Przecież to jest jak wiara w czary, fatum lub przeznaczenie. Co to ma za znaczenie? Sięgamy absurdów teraz.
Facet gra dobrze, to gra dobrze, gra źle, to źle. A kluby wymienione są wszystkie z tej samej ligi…
Ja nie wierzę w takie zabobony. Piłkarzy dzielę na dobrych i złych. Alex isak o którego ludzie tak bardzo proszą został wypatrzony przez najlepiej chyba rozwijający talenty Borussię. I został przez nich odpalony. W wieku 20lat przeszedł do realu ss. Tam przez 4 sezony tylko raz zdobył w lidze więcej niż 15 goli (chyba się zgodzimy że hiszpańska nie jest znacznie lepsza niż niemiecka).
Przed transferem do srok strzelił goli 6!!! Od 20 roku życia czyli 5 sezonów miał w lidze 15 asyst. To zaledwie 3 więcej niż ekitike w tym sezonie. Dodatkowo w lidze mistrzów isaka doświadczenie żadne prawie.
Ja francuza oceniam nie po klubie w jakim gra, a to jak gra i jak jeszcze może się rozwinąć. I w mojej ocenie jest jednym z najbardziej utalentowanych w Europie. I cena aktualna jest ofc za duża dlatego liczę że ja zbijemy do kwoty 60+10.
Jednak tylko czas udowodni czy zrealizuje on swój potencjał czy nie.
jednak Diaza nie puszczamy i dobrze, lepiej pozbyc się Nuneza i Joty, kupic 9.
Diaz nie dość, że pracuje za dwóch to i z przodu liczby dołoży, Nunez i Jota we dwójkę nie są w stanie na ten moment dać tyle drużynie co Diaz sam.
Albo czekamy na “szaloną” ofertę od al nassr i nie chcemy go sprzedawać do Europy
Nieprawda. Isak został wypatrzony przez Edwardsa w wieku 16 lat przed transferem do Borussi. Szkoda, że wtedy nie udało się go złapać do nas.
A moim zdaniem wypatrzył go Hans Gustafsson na lekcji WF w 3a.
Nie długo się okaże że Edwards podsuwał serwetkę pod kontrakt Messiego z Barca ![]()
Źródło tej plotki nie jest zbyt mocne, ale znając talent Edwardsa do wyszukiwania talentów, to jestem skłonny w to uwierzyć.
Wiadomo, bywaja oferty nie do odrzucenia, jakby zbliżyli sie do 100 baniek to mozna przemyslec, ale to trzeba miec kogos odpowiedniego nagranego.
W sumie nam zadna chyba roznica, czy pojdzie do Bayernu czy Barcelony, czy Arabii
Wg mnie zależy, jaka będzie ta oferta Bayernu. Oni się interesują m.in. Mitomą, którego mogą mieć za jakieś 40+mln, więc pewnie nie będą chcieli dawać 70+mln za Diaza.
Tak się pewnie nie okaże, ale to nie jest wcale taka nieprawdopodobna sytuacja (z Isakiem, nie z Messim). Firmino zaczął być przez Liverpool obserwowany jeszcze przed transferem do Hoffeniheim, cała historia była opisana przez Melisse Reddy, a następnie przetłumaczona przez @Arvedui (propsy!) tu na stronie: Sekrety skautingu Roberto Firmino
Nie no Hugo jest interesujacym graczem i tego przeciez nie neguje choc z tymi pilkarzami z Frankfurtu (moze i zabobon ale…
).
Problemem jest jego cena.Skoro mielismy juz wtope z Darwinem za wysoka kwote to trzeba byc bardzo ostroznym w tym temacie.
Osobiscie jestem dalej za Gyökeresem bo naprawde zmilujmy sie
on majac 27 lat moze rozegrac jeszcze z 5 ! bardzo dobrych sezonow i bedzie dopiero 32 latkiem a taki Isak bylby tylko rok mlodszy.
Zakładając, że przy transferze Wirtza naszym celem może być LM, to jednak lepiej byłoby nie wzmacniać rywala.
bez przesady, te moze dwa mecze( czyli w praktyce moze jeden przed transferem do Arabii, czy Ameryki Południowej :D) raz na 2-3 lata ogarniemy przeciwko Diazowi ![]()
Oby ten mecz to nie był finał xD
No nic, zobaczymy - ciekawe lato się zapowiada ![]()
Po prostu Diaz jest ceniony przez klub. I myślę że tylko szalona oferta w okolicach 100m mogła by nas skusić. Ewidentnie widać że nie mamy zamiaru się osłabić. Kolejna kwestia jest to że zalezy nam na pozbyciu się nuneza. Jesli wycena Frankfurtu i Newcastle będzie dalej tak szalona to mimo wszystko Diaz jako tako dawał tam radę i lepiej go mieć niż Darwina
Teraz tylko czekać na pozytywne rozwiązanie tmt guehiego i konate oraz 1.5 miesiąca na pozyskanie napastnika.
Najbardziej marzy mi się Barcola
Guehi to bardzo dobra opcja, tak jak piszesz, ograny w lidze angielskiej w najwyższej lidze i poziom niżej, dobre zdrowie, czasem zdarzy mu się bramkę strzelić, dobrze zbudowany, kapitan swojego zespołu, na pewno byłaby to wartość dodatnia do naszego zespołu, a jeszcze za te 35-40 mln to prawie że promocja.
Ciekawe czy wgl do wyjęcia, chyba tylko gwarancja minut by mogła go skusić.
Crystal Palace chce za Guehi’ego 65 mln funtów, nieźle ich posrało. Jak nie zejdą z ceną to trzeba będzie kogoś innego poszukać
https://x.com/AnfieldSector/status/1940336046920868123