To mnie w sumie ciekawiło. Chłop młody i po imo dobrych a nawet bardzo dobrych sezonach w Lille. Juve podobno ma mu płacić 6 mln rocznie (8 mln jak on i drużyna będą osiągać dobre wyniki) czyli jakieś 125 tys - 166 tys tygodniowo. Co prawda jego agenci przesadzają bo żądają prowizji w wysokości 15 mln ale imo szło by to dogadać i obniżyć.
O Liverpoolu tez jakoś bardzo źle się nie wypowiadał tylko ze po prostu nie jest fanem tego jak gramy i to w 2020 (w sumie mówił ze nawet lubił Liverpool ale za czasów Gerrarda, Suareza itd).
Prawdopodobnie nie idziemy po niego bo chcemy piłkarza o innym profilu ale od takiego Ekitike bardzo się rożni w sumie? Pytam bo sam nie wiem tak szczerze a na pewno o wiele taniej by wyszedł niż Francuz.
Ciekawe czy w miejsce Diaza kupimy kogoś czy będą tam grać Gakpo z Wirtzem… Nie ogarniam trochę tego z Diazem. Niby chcemy żeby został, ale nowej umowy nie dostanie. Dobra oferta skłoni nas do sprzedaży. Diaz mimo wszystko mógł zagrać na 9. Chcemy kupić kogoś w miejsce Nuneza, a kto zmiennikiem tego nowego? Jota? Wirtz? Ktoś nowy, o którym pisano, że to ma być gracz mający możliwości obskoczyć wszystkie pozycje w ataku?.
Diaz ewidentnie jest wypychany przez nas, tylko jest narracja, że nie chcemy go sprzedać aby wycisnąć jak najwięcej z transferu.
Odejdzie, Diaz, Elliott, to kto nam zostanie w tym ataku. Moim zdaniem w miejsce Diaza i Harvea musi przyjść chociaż 1 konkretny.
@osi. Prędzej ten Fofana, który nie bez powodu czeka z decyzją na zespoły, które zagrają w LM. Coś z nim może być na rzeczy. W sumie Isak, Fofana, Guehi? A niech i tak będzie… Tylko nie ten Ekitike. My potrzebujemy 9 na już, a nie takiego, który może się rozwinie. On to jeszcze większe ryzyko niż Nunez. Salah i Van Dijk nie mają czasu na to, żeby budować sezon czy dwa kadrę.
Xavi Simons ![]()
Znaki
Sytuacja z Diazem jest skomplikowana. Z jednej strony zawodnik potrzebny i bardzo przydatny. Z drugiej strony - trochę jednowymiarowy i pewnego poziomu nie przeskoczy. W dodatku jest już pod 30 tke i to ostatni moment żeby wziąć za niego dobre pieniądze. Jeśli naprawdę byśmy kupili Isaka - to jestem za tym żeby go sprzedać. Ale jeśli ma przyjść Rikitiki to wolałbym żeby Luis został. Na wszelki wypadek gdyby musiał grać na 9tce
Diaz odejdzie i to chyba najlepszy moment by na nim zarobić. Wytargować jak najwięcej i powalczyć o tego Isaka i jakiś talent do rotacji z Gakpo.
Jak przyjdzie odpowiednia oferta to sprzedać, fajny to piłkarz, ale chimeryczny plus bardzo mocno bazuje na swojej fizyczności i to ostatni gwizdek by na nim zarobić.
Aczkolwiek nikt nie przychodzi mi do głowy kto mógłby przyjść w jego miejsce. Fofana? Simmons? A może druga szansa Chiesy?
Żaden z tej trójki pewnie nie zbliży się nawet do Diaza, a przynajmniej na dziś dzień.
Może rzeczywiście idziemy po Isaka i zbieramy fundusze. Zawsze na lewej zostanie Gakpo, a zmieniać go mogą Wirtz i Jota.
Problem w tym że Bayern to straszne sknery, będzie ciężko się z nimi dogadać.
Wiedziałem, że o czymś zapomniałem…
Co do Diaza, podpale forum i powiem, że wolał bym żeby odszedł Luis a został Harvey. Tak wiem, Diaz gra bardziej z lewej a Elliott z prawej… no i według większości tutaj nie jest graczem na poziomie Liverpoolu ale ja się z tym w ogóle nie zgadzam. Elliott ma potencjał by być graczem klasy światowej i ma jeszcze czas. Diaz nie koniecznie będzie lepszy.
Elliott nie ma tej szybkości i przyspieszenia na skrzydło, taki Diaz może nie jest zbyt skuteczny, nie jest w ogóle myślący, więcej zepsuje niż wyczaruje, ale ma motorek w dupie i jest bardzo, bardzo wydolnym graczem, z Elliottem technicznie wszystko jest ok, ale tak:
- na środek się nie nadaje bo gdzie miałby grać jak tam same kocury?
- na skrzydło za wolny, tam trzeba zapie#dalać za 3-ech,
Dla niego to strata czasu bo się nie rozwinie tutaj, dla Slota i samej ekipy także, bo za hajs zebrany z Elliotta można by kupić kogoś, kto jest bardziej potrzebny na ten moment zamiast upychać na siłę Elliotta by tutaj został.
Z całą moją ogromną sympatią do Elliota, ale dla niego najlepszym wyjściem jest to co zrobiono z Quansahem. Odejść, opcja wykupu i jak będzie tak mocny na jaki ma potencjał to wróci.
Zapomnieliście dodać, że Harvey jest tragiczny w defensywie, przepychają go jak dzieciaka. To jest bardzo ważna kwestia. Temat zostawienia go kosztem Diaza zostawię bez komentarza. Dobranoc
W sumie za Elliotta i Nuneza możemy wyciągnąć ze 100 mln. Potargować z NU za Isaka za podobną kwotę, dodać Guehiego i skład kompletny.
Z diazem sytuacja jest dla nas bardzo komfortowa. Gracz ceniony bardzo bardzo dobry, ale też do zastąpienia. Jego kontrakt nie jest długi więc to lato to czas na największą kasę za niego. Jego styl sprawia że średnio palimy się do przedłużania. Jeśli przyjdzie oferta 70+ to pewnie go sprzedamy. Jeśli nie to zostanie co też jest świetne bo zostajemy z dobrym graczem, a za rok 50m też nie brzmi jak science-fiction.
Na jego miejsce mamy gakpo czyli gracza o bardzo zbliżonym poziomie więc jeśli dokupić kogoś z talentem jak yildiz czy fofana mielibyśmy dalej bardzo dobrze obsadzona pozycję.
Broniłem również gravena jak 3/4 osób pisało żeby go sprzedać. Broniłem również diaza bo mnóstwo ludzi chciało go przed sezonem wymienić na rezerwowego Newcastle.
Z tym Gordonem to albo niektorzy sobie zartowali badz bylo na zasadzie “nie ma transferow to kupmy kogokolwiek” ![]()
Chyba nikt powaznie nie myslal o tym przecietniaku jako o zastepstwie dla Lucho.
Fakt z Gravenem Ci wyszlo ale z Chiesa nie wiec masz remis ![]()
A co do Ekitike to chyba za bardzo sie “zafiksowales” na niego.Gdyby byl do kupienia za 40-50 milionow i gral w BVB czy Leverkusen a nie Eintrachtcie to mozna byloby sie skusic a tak to moim zdaniem absolutnie nie.