Rozważania transferowe (dyskusja)

Dadzą z 15 mln i go mogą brać, pod warunkiem że nie zostaniemy z Tsimikasem, bo jemu też bym podziękował. Najlepiej kupić kogoś kto i zagra na ŚO i LO, czas pokaże.

Sfinalizować transfer Kerkeza i działać dalej, wszystkie prognozy sugerują że to kwestia dni, więc czekamy na słynne Here we go!

Robbo to gość od dobrej atmosfery, ja bym pogonił z klubu Greka, a Szkota trzymał do końca kontraktu

2 polubienia

teraz Frimpong będzie atmosferoviciem, chociaż Robbo trochę szkoda

1 polubienie

Już kilka razy czytałem podobny argument, który nie wiadomo jakie ma podstawy. Podawać za powód zatrzymania Szkota dobrą atmosferę jak to jest w zwyczaju reprezentacji Polski, która z profesjonalnym podejściem nie ma nic wspólnego, przy czym konkurentem jest Grek, który w tym jest jeszcze lepszy…

3 polubienia

Po pierwsze atomosfera to nie tylko wyglupy w szatni. To tez oferowanie pomocy nowym chlopakom, angazowanie sie w sprawy spolecznosci lokalnej, ale nie tak na sile, profesjonalnie tylko z empatia. Tak jak to robia ludzie którym zalezy. I Robo taki jest. Do tego na boisku widac, ze odda zdrowie i serce za zespół. Sam VVD tego sam nie ogarnie, a poza nim i Robo nikt w zespole nie ma takiego podejscia. Jak dla mnie Robo powinien tu zostac do konca kariery, albo tak dlugo jak uzna ze jest w stanie dać cos zespołowi. No i nie ma co zapolinac o jego doswiadczeniu z wygrywania.

Poza tym, biorac pod uwage jak rotuje Slot oraz to, ze Kerkez ma końskie zdrowie, Robo bedzie potrzebny na okolo 10 meczy w lidze plus puchary. Jesli jemu bedzie pasowala taka rola to nalezy go zostawic.

6 polubień

To zespół ma ocenić jego przydatność, a nie pytać się go co on uważa. Przez niego potraciliśmy najwięcej punktów w zeszłym sezonie i nie ma przesłanek do powrotu do dobrej formy.

2 polubienia

Przypominam niektórych co wieszali na nim psy po beznadziejnym sezonie, a teraz nagle wielcy obrońcy Szkota. Ostatni moment na zarobienie na nim kasy, sentyment sentymentem, ale trzeba patrzeć realnie na obraz jego gry. Kerkez raczej będzie podstawowym LO, a czy Robbo będzie chciał być rezerwowym to raczej wątpię, więc jak można coś na nim zarobić to dla nas super deal :slight_smile:

Chciałbym zobaczyć jak Robbo uczy Jerrego szkockiego :laughing:

Robertson jest zbyt szybko i zbyt lekko skreślany. Osobiście uważam, że jeśli zostanie z nami, to Kerkez będzie musiał się napocić, żeby go odsunąć na boczny tor. Szkot ostatnie dwa sezony miał naznaczone kontuzjami, a teraz odpocznie, przepracuje okres przygotowawczy i z nową energią wejdzie w sezon. Przynajmniej ja to tak widzę. Oczywiście z czasem pewnie zejdzie do roli numer dwa, ale to też tak nie będzie, że Kerkez przyjdzie i dostanie z miejsca skład. Trzymam kciuki za naszego Szkota i oby żadnego transferu nie było, bo zostaniemy z tragicznym Grekiem.

Obraz jego gry Jest taki, że spokojnie jeszcze się nam przyda do rotacji. Jako starter jest zbyt niepewny ale jako rezerwowy skarb. To żebyście chcieli opchnąć bez żalu i Robertsona i Diaza tylko pokazuje ile jest warte zdanie kibiców.

1 polubienie

Na ten sezon się przyda i sądzę, że skończy się tak, że odejdzie za darmo za rok. Nie wierzę, że przedłużą z nim kontrakt, więc kwestia czy Atletico zaoferuje na tyle dużo, żeby skłonić nas sprzedać go teraz. Na pewno nie za marne 20 mln.

