A tak by wyglądał Liverpool po zakupie Isaka
Klopp po dwumeczu z Benfiką. Ale to troche za mało. Jurgen w transfery dobry nie był.
Pamiętam jak Nunez przychodził za mniejszą kwotę miał wymagania minimum 20/30 bramek w samej lidze ![]()
![]()
![]()
Ciekawe jak to będzie w przypadku Francuza o ile tu wyląduje.
Nie jestem jakims fanem Ekitike, ale na jego obronę można dodać, że w porówaniu z Kane’m 15 vs 26 goli w BL (Salah 29 goli), jeśli wezmiemy pod uwagę gole z gry to nie wygląda najgorzej 14 vs 17 ( Kane 9/9 karne, Hugo 1/3). Salah 20 goli z gry + 9 z karnych. Oddali w calym sezonie podobną ilość strzałów 115 vs 110. (Salah 130).
Kolejna sprawa Eintracht od lat gra w ten sposób, dosyc ofensywnie (najwyzsze xG po Bayernie w lidze), że cala gra opiera się na napastniku, którego promują pod sprzedaż i który ma robic liczby. W LFC nie będzie mial tak, że każdą akcje bedzie mogl konczyc strzalem nawet z gównianej pozycji, bo na swój status bedzie musial zapracować. Gorszy od Nuneza na pewno nie będzie bo ciezko trafic na drugiego takiego gagatka z IQ gołębia, mentalem 12 latka, i kwadratowymi stopami, ktory potrafi gubic pilki na dziesiatki sposobow, za to strzela na ogol tak samo na sile w bramkarza i pudluje w najprostszych sytuacjach. Wiec nawet jesli bedzie wybitnie nieskuteczny to duzo wiecej da w samej grze.
Jaki jest powód dla którego niektórzy twierdzą, że to będzie nowy Nunez? Jest jakiś sensowny powód, który daje wam to podobieństwo?
Nie wierzę, że jest tu ktokolwiek, kto obejrzał przynajmniej 5 meczów Eintrachtu. Ale wiadomo, to bardziej rzetelna opinia niż tłum analityków i trenerów, którzy prześwietlili Francuza na wszystkie strony xd
Wysoki napastnik? No stuprocentowe podobieństwo do Darwina od razu. Na tej zasadzie Patryk Kun powinien w Legii grać jak nowy Messi.
A to że Eintracht sprzedał kilku napastników, którzy potem nie spełnili oczekiwań? Na tej samej zasadzie odpuśćmy Isaka, przecież istniał ktoś taki jak Andy Carroll.
co więcej nadal istnieje. Na pewno nasi analitycy itp, maja lepsza wiedze i więcej informacji od nas. więc jak go kupimy to widocznie oznacza, że uważają, że warto, albo jestesmy gotowi podjąc te reyzyko patrząc na sytuacje rynkową, nasze potrzeby itp itd.
My się możemy posmiac, że gościu słabo strzela, może w przyszłym sezonie pośmiejemy się z niego w naszych barwach, albo zaliczy jakiś pilkarski glow up i będzie ładował bramę, za bramą ![]()
Ja oglądałem trochę meczy Eintrachu, bo jest to mój ulubiony niemiecki klub. Dlatego go tu chciałem od momentu szukania przez nas napastnika. Wiem na co stać tego gościa i wiem co nam da.
Ludzie skupiają się na xg bo mają traumę po nunezie. Jednak panowie bardziej powinna was cieszyć liczba asyst i jak dużo on stwarza okazji innym. My już mamy strzelca w postaci Mo. Nie ma co się łudzić nawet isak u nas strzelił by mniej niż Mo. Teraz ekitike też strzeli we wszystkich rozgrywkach od 12-20 goli ale będzie każdemu w ofensywie grali się lepiej z tym kotem. A za 2 lata to będzie już etatowy strzelec powyżej 20 goli.
Ale jest młodszy, ma wyżej sufit, będzie tańszy i mniej podatny na kontuzje. Ten pomysł z Isakiem, to był idiotyzm i dobrze, że nie wypaliło. Rikitiki, LS, ŚO i może DM i skład idealny. Pół okienka dopiero za nami tak naprawdę.
Skąd wiadomo że ma wyżej sufit?
Możesz go opisać? Styl gry? Co wnosi? Z czym ma problemy, co musi poprawić?
To jest fajny punkt zaczepienia jeżeli ma ten gostek do nas trafić.
@inferi1. Dzięki
Ma wyżej sufit, bo Ekitike jest 2 cm niższy od Isaka.
To nie jest tylko typowy strzelec, chociaż gdy poprawi skuteczność względem ostatniego sezonu to i ten aspekt będzie kozacki. Wraca, dobrze prasuje, umie rozegrać i dograć piłkę, dobrze piłka mu się klei, więc i nie boi się pojedynków 1v1 i potrafi dzięki temu zrobić przewagę. Tu wszystko gra i buczy na bardzo wysokim poziomie - i jak skuteczność poprawi to rozniesie tą ligę. Moim zdaniem najlepszy napastnik dostępny na rynku. Isaka nie liczę, bo jednak nie do wyciągnięcia.
To jest kropla w krople Isak, tylko musi to teraz zacząć udowadniać dalej i w drużynie jak nasza walcząca o najwyższe cele
Myślę że chodzi o to że w tym wieku co isak według kolegi gra lepiej, a dodatkowo co jest na ten moment faktem ma świetne zdrowie.
Zapomniałem dodać jeszcze, ale to tylko moje spostrzeżenie - mi też przypomina Gakpo. Czyli jak ruszy z piłką to właśnie ciężko go zatrzymać i stylem ogólnie też go trochę przypomina, ale Isaka przypomina nawet jeszcze bardziej. Także kojarzy mi się z Isakiem i Gakpo.
Najważniejsze, żeby klepnać Etikiti przed wylotem do Azji. Trzeba jak najszybciej wdrożyć go w drużynę i taktykę.
Dil moglby byc dobry konate i doplata do Rodrigo 30/40 mil ![]()
![]()
![]()