się na dużej wydolności. A z wiekiem wiadomo że sił do biegania z dużą intensywnością będzie coraz mniej…

2 polubienia

Za darmo to jest nawet trudno w morde dostać a co dopiero naszego Andiego.

1 polubienie