Rozważania transferowe (dyskusja)

Swoją drogą podpisaliśmy kiedykolwiek dłuższy kontrakt niż na 5 lat? To chyba będzie pierwszy taki przypadek.

Ważny punkt w tym zestawieniu to Big Chances Conversion % - to na pewno Nas mocno interesuje. Ekitike ma podobny poziom w tym do Isaka. Do tego kreuje dużo sytuacji.
Zatem prawda jest taka, że musimy zadbać tylko o to by miał więcej głowy z piłką przy nodze, a co za tym idzie rzadziej tracił piłkę i będziemy mieli kota. :slight_smile:

Nie wiem czy jest porównywać Bundeslige do Premier League…

1 polubienie

moze newsy powiązane :smiley:

No tak z 40-45 G+A to bedzie absolutne minimum.

2 polubienia

Chciałbym Rodrygo w barwach Liverpoolu, ale nie wiem czemu nie potrafię sobie wyobrazić tego transferu.

No ale to okienko jest chore więc może i Brazylijczyk przyjdzie

Jak serio sprowadzimy Eketike i Rodrygo to wydamy multum kasy i będziemy pośmiewiskiem. Bo żaden się nie sprawdzi. Masakra… Wszystko tak pięknie wyglądało. A tu Isak nie przyjdzie, Diaz uparł się odejść… “Cały misterny plan w pizdu”

1 polubienie

Dla mnie bardzo ciekawa opcja Ekitike:

3 polubienia

Dostałem właśnie jałową wiadomość od Ricziego na Whatsapp. Zapytałem się kiedy mogę się spodziewać Isaka w Merseyside, bo już mnie to zaczyna powoli denerwować.

1 polubienie

I co oznacza to xG przy nazwiskach. Wyjaśnij mi, bo się nie znam

No i co, wszystko wskazuje na to, że oferta Newcastle za Rikitiki miała na celu przepędzić Liverpool od Isaka i pokazać, że jak nie odpuszczą, to mogą zostać z niczym.

Ludzie nie rozumieją, że jak pan szejker powiedział, że Isak nie jest na sprzedaż, to tak jest i tyle. Zwłaszcza jak ma 3 lata kontraktu. Jedyną nadzieją był transfer request. Sęk w tym że sam Isak, ale też jego agenci, nie jest głupi i wie,że bez sensu byłoby palić mosty u najbogatszych ludzi w tym biznesie.

Wg mnie Rikitiki to lepsza opcja. Młodszy, tańszy 2x (80 mln euro o których się mówi to 69 mln GBP, Newcastle miało chcieć 150 mln GBP za Isaka, a i tak nie chcieli go sprzedać). Żaden piłkarz nigdy nie jest gwarancją goli więc według mnie z tym Isaakiem to byłoby za duże ryzyko przy takiej kwocie o jakiej się mówiło. W dodatku Szwed jest podatny na urazy.

Fsg out jak nic, nie ma innego wyjscia

2 polubienia

A tez rzuce porownaniem a co mi tam :crazy_face:

PL kontra Buli jako odnosnik klasy zawodnika grajacego w Anglii do tego w Niemczech.
Ostatnie 10 lat w europejskich pucharach:
LM 3 wygrane + 4 uczestnikow finalow z :england: kontra 1 + 1
LE 3 zwyciestwa + 4 porazki w decydujacej rozgrywce do 1 + 1
LKE 2 triumfy do 0 !

Hmmmmm i co z tego wynika :thinking:

Nie podobuje mi się ten zawodnik za tyle kasy. Ma duże problemy z kończeniem akcji co pokazuje wyżej statystyka xG i Isak w jego wieku też był lepszym zawodnikiem. Ja rozumiem, że na rynku jest taka a nie inna sytuacja z napastnikami i wiele klubów poszukuje dziewiatek, a także liga arabska się wpierdala ze swoimi petrodolarami. Jak przyjdzie będę mu kibicował, ale na ten moment nie jestem do niego przekonany.

3 polubienia

ale gole na 90min mają prawie identyczne. Po prostu chłopakowi trzeba stwarzac wiecej szans :smiley:
a swoją droga to dla mnie tez za drogi. Natomiast jak mamy za niego dac 70 albo 130-140 za Isaka, to chyba mimo wszystko wole zaryzykowac z Etikike i za te 60 baniek kupic za rok obronce, albo i teraz nawet. Kto zagwarantuje, że Isak sie nie bedzie łamac na najwazniejsze mecze, co z tego że strzeli 20 bramek jak np zrobi to w 10 meczach, ktore i tak wygramy po 3/4-0. No chyba, że Isak za 100 baniek to co innego

no tak a Isak akurat będzie połamany :slight_smile:

ale 130-140 za Isaka to tez odklejona kwota,

1 polubienie

Jasne, że tak. Gorzej jak trafi się mecz w ćwierćfinale LM gdzie zamiast 9 okazji będzie miał 1 i jej nie strzeli.

w poprzednim półroczu jak był na wypożyczeniu we Frankfurcie to z xG 3.8 zrobił 4 gole - mówimy tu o rundzie wiosennej. Trzeba by zobaczyć dokładne dane, jak marnował te sytuacje, czy to był pech, czy bardziej jego wina itp.
Aczkolwiek no nie ma co się oszukiwać, cena za niego jest za duża i na chwilę obecną nie ma podjazdu do Isaka. Aczkolwiek płacimy za potencjał, jest duże ryzyko - może być flopem, a może się okazać większym kozakiem niż Szwed.
No i faktycznie wchodzi liczba meczy, w związku z tym kontuzje. Hugo grał zarówno w lidze jak i w LE a i tak opuścił mniej meczy.

Przeskok z Nuneza na Rikitiki i tak będzie ogromnym szokiem.

5 polubień

Przynajmniej dogada się z Wirtzem po niemiecku xD

1 polubienie

a ten mial byc taki kozak i z nami też był łączony i za 18baniek tylko poszedł?

1 polubienie