https://x.com/KrrishFT/status/1942271181194944723?t=Ob1gyQjrDpDFwQPRGBWLqQ&s=19
Opinie proszę
Oby nie. Spalił się z PSG, we Frankfurcie nie zrobił jakiś dobrych liczb. Średnio na sezon ma niewiele ponad 10 goli.Średnio ponad 200 minut na gola. To już Nunez znacznie lepiej wypada.
W PSG mało grał i marnował sporo sytuacji 2 bramki z 4xG. Więc pewnie wchodził na końcówki i miał sporo swobody, łatwo dochodził do sytuacji i marnował je z reguły.
Natomiast w Juve ma 8 bramek z 4xG, co oznaczałoby, że był bardzo skuteczny, ale też bardzo rzadko do sytuacji dochodził
Ja go głównie kojarzę z repry, w której potrafił wejść i zrobić różnicę. Jednak patrząc na te statystyki to w PSG gorąca głowa, a w Juve raczej po prostu poza gra dużo - też niska ilość kontaktów z piłką.
Na ławę jakby nie chciał dużej wypłaty może i tak, najlepiej wypożyczenie. Natomiast jako pierwszy wybór raczej bez sensu.
@Smuggler7 No tylko pytanie czy jest ktoś poza Arabami kto da nam tyle ile chcemy za Nuneza. Bo w Europie to wątpię że ktokolwiek się skusi za taki pieniądz.
Konate out Nunez out Diaz out a o Tsimikasie nikt nic nie powie,niepodoba mi się sytuacja na środku obrony i zaraz jeszcze będzie trzeba ładować w atak a to nie powinno być lato absolutnej przebudowy moim zdaniem.
Trochę słabo. Napoli znowu nie trafia ze swoją ofertą. Wątpię, że LFC się zgodzi.
Za €50 mln to mogą wziąć prawą nogę Nuneza, ona też nie trafia.
Bonusów nie ma co brać pod uwagę. Chyba, że jest tam wysoka liczba słópków, które Nunez musi obić, żebyśmy dostali te dodatkowe €5 mln.
50mln euro to i tak dużo za niego. My daliśmy 85 mln euro, a okazał się klapą.
w zaistaniałej sytuacji to chyba i tak będzie tak własnie wyglądać, to lepiej to zrobic teraz niz za rok.
no tylko to jest pozbycie się 2 ofensywnych graczy plus sytuacja z Diogo no ja nie wiem czy nawet sam Ekitike to ogarnie,wypychacie jeszcze Chiese a Doak pewnie też pójdzie w odstrzał w pre sezonie plus Gakpo który może złapać kontuzje jak w zeszłym roku🫤
Sprawdziłem Gakpo nie jest kontuzjogenny wsm ale nie odnosiliście wrażenia,że on po swoim urazie w tym sezonie po powrocie grał bardzo dziwnie?
Chiesa zostaje. Przychodzi ktos za Darwina, bo pewnie taki byl plan. Za Diaza jakbysmy dostali 70 to fajne pieniadze i kogos tam ogarniemy.
W wyjsciowej 11 tylko 1 zmiana w ataku.
Skoro wygląda na to, że trudno będzie wyrwać kogoś sensownego na środek ataku to skłaniałbym się do koncepcji, w której sprzedajemy Nuneza, zostaje Chiesa i w odwodzie na pozycję fałszywej 9 jest Wirtz, a docelowo Slot rozmawia z pewnym Egipcjaninem o tym, że grać od dechy do dechy i ładować gole to on powinien już z pozycji nr 9 na boisku. Wtedy w obliczu odejścia Diaza i luki na prawym skrzydle, można by się skupić na sprowadzeniu skrzydłowych. Od razu zaznaczam, że od kiedy jedynym słusznym źródłem informacji o transferach nie jest strona 241 telegazety, przestałem jakoś poważnie każdego lata wgryzać się w te plotki ploteczki. Stąd nie wiem, czy w przypadku skrzydłowych możliwości na rynku są jakoś wielce szersze i lepsze niż w przypadku środkowych napastników. Ale skoro są to ROZWAŻANIA transferowe, to rzuciłem taki luźny pomysł, co do którego nie ma nawet grama przesłanek, że ktoś w klubie rozważa taki scenariusz
Hugo Ekitike, jeżeli do nas trafi, to będzie strzał w dziesiątkę. Ma świetną technikę użytkową i ciągle mocno się rozwija. Najważniejsze są podejmowane przez niego decyzje, ma czutkę, nie jest samolubny i ma wizję porównywalną do Firmino, przynajmniej najbliżej z dostępnych opcji. W Bundeslidze potrafił prowadzić ataki przebijając się z głębi pola oraz blisko bramki rywala. Z nim jego zespół gra lepiej, bo nie pcha niepotrzebnie i ryzykownie piłki w przód. W Liverpoolu atakującym większą ilością kontr i graczy w ataku jego boiskowa odniesie efekt. Obecnie porównywalny talent, abstrahując od pozycji, to Doue. Barcola w mojej opinii nie ma tego potencjału co Hugo bo ma ograniczenia w sferze mentalnej jak Diaz, ma obecnie podobny wpływ, jednak jest o niebo gorszy wydolnościowo niż Luiz.
Następna opcja to Sesko, dla mnie równie dobra. Ma problemy z wykończeniem, jednak jest fizycnym potworem i jest sprytny. Dla mnie ma potencjał Haalanda, choć bardzo chętnie widziałbym tu Chrisa Wooda, jak kto już tu wspomniał, hehe.
Uważam że Liverpool osiągnął ten poziom że powinien kupować gotowe produkty a nie talenty. Bo z tym rozwojem to różnie bywa. Na Darwinie się srogo zawiedliśmy. A wydawało się że młody piłkarz który strzela ponad 30 goli w sezonie i zostaje najlepszym piłkarzem ligi portugalskiej musi być tylko lepszy. Nie ma takiej reguły niestety. Młodym zawodnikom często siada psychika. Dlatego nie dziwię się że Isak jest tym wymarzonym celem. Piłkarz ukształtowany i sprawdzony w lidze angielskiej. Ekitike to jest kot w worku. Może wypalić ale żadnych gwarancji nie ma.
To za mało. Zdecydowanie skoro tak się stało to powinien zostać chyba że Napoli da 55 mln funtów natychmiast. Trzeba sprzedać diaza który nie potrafi się zachować, co z tego że płaciłby kary bo miał umowę z jakimś pajacem ? Trzeba było to zerwać i zapłacić mało nie zarabia. I żaden ekitiki bo to będzie flop gorszy nuneza to ja już wolę kogoś z ligi nawet takiego wooda na chwilę jeśli nie uda się isaka
Między Ekitike a Nunezem jest taka różnica, że:
-Nuneza chciał nie pion transferowy, tylko uparł się Jorgen,
-Ekitike chce pion transferowy.
Czyli w przeciwieństwie do Nuneza zrobiono dogłębny research i stwierdzono po prostu że ten zawodnik ma wszystkie cechy których oczekuje Slot…jeśli kupią Hugo to ufam im w tym wyborze.
Pamiętajcie też że Firmino też nie był klinicznym napastnikiem. Strzelał zazwyczaj we wszystkich rozgrywkach ok 15 goli, dokładał ok. 10 asyst.
Kontuzjogenny to może być sport a zawodnik co najwyżej podatny na kontuzje , pozdrawiam
Czyli podsumujmy.
Nie kupujmy młodego po dobrym sezonie bo nunez się nie sprawdził.
Nie kupujmmy Anglika bo csrroll się nie sprawdził.
Nie kupujmy wysokiego z dobrą technika bo benteke się nie sprawdził.
Nie kupujmy doświadczonego bo Lambert się nie sprawdził.
Nie kupujmy Włocha bo tu żaden się nie sprawdził.
Nie kupujmy z bundesligi bo Werner też lądował gole i się nie sprawdził.
Nie bierzmy młodych z darmowego transferu bo solankę się nie sprawdził.
Nie bierzmy za duże pieniądze z Portugalii bo nunez się nie sprawdził.
Z tego wychodzi że najlepsza opcja jest Alvarez bo będzie jak Torres.
Ewentualnie w Groningen dorasta jakiś vvd albo Suarez.
A tak na poważnie. Ludzie każdy zawodnik to inna historia. Pisanie o ekitike że będzie jak nunez to śmiech na sali. Nikt z nas nie wie jak poszło by Francuzowi, ale oni mają zupełnie ale to zupełnie inne umiejętności i styl gry.
Paolo maldini i Roberto Carlos tez grali na lewej obronie.
Jak ktoś nie oglądał francuza to po prostu niech nie pisze i tyle.
Dobra, są jakieś informacje o naszych transferach od rzetelnych dziennikarzy? Bo trochę niepokoi cisza z Guehim i Ekitike.