W ogóle się tutaj nie zgodzę. Robertson jest bardzo fizycznym zawodnikiem, tylko pierwsze pół roku w klubie był rezerwowym więc nie mamy pewności czy bez rytmu meczowego będzie wstanie nam cokolwiek dać. Był najgorszym zawodnikiem w naszej obronie w zeszłym sezonie. I to nie jest jeden sezon, ale jego zjazd jest od 3 sezonów.

Ale żenujące granie na emocjach. Może dla niektórych klub jest ważniejszy niż pojedyncze jednostki. I może nawet dobro piłkarza. Ja nie chcę widzieć Robertsona potykającego się o własne nogi bo to jest bolesny widok. A co do Diaza to on nigdy nie był przywiązany, przebłąkiwał zawsze o Barcelonie i jest w wieku gdzie można na nim zarobić i zainwestować w przyszłość. To nas zawsze różniło od City Pepa i innych klubów którzy stawiali dobro klubu na pierwszym miejscu. Jesteś za słaby? Dobra to sprzedajemy i kupujemy lepszego/z potencjałem.
Przez taki sentymentalizm, za Kloppa wygraliśmy 1 LM i 1 PL. Chociaż mogliśmy więcej.

XD no ile karnych sprokurował Trent? Ile czerwonych dostał, ile razy bezpośrednio doprowadził do utraty gola. A jak dodamy jeszcze wpływ na grę ofensywną co jest ważniejsze w przypadku bocznych obrońców w klubach walczących o najważniejsze trofea. XD śmieszne bo nawet w oficjalnych statystykach TAA ma lepsze staty w skuteczności obrony właśnie od Robertsona.

1 polubienie

Robo najgorszy w obronie w ubieglym roku? Szybko co niektorzy zapomnieli o tym jak TAA kaleczyl na prawej obronie.

2 polubienia

Diaz musi ostać przynajmniej przez sezon jeszcze. Jest lepszy niż Gakpo, nie łapie też kontuzji, lepiej walczy w obronie. Gakpo ma jakiś sufit i możliwe że go osiągnął i nie ma co wymyślać że niewiadomo jak się jeszcze rozwinie. Diaz niech zostanie. Natomiast co do Robertsona jak zostanie to dobrze, jednak nie wiem czy przy takim zjeździe jaki ma w ostatnich latach czy z nim przedłużymy kontrakt. Po sezonie i tak odejdzie pewnie. Możliwe że w tym okienku ściągnie,y Hato który będzie zmieniał się z Kerkezem w zależności od rywala. hato gra chyba lepiej w defensywie może też grać na środku więc może zabezpieczymy lewą obronę na lata. Tsimikas i tk jest na sprzedaż w każdym wariancie.

1 polubienie

Tylko, że Robbo sam chce odejść a klub z szacunku nie chce zrobić mu żadnego problemu. Tsimi chce zostać i nie przeszkadza mu rola rezerwowego.

Dziś na pasku startu w Windowsie wyskoczył mi clickbait, że chcemy Cristiana Romero. Z jednej strony to idiota z czerwoną kartką co mecz z drugiej strony Alexis Macalister powiedział, że to najlepszy obrońca na świecie. Idąc tropem Szobo, piłkarze z tych samych narodowości dowiadują się dość szybko w klubie, że chce się ściągnąć do klubu jego rodaka. A tu 4 dni temu takiego wywiadu udzielił Alexis.
Szoboszlai przyznał się, że dołączy kolejny Węgier do Liverpoolu, a na pytanie czy dołączy jeszcze jakiś powiedział: “Zobaczymy”.

O Romero pisał były pracownik KFC z Leicester, co daje ogromne nadzieje, że to bullshit.

1 polubienie

Nie granie na emocjach tylko źle zrozumiałeś. Mógłbym zakończyć zdanie (ile jest warta wiedza kibiców). To mój rozmówca Ralficzek kiedyś się zesrał w podobnym temacie grając na emocjach. Jakby Robbo był już wrakiem jak Fabs w ostatnim sezonie albo Henderson to bym był za sprzedażą. On jeszcze daje radę tylko ewindentnie na pierwszy wybór się nie nadaje

1 polubienie

Mówimy o zeszłym roku,a nie całej karierze.

2 polubienia

Ja tez mowie o ubiegłym roku i uwazam, ze nawet w takiej formie Robo nie byl w obronie slabszy niz TAA.

1 polubienie

Był dużo słabszy. Wiele bramek straciliśmy przez niego

1 polubienie

Dodatkowo walił też babole przy wyprowadzaniu piłki

3 polubienia