Rozważania transferowe (dyskusja)

Jak przyjdzie Guehi to bym polemizował kto z tej dwójki będzie lepszy.

10 polubień

A mocny? Zajęli 6 miejsce w ligue1 i dostali od united które zajęło chyba 16 miejsce w naszej lidze. No mocarze.

Ale przecież to wina Harveya?

Ehhh standardowo bajki a nie argumenty.

Jeżeli te 2 statystyki i ilość g/a w wieku 20 lat nie mówi ci nic o potencjale no to w sumie wiele wyjaśnia.

Będzie grał lepszy. O to mi chodzi, a nie, że kary i trybuny czy inne bzdury.

Wiem, że przed nami być może jeszcze transfery, ale już mogę stwierdzić, że to najlepsze okno od lat.

Apetyt rośnie w miarę jedzenia i szykujemy się na napastnika, ale można śmiało być już mega zadowolonym.

28 polubień

Na razie nie ma co panikować. Salah mówił w mediach że odchodzi po sezonie bo nie może dogadać się z klubem a jednak został. Konate tym uporem chce ponegocjować lepszą umowę. Mam taką nadzieję. Nie zmienia to faktu że nie powinniśmy dopuszczać do sytuacji że kluczowi piłkarze wchodzą w ostatni rok umowy. Takie rzeczy trzeba wcześniej ogarniać. Sami się prosimy o problemy

2 polubienia

11g i 6 a we wszystkich rozgrywkach to nie jest wielki wyczyn na skrzydłowego, nawet tak młodego.
Wątpię, żeby u nas dostawał sporo szans, stąd uważam, że go nie kupimy.
Z liczbami Elliotta w Lyonie to po prostu gdybanie, równie adekwatne, jak porównywanie udziałów przy bramkach u zawodników co mają rozegrane wielokrotnie różną ilość minut.
Ty wszystko tak emocjonalnie bierzesz i atakujesz zaraz.
Może powinieneś wiesz na siłownię iść, na randkę pójść, imprezę, gdzieś może dać upust emocją

Można tez śmiało obstawiać zakłady, kiedy niektórzy zaczną narzekać, że kogoś w tym oknie nie kupiliśmy i kogoś nam w składzie brakuje. Standardowo dałbym czas do końca października, ale z racji tego, że to rekordowe okienko i wydaliśmy już 200 milionów, to może tym razem narzekania zaczną sie dopiero na przełomie listopada i grudnia?

4 polubienia

No trzeba się cieszyć tym oknem, bo później znając FSG to będą lata posuchy :smiley: Sprzedać Darwina, i trzeba lecieć po napastnika!

1 polubienie

Wciąż mamy dziurę na 9 + musi przyjść obrońca za Quansaha ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie oszukujmy się ale to co drużyna wygrała przez ostatnie lata i do jakich faz danych pucharów dochodziła i ile na tym zarobili a to co wydali na transfery to suma sumarum i tak FSG to dziady :rofl:

Ok, ale pokazuje potencjał w 20latku. Salah czy mane też w tym wieku pewnie mieli mniejsze liczby.

Racja. Natomiast efekt niezamierzony. Do poprawy. Pardon

Wczoraj skończyłem baraże do 4 ligi krakowskiej i na miesiąc odpoczynek od sportu😉

1 polubienie

Czekamy na giełdę nazwisk @sebzie

1 polubienie

Nie ma co się przejmować doniesieniami dziennikarzy. Jeżeli konate chciałby odejść za rok to zrobiliby wszystko żeby było cicho w mediach.
Bo to mogło by zesłać gniew kibiców na francuza i slot też wiedząc że jest to opcja krótko terminową mógłby wybrać innego gracza nawet ciut słabszego (guehi).
Raczej jest to nacisk na klub aby się postarał. Ja chciałbym rozwiązania tej sprawy. Wóz albo przewóz. Albo podpisujesz na odpowiedniej pensji(około 200k) albo sprzedaż w okolicach 50m.
Fakty są takie że ibou w zeszłym sezonie to czołówka światowa i jest w idealnym wieku. Omijały go kontuzje.
Natomiast nie jest niezastąpiony i jeśli stroi fochy to lepiej go sprzedać i znaleźć kogoś niż stracic go za rok.

Z jednej strony zasługuje na nowy, lepszy kontrakt. Z drugiej nikt za nim płakać nie będzie i taki Fofana może go zastąpić.

Zgodzę się - był jedną z najważniejszych postaci w drużynie. Oczywiście nie miałbym nic przeciwko gdyby został i ponownie rywalizował o lewe skrzydło z Gakpo. Ale płakać nie zamierzam jeśli by nas opuścił za dobre pieniądze. W styczniu będzie miał 29 lat, lepszy nie będzie, a skoro nie ma planów dania mu nowego kontraktu to warto byłoby jeszcze coś na nim zarobić.
I też byłbym za tym, aby przedłużyć kontrakt o rok/dwa, ale w klubie zapewne inaczej to widzą.

G/A co 134min, nie wygląda to źle. Poza tym jeśli klub w nim coś widzi, to szkoda nie będzie skorzystać z okazji, bo czy apelacja przyniesie skutek czy nie, cena będzie zaniżona - z L2 cena będzie niższa, bo nie będzie chciał zostać, z L1 będzie niższa, co Lyon potrzebuje funduszy na już.
Nie jest to Cherki, ale jeśli plan na Diaza jest rozstanie za 2 lata lub za rok, a Gakpo to dalej IMO spora niewiadoma, bo jest mocno nierówny, zwłaszcza po kontuzjach, to IMO warto spróbować. Salah i tak będzie grał od dechy do dechy, a podczas szamańskiej zabawy zastąpi go Frimpong.

Nie no szanujmy się że nikt nie będzie płakał, Diaz dał sporo w poprzednim sezonie. Zasługuje na lepszy kontrakt, gdyby szło się z nim dogadać, że przedłużamy go, a za rok/dwa da nam zarobić na przejściu do Arabii, to nie miałbym nic przeciwko. Dalej są możliwe kontuzje, zmiennik dla napastnika w razie potrzeby i dalej razem z Kerkezem będzie pustoczył prawę stronę przeciwnika.

3 polubienia

No bardzo by mnie ciekawiło, Jakie by teraz mieli argumenty.

Nie podoba mi się sytuacja jeżeli chodzi o te kontrakty. Teraz nagle każdy rzuca po 200 tys.
bo Virg dostał 350 i Mo 400. To jest chore że Chiesa bierze 150 tys. Żebyśmy tylko nie wpadli do jakiegoś bagna z tymi płacami, bo w ostatnich latach wypłcaliśmy tym najlepszym z naszego klubu o wiele mniej niż ligowi rywale z TOP 6.

2 polubienia

To jak ty chcesz? Kupować Wirtza i dawać nu tygodniówkę 100 tys? W jaki sposób chcesz być konkurencyjny dla Realu, Bayernu, City, Chelsea, nawet Arsenalu?

Nah nie wpadniemy po prostu będziemy sprzedawać/oddawać. Konate to spodziewam się że wypełni kontrakt a Diaz to nie zdziwię się jak odejdzie jeszcze tego lata jeśli się okaże że faktycznie cofnęliśmy dane mu słowo (bo tez piłkarza trzymać co ma kose z klubem to bezsensu). Co prawda info o Diazie i jego niezadowoleniu pochodzą raczej nie z mocnego źródła (a przynajmniej nie kojarzę by było ono rzetelne) wiec zobaczymy jak z tym będzie.

@kuczq Ależ oczywiście że mogę się mylić. Tylko biorę pod uwagę to że karty bardziej w rękach Konate są. Bo on powie że nigdzie się nie rusza i go silą nie sprzedamy. Jedyna kontra na to to posadzenie go na ławce na cały sezon przed MS 2026 ale czy zrobimy tak? Mocno wątpię.

Nie ma szans, że zrobią drugi taki błąd. Konate to nie jest piłkarz formatu Trenta, którego trzymali do końca licząc, że w ostatniej chwili zmienili decyzję. Pamiętajmy, że mamy jeszcze czerwiec tutaj jeszcze bardzo dużo się wydarzy

1 polubienie