Dadzą z 15 mln i go mogą brać, pod warunkiem że nie zostaniemy z Tsimikasem, bo jemu też bym podziękował. Najlepiej kupić kogoś kto i zagra na ŚO i LO, czas pokaże.
Sfinalizować transfer Kerkeza i działać dalej, wszystkie prognozy sugerują że to kwestia dni, więc czekamy na słynne Here we go!
Już kilka razy czytałem podobny argument, który nie wiadomo jakie ma podstawy. Podawać za powód zatrzymania Szkota dobrą atmosferę jak to jest w zwyczaju reprezentacji Polski, która z profesjonalnym podejściem nie ma nic wspólnego, przy czym konkurentem jest Grek, który w tym jest jeszcze lepszy…
Po pierwsze atomosfera to nie tylko wyglupy w szatni. To tez oferowanie pomocy nowym chlopakom, angazowanie sie w sprawy spolecznosci lokalnej, ale nie tak na sile, profesjonalnie tylko z empatia. Tak jak to robia ludzie którym zalezy. I Robo taki jest. Do tego na boisku widac, ze odda zdrowie i serce za zespół. Sam VVD tego sam nie ogarnie, a poza nim i Robo nikt w zespole nie ma takiego podejscia. Jak dla mnie Robo powinien tu zostac do konca kariery, albo tak dlugo jak uzna ze jest w stanie dać cos zespołowi. No i nie ma co zapolinac o jego doswiadczeniu z wygrywania.
Poza tym, biorac pod uwage jak rotuje Slot oraz to, ze Kerkez ma końskie zdrowie, Robo bedzie potrzebny na okolo 10 meczy w lidze plus puchary. Jesli jemu bedzie pasowala taka rola to nalezy go zostawic.
To zespół ma ocenić jego przydatność, a nie pytać się go co on uważa. Przez niego potraciliśmy najwięcej punktów w zeszłym sezonie i nie ma przesłanek do powrotu do dobrej formy.
Przypominam niektórych co wieszali na nim psy po beznadziejnym sezonie, a teraz nagle wielcy obrońcy Szkota. Ostatni moment na zarobienie na nim kasy, sentyment sentymentem, ale trzeba patrzeć realnie na obraz jego gry. Kerkez raczej będzie podstawowym LO, a czy Robbo będzie chciał być rezerwowym to raczej wątpię, więc jak można coś na nim zarobić to dla nas super deal
Robertson jest zbyt szybko i zbyt lekko skreślany. Osobiście uważam, że jeśli zostanie z nami, to Kerkez będzie musiał się napocić, żeby go odsunąć na boczny tor. Szkot ostatnie dwa sezony miał naznaczone kontuzjami, a teraz odpocznie, przepracuje okres przygotowawczy i z nową energią wejdzie w sezon. Przynajmniej ja to tak widzę. Oczywiście z czasem pewnie zejdzie do roli numer dwa, ale to też tak nie będzie, że Kerkez przyjdzie i dostanie z miejsca skład. Trzymam kciuki za naszego Szkota i oby żadnego transferu nie było, bo zostaniemy z tragicznym Grekiem.
Obraz jego gry Jest taki, że spokojnie jeszcze się nam przyda do rotacji. Jako starter jest zbyt niepewny ale jako rezerwowy skarb. To żebyście chcieli opchnąć bez żalu i Robertsona i Diaza tylko pokazuje ile jest warte zdanie kibiców.
Na ten sezon się przyda i sądzę, że skończy się tak, że odejdzie za darmo za rok. Nie wierzę, że przedłużą z nim kontrakt, więc kwestia czy Atletico zaoferuje na tyle dużo, żeby skłonić nas sprzedać go teraz. Na pewno nie za marne 20 mln.
W ogóle się tutaj nie zgodzę. Robertson jest bardzo fizycznym zawodnikiem, tylko pierwsze pół roku w klubie był rezerwowym więc nie mamy pewności czy bez rytmu meczowego będzie wstanie nam cokolwiek dać. Był najgorszym zawodnikiem w naszej obronie w zeszłym sezonie. I to nie jest jeden sezon, ale jego zjazd jest od 3 sezonów.
Ale żenujące granie na emocjach. Może dla niektórych klub jest ważniejszy niż pojedyncze jednostki. I może nawet dobro piłkarza. Ja nie chcę widzieć Robertsona potykającego się o własne nogi bo to jest bolesny widok. A co do Diaza to on nigdy nie był przywiązany, przebłąkiwał zawsze o Barcelonie i jest w wieku gdzie można na nim zarobić i zainwestować w przyszłość. To nas zawsze różniło od City Pepa i innych klubów którzy stawiali dobro klubu na pierwszym miejscu. Jesteś za słaby? Dobra to sprzedajemy i kupujemy lepszego/z potencjałem.
Przez taki sentymentalizm, za Kloppa wygraliśmy 1 LM i 1 PL. Chociaż mogliśmy więcej.
XD no ile karnych sprokurował Trent? Ile czerwonych dostał, ile razy bezpośrednio doprowadził do utraty gola. A jak dodamy jeszcze wpływ na grę ofensywną co jest ważniejsze w przypadku bocznych obrońców w klubach walczących o najważniejsze trofea. XD śmieszne bo nawet w oficjalnych statystykach TAA ma lepsze staty w skuteczności obrony właśnie od Robertsona.
Diaz musi ostać przynajmniej przez sezon jeszcze. Jest lepszy niż Gakpo, nie łapie też kontuzji, lepiej walczy w obronie. Gakpo ma jakiś sufit i możliwe że go osiągnął i nie ma co wymyślać że niewiadomo jak się jeszcze rozwinie. Diaz niech zostanie. Natomiast co do Robertsona jak zostanie to dobrze, jednak nie wiem czy przy takim zjeździe jaki ma w ostatnich latach czy z nim przedłużymy kontrakt. Po sezonie i tak odejdzie pewnie. Możliwe że w tym okienku ściągnie,y Hato który będzie zmieniał się z Kerkezem w zależności od rywala. hato gra chyba lepiej w defensywie może też grać na środku więc może zabezpieczymy lewą obronę na lata. Tsimikas i tk jest na sprzedaż w każdym wariancie.
Tylko, że Robbo sam chce odejść a klub z szacunku nie chce zrobić mu żadnego problemu. Tsimi chce zostać i nie przeszkadza mu rola rezerwowego.
Dziś na pasku startu w Windowsie wyskoczył mi clickbait, że chcemy Cristiana Romero. Z jednej strony to idiota z czerwoną kartką co mecz z drugiej strony Alexis Macalister powiedział, że to najlepszy obrońca na świecie. Idąc tropem Szobo, piłkarze z tych samych narodowości dowiadują się dość szybko w klubie, że chce się ściągnąć do klubu jego rodaka. A tu 4 dni temu takiego wywiadu udzielił Alexis.
Szoboszlai przyznał się, że dołączy kolejny Węgier do Liverpoolu, a na pytanie czy dołączy jeszcze jakiś powiedział: “Zobaczymy”.
O Romero pisał były pracownik KFC z Leicester, co daje ogromne nadzieje, że to bullshit.
Nie granie na emocjach tylko źle zrozumiałeś. Mógłbym zakończyć zdanie (ile jest warta wiedza kibiców). To mój rozmówca Ralficzek kiedyś się zesrał w podobnym temacie grając na emocjach. Jakby Robbo był już wrakiem jak Fabs w ostatnim sezonie albo Henderson to bym był za sprzedażą. On jeszcze daje radę tylko ewindentnie na pierwszy wybór się nie nadaje