Świetnie. Przekonałeś mnie. Z tej dziewiątki Ox, to od połowy zeszłego sezonu tylko statysta leczący kontuzję i nie łapiący się do składu na mecze PL/LM, bo od dawna nie może znaleźć formy.
Pozostaje ośmiu (a jakbyś na siłę nie doliczał do pomocy Carvalho, to w zasadzie mamy siedmiu!), z których trójka jest obecnie kontuzjowana (Thiago, Keita, Jones), więc na chwilę obecną dostępnych jest czterech na trzy pozycje. Rewelacja.
A z tych ośmiu, to na chwilę obecną różnicę w meczach o stawkę regularnie potrafi zrobić głównie dwóch lub w porywach trzech: Fabinho, Thiago, Keita (jeśli ma dzień konia, czyli czasami), do tego raz na jakiś czas Hendo i okazjonalnie Curtis Jones.
Elliott ma zadatki na dobrego piłkarza i potrafi nieźle zagrać, ale to jeszcze nie materiał na regularne wystawianie go w podstawowym składzie (jeśli mówimy o grze na pozycji nr 8).
Także Twoje dziewięć w przypadku LFC to tylko cyfra, a nie oznaka szerokiego składu jakościowych pomocników do środka pola. Na Top4 myślę, że na pewno wystarczy. Może nawet na zajęcie drugiego miejsca, bo wciąż jesteśmy bardzo mocni jako kolektyw i Darwin bardzo dobrze się wprowadza, ale nie zapominaj, że poza konkurowaniem z City na przestrzeni całego sezonu dojdą też mecze LM i pucharów krajowych. W LM będziemy grać non stop tymi samymi pomocnikami (głównie Thiago, Fabinho, Hendo + do rotacji Keita, Elliott, Jones, ewentualnie od biedy Carvalho na CM). A Ox w takiej formie (zakładając, że nie będzie pozostawał kontuzjowany) nawet nie powącha piłki, więc nawet go nie liczę.
Nie wiem skąd ten cytat, ale na pewno nie z mojej wypowiedzi, więc przytaczanie mi go jest głupie, bo sugeruje, że na siłę próbujesz wcisnąć mi słowa, których nie napisałem i podpiąć pod jakąś swoją kontargumentację (ziew). 
Tym bardziej, że zmiana taktyki, o której wspomniałem (że chciałbym zobaczyć takie ustawienie) wiązałaby się z redukcją ilości środkowych pomocników do CM i DM + Carvalho w roli AMF, gdzie przy obecnej kadrze mogłoby to mieć większy sens. Szczególnie, jeśli nie planujemy dodatkowych transferów do pomocy - to tak celem wyjaśnienia tego, o co mi chodziło.
Drugi raz nie będę odpowiadał na próbę przekręcania mojej wypowiedzi, czy wkładania w cytat słów, których nie napisałem